Teléfonu: 984 28 59 13
Web: http://www.eseteveinte.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Eseteveinte
Twitter: [@eseteveinte] https://twitter.com/eseteveinte
Instagram: [@eseteveinte] https://twitter.com/eseteveinte
Preciu: 35 €
Calidá: 4/5
Anterior Visita: https://lesfarturesast.blogspot.com/2016/06/eseteveinte.html
Comentarios: Teníamos muncha gana de volver al Eseteveinte, un entamu prestosu nel centru d'Uviéu que, adulces, de forma callada, y faciendo les coses perbién, ta consiguiendo desmarcase como ún de los sitios de referencia de la ciudá.
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Preciu: 35 €
Calidá: 4/5
Anterior Visita: https://lesfarturesast.blogspot.com/2016/06/eseteveinte.html
Comentarios: Teníamos muncha gana de volver al Eseteveinte, un entamu prestosu nel centru d'Uviéu que, adulces, de forma callada, y faciendo les coses perbién, ta consiguiendo desmarcase como ún de los sitios de referencia de la ciudá.
El local tien una situación privilexada na zona de l'Av. Galicia, anque ta un pocu escondíu. Según entres, zona de barra con meses altes y nel estremu, escontra'l fondu, meses pequenes pa comer. Tienen la cocina abierta. Nun ye grande, y suel tar llenu, asina qu'encamentamos acutar.
La propuesta ye gayolera, al centru y pa compartir. Pero como puntu fuerte, tienen qu'esa creatividá siempres la acomuñen al productu llocal, y consiguen da-y una vuelta de tuerca a productos colos que muncha xente nun s'atreve inda a xugar y ... atinen.
Empezamos con unes Croquetes de Compangu d'aperitivu. Perbones. La morciella gana, anque non tanto pa repitiles tola comida. Gustáronnos.
Pidimos 3 platos pa compartir y, costó acabalos. El postre compartímoslu, anque casi nin lo pidimos.
Guioces de Gochu Asturcelta, Curry Colloráu, Apionabu y Yuca. Vienen 6 unidaes. Encántanos la testura de les guioces, pero sobremanera, qu'el so rellenu sepa a daqué, porque dacuando atopamos con platos un pocu insípidos. Nesti casi, apurre'l gochu y, sobremanera, el curry. Pica. Y amás, tien un toque cítricu xenial que lo apurre la mayonesa.
Guioces de Gochu Asturcelta, Curry Colloráu, Apionabu y Yuca. Vienen 6 unidaes. Encántanos la testura de les guioces, pero sobremanera, qu'el so rellenu sepa a daqué, porque dacuando atopamos con platos un pocu insípidos. Nesti casi, apurre'l gochu y, sobremanera, el curry. Pica. Y amás, tien un toque cítricu xenial que lo apurre la mayonesa.
Puerros, Oricios y Mueyu Bearnés. Xenial combinación d'ácidu, amargosu y duce. Platu arriesgáu que nos prestó. Evidentemente, predomina'l oriciu, pero non tanto como pa matar el restu.
Y unos Callos. Vien emplatáu pa caún, y dannos la opción a repitir. Concu arrogante, con unos callos suavinos, a los que puedes añedir picante al to gustu. Dexámoslo asina, porque yá empezábamos a sufrir de tanta comida. Perricos.
De postre, Coulant de Turrón con Xeláu de Sidra de Xelu Panizales. Pa compartir.
Vien amás con un clin de la mesma sidra, que ta buenísima. Coulant suavín y ricu.
Vien amás con un clin de la mesma sidra, que ta buenísima. Coulant suavín y ricu.
Pa beber, Sidra Brut Nature Reserva Prau Monga de Viuda de Angelón. Maraviyosa y que se portó xenial en tou momentu, inclusive colos callos. Elegante, con golor a lleldu y sabor a mazana. Tenéis que probala.
Na carta de vinos, en primer páxina, productu asturianu. Sidra y Vinu. Y ye d'agradecer. Amás, tienen vinu de Cangas para chatear.
Pagamos por tou, 72,9€. Cocina con un toque creativu, pero siempres con productu llocal. Apostando polo nueso y dándo-y un toque gayoleru pero perricu. Xenial atención, amás.
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