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Raza Casina nel Hotel Arniciu

Señes: Calle Huertas, S/N. El Campu - Casu
Teléfonu:  985 608 078


Aconseyamos: Vaca Casina


Web: http://www.hotelarnicio.com/
Facebook: https://www.facebook.com/hotelarnicio/
Twitter: [@hotelarnicio] https://twitter.com/hotelarnicio


Calidá: 4/5
Preciu: 25€


Comentarios: El nuesu amigu (y cocineru de referencia) David Montes, falónos va tiempu de Diego Aladro y el so Hotel Arniciu. Diego fai un pocu de too, rexenta l'hotel, ye'l cocineru del hotel y, dende va unos años, cria gües casinos.

Como yá sabéis, la raza casina ganó en 2017 el premiu a la Meyor Carne del Mundu nel concursu World Steak Challenge, en Llondres. Ye una raza desaxeradamente sabrosa y que tien tol potencial del mundu, yá que s'esplota bien pocu ya inda ye perdesconocida.

Para ayudar a dala a conocer, Diego entamó unes xornaes para tastiar la carne casino. Inda nun pudimos tastiar los sos gües, anque en curtiu, va empezar a ufiertalos nel so hotel; pero pudimos probar otra casina certificada del pueblu. El menú ye una combinación xenial ente cocina tradicional, y fusión con otros estilos de cocina. Demostrando que tou ye compatible y que, si'l productu y la cocina ye bona, tou cabi.

El Campu ye un pueblín preciosu nel Parque Natural de Redes. Arrodiáu de rutes de montaña, al lláu la Cueva'l Deboyu y del Banzáu de Tañes (llueu navegable). Lo que fai d'él un destín turísticu de primera.

L'hotel tien esi ambiente de chigre que tanto mos presta. Zona de barra con meses pa tomar daqué, y un comedor na parte de tras. Tien una terraza cubierta con cristaleres con vistes al monte que ye una gociada, anque taba fríu pa comer ellí.


Empezamos con un platu d'entrantes. Caldu de Güe con Cañamina y Moluscos. Xenial pa entrar en calor. Yá sabemos lo especial del sabor de la cañamina, pero taba suave. Vien amás con unos virigüetos.


Nigiri de Cecina de Güe. Brocheta d'Embutíu Caseru y Tosta de Morciella Casina. Nótase la influencia de David col Nigiri (xenial combinación del arroz cola cecina, que taba increíble).

La brocheta buenísima, con chorizu con esi toque a "vieyu y de casa" que tanto nos presta. Pero lo meyor de too, foi la tosta de morciella. Increíble. Suave y picante al empar, elegante. Sublime.


Siguimos con unes Callos de Güe Casín y Asturcelta. Suavinos y con un toque picante. Algamadizos y perfeutos teniendo en cuenta'l peazo de menú que díbamos a comer.


Una cazuelina acompañada d'unes pataques frites de verdá


Pepito de Casina Vieya. Bocáu de casina vieya, con pan cruxente, quesu, mueyu caseru y llechuga. Caleyeru y a la metá pa poder esfrutalo. Nin que dicir que voló. La carne ye sabrosísima.


Volvemos a lo tradicional, Fabes con Compangu de Güe. Dos apuntes. La fabada ta increíble, con una faba que desfái na boca sola, ye crema pura. Toque de grasa, nótase que ta reposada. De les bones-bones. Pero ye qu'el compangu ta espectacular. Hai xente qu'entemez el compangu cola fabada, yo soi de los que lo toma a la fin nun bocáu y ésti ... yera increíble.


Pasamos a la carne, Glaseáu de Costielles de Casín con Patates Trufaes. Costiella con 1 mes de cámara, con sabor intenso, pero carne increíblemente suave que se desfái sola. Vien con una base de pataca y percima un toque de viña.


A éstes formosa trufa.


Fora del menú, traxéronnos por que probáramos, una Chuleta de Güe Casín. En serio, tenéis que probar eso. Pocos manxares hai meyores. Como veis, la chuleta de güe casín ye más pequena, pero tamién ye más sabrosa. Diego déxala maurecer en cámara 45 díes.


Golor, sabor ... increíble. Namás paga la pena la visita per este chuletón. (Avisu. Llamái y encargáila, que non siempres la tienen).


Acabamos con una Tarta de Quesu Casín. Vien acompañada d'una mermelada de mazana pa "rebaxar" un pocu la intensidá del quesu casín. Hasta pica de lo fuerte que ta. Ye un quesu pa los bien queseros, pero qu'en tarta va xenial.


Pa beber, vieno en copes. Tienen vinu asturiano na carta.

Pagamos por tou 24€. A la chuleta convidáronnos. Pero'l menú consistía en tolos platos menos la chuleta, más café y bébora. Yá veis qu'un preciu inmeyorable.

Una redolada increíble, la meyor carne del mundu, cocina distinta y de primera y a preciu algamadizu. Poco más pue pidise. El tratu foi xenial nel Hotel Arniciu y foi un preste poder ver la pasión y ganes que-y pon la xente mozo en Casu pa tirar y dar a conocer daqué tan bonu que tenemos. Agora namás queda que'l restu respondamos


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