Señes: C/ Santa Teresa de Jesús, 20 - Uviéu / Oviedo
Teléfonu: 984 28 59 13
Web: http://www.eseteveinte.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Eseteveinte
Twitter: [@eseteveinte] https://twitter.com/eseteveinte
Instagram: [@eseteveinte] https://twitter.com/eseteveinte
Anterior Visita: http://www.lesfartures.com/2018/01/nueva-visita-eseteveinte.html
APIÑÓN BISTRÓ
Señes: C/ Galiana, 30 - Avilés
Teléfonu: 984 390 398
Comentarios: Eseteveinte ta empecipiando una serie de cenes a 4 manes perinteresantes con distintos tipos de cocina. Nesta ocasión, xuntóse con Apiñón Bistró, un gastrobar que ta dando muncho que falar, y qu'amás ta nun allugamientu maraviyosu so les portalaes de la cai Galiana.
La idea yera amestar dambes cocines, con un platu de caún mescláu, y ver cómo compaxinaben. Y regalo tou con vinos de Conde Prindes.
Pan de maíz con pipes y pan multicereal.
Vinu Les 2 Ces 2016. DO Utiel Requena. Gustónos, frescu y perfeutu de mano.
Empezamos con un Bocarte con ayublancu y ayunegru. Del Eseteveinte. Pa tomar a cuyar, y cola raspia'l bocarte presidiendo'l platu. Bien ricu.
Xenial el Mantou de Panceta y Güevu de Falpayar. Presentación de 10, y pa tomar d'un bocao cola base'l pan. La grasa cola yema del güevu ... mui bona.
Camudamos de vinu al Hiruzta 2016. Un txacoli que nun namoró. Meyor el blancu anterior.
Los entrantes fueron Ensalada de Chucrut, Cous-Cous y Sweet Chili Cherry. Xenial pa enfrescar, camudar de sabor col cous-cous y meter daqué de dulce xuntu cola acidez del vinu blanco. Tien amás un toque picante que nos gustó enforma.
Nigiri-causa de cococha, Crestes de Pitu y Crema Castellana. Otra presentación de 10. Platu arriesgáu, amiestu de testures cruxentes y caldu que tanto nos presta. Otra combinación de dulce y picante pa xugar colos sentíos. Arriesgáu, pero efectivu. Mui ricu.
Tábamos inda colos entrantes, entá quedaben los principales y los postres y yá empezábamos a amorrentar ... Camudamos el tintu. Albiker 2017. Rioja. Un tintu del añu de maceración carbónica, frescu. Bien ensin más.
La Versión d'un Chili Crab del Apiñón. Cámbaru cruxente en mueyu picante. Típicu de Singapur y con un pan chino pa da-y el toque duce. Otra gran combinación.
Como extra, pa probar, una Corvina según un ceviche. Mui rica.
El platu principal yera El Coríu (de Francia a Mexico). Empezamos con Francia, con un coríu perfectu, con intensidá de sabor y un amenorgamientu perricu, acompañáu de maíz en distintes testures.
Y acabamos el platu (mui orixinal lo de sirvilo en dos) en México, una gyoza rellena de coríu, con un toque allegre importante que taba buenísima.
De postre, Chocoblanco, Piña Colada y Curry-Maracuyá. Combinación duce-aceda pa enfrescar la boca (y que vien xenial dempués del picante del coríu). Bien ricu.
Y acabamos con El Panal. Otra combinación de testures col miel de base. Miel líquido con un panel pa mazcar. Perorixinal y pa los amantes del miel. Mui bonu.
Tou esto por 38€. Un xueves. Como veis, talentu, cocina orixinal y bon rollu.
Tái sollertes a les redes del Eseteveinte, porque pa marzu va haber otru 4 manos con Javi de Casa Farpón.
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La idea yera amestar dambes cocines, con un platu de caún mescláu, y ver cómo compaxinaben. Y regalo tou con vinos de Conde Prindes.
Pan de maíz con pipes y pan multicereal.
Vinu Les 2 Ces 2016. DO Utiel Requena. Gustónos, frescu y perfeutu de mano.
Empezamos con un Bocarte con ayublancu y ayunegru. Del Eseteveinte. Pa tomar a cuyar, y cola raspia'l bocarte presidiendo'l platu. Bien ricu.
Xenial el Mantou de Panceta y Güevu de Falpayar. Presentación de 10, y pa tomar d'un bocao cola base'l pan. La grasa cola yema del güevu ... mui bona.
Camudamos de vinu al Hiruzta 2016. Un txacoli que nun namoró. Meyor el blancu anterior.
Los entrantes fueron Ensalada de Chucrut, Cous-Cous y Sweet Chili Cherry. Xenial pa enfrescar, camudar de sabor col cous-cous y meter daqué de dulce xuntu cola acidez del vinu blanco. Tien amás un toque picante que nos gustó enforma.
Nigiri-causa de cococha, Crestes de Pitu y Crema Castellana. Otra presentación de 10. Platu arriesgáu, amiestu de testures cruxentes y caldu que tanto nos presta. Otra combinación de dulce y picante pa xugar colos sentíos. Arriesgáu, pero efectivu. Mui ricu.
Tábamos inda colos entrantes, entá quedaben los principales y los postres y yá empezábamos a amorrentar ... Camudamos el tintu. Albiker 2017. Rioja. Un tintu del añu de maceración carbónica, frescu. Bien ensin más.
La Versión d'un Chili Crab del Apiñón. Cámbaru cruxente en mueyu picante. Típicu de Singapur y con un pan chino pa da-y el toque duce. Otra gran combinación.
Como extra, pa probar, una Corvina según un ceviche. Mui rica.
El platu principal yera El Coríu (de Francia a Mexico). Empezamos con Francia, con un coríu perfectu, con intensidá de sabor y un amenorgamientu perricu, acompañáu de maíz en distintes testures.
Y acabamos el platu (mui orixinal lo de sirvilo en dos) en México, una gyoza rellena de coríu, con un toque allegre importante que taba buenísima.
De postre, Chocoblanco, Piña Colada y Curry-Maracuyá. Combinación duce-aceda pa enfrescar la boca (y que vien xenial dempués del picante del coríu). Bien ricu.
Y acabamos con El Panal. Otra combinación de testures col miel de base. Miel líquido con un panel pa mazcar. Perorixinal y pa los amantes del miel. Mui bonu.
Tou esto por 38€. Un xueves. Como veis, talentu, cocina orixinal y bon rollu.
Tái sollertes a les redes del Eseteveinte, porque pa marzu va haber otru 4 manos con Javi de Casa Farpón.
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