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Nueva Visita: Llagar Cortina - Casa Cortina

Señes: San Juan, 41-44, Amandi - Villaviciosa
Teléfonu: 985 893 200 (llagar) / 985 891 015 (sidrería)



Web: http://www.sidracortina.com/
Facebook: https://www.facebook.com/sidracortina/
Twitter [@SidraCortina]: https://twitter.com/SidraCortina
Instagram [@SidraCortina]: https://www.instagram.com/sidracortina/


Anterior Entrada: http://www.lesfartures.com/2011/07/sidreria-casa-cortina.html


Calidá: 4/5
Preciu: 30€


Comentarios:  Nun hai munchos llagares qu'ufierten visita guiada y cocina, y menos onde comes bien. Y creo que ye una de les combinaciones qu'hemos d'esplotar, siempres que les instalaciones del llagar dexen.


Llagar Cortina ye perfeutu para eso. Tien unes instalaciones enormes y bien curiaes n'Amandi, mui cerca de Villaviciosa, sitiu perturísticu, y onde, ente ún yá otru (son 5 minutos en coche) atopes cola preciosidá de San Xuan d'Amandi, ilesia perteneciente al prerrománicu asturianu.


Y amás, xusto al lláu, tien una sidrería enorme, con salones pa bodes y eventos, onde vas comer xenial. Parrilla enorme, platos tradicionales asturianos y pescao de primera. Tou ello regáu cola so sidra, poco más pue pidise.


La visita al llagar cuesta 5€, previa reserva. Vas poder visitar les sos instalaciones, van regalate un vasu sidra grabáu col so logotipu, vas probar la so sidra y vas a dir con un vale pa tomar una botella de la so sidra na Sidrería. Y de camín, conoces a Nerea, que te lo va esplicar tou de luxu.


Dempués, puedes averar a la sidrería y comer. Cuidao qu'en fin de selmana suel tar llenu. Asina qu'acuta.


Nós empezamos probando la parrilla con un pocu de Chorizu Criollu y Chorizu. Mui ricos.


Unos Calamares de Potera que taben realmente bonos.


Y de platu principal, ración y media pa 3 de Besugu. Espectacular. Platazu bonísimo. Amás, tienen el detalle de traer la ración a una mesa auxiliar y ellí emplatalo pa los comensales. Perbonu.


Acabamos probando 3 postres distintos de la casa.


Frixuelos, que tamos en dómina d'Antroxu. Mui bonos.


Tarta d'Ablana. Más densa y contundente. Mui rica.


Y Tarta de Mazana. Xenial con hoxaldre y dientro una compota de mazana que se desfái. Buenísimo. Mio favoritu de los 3.


Pa beber, na comida, Sidra Natural Villacubera. La Denominación d'Orixe de Sidra Cortina. Suavina, entra sola. Y perfeutamente echada na sidrería.


Amás, tomamos Villacubera Nueva Espresión. La sidra que se bebe ensin necesidá d'echala, y que ta realmente bona. Monovarietal de Mazana Regona. Con pexes, va estupenda.


Y acabamos cola so última novedá. Sidra de Xelu Cortina. Pa los postres. Una sidra de 12º d'alcohol, que nun empalaga y que ta bien bona. Amás, como veis, tien una presentación en botella prestosa.


Podéis faer cualesquier de les dos coses de forma independiente. Pero'l pack completu ye difícilmente superable. Visita'l llagar y dempués date un homenaxe cola sidra como epicentru.


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