RESTORÁN PESLLÁU
Teléfonu: 985 340 310
Web: http://www.lacuadradeanton.es/
Facebook: https://www.facebook.com/lacuadradeanton/
Twitter [@la_cuadra_gijon]: https://twitter.com/la_cuadra_gijon
Calidá: 4/5
Preciu: 30€
Comentarios: Maxinaos saborguiar cada rincón d'Asturies, dende los platos tradicionales que toos conocemos hasta les carnes más desconocíes de races autóctones asturianes, con un cuidu pola sostenibilidá yá'l productu de KM0 como nun vi en nengún otru sitiu, asitiáu en plenu centru de Xixón y con unes vistas espectaculares sobro la Sablera de San Llorienzu.
Tou esto y muncho más ufiértanos Noelia de Prado na so Cuadra d'Antón. Una pianista qu'atopó la so tecla ente fogones y ayudando a faer del mundu un sitiu meyor al traviés del so talentu y el cuidu de la so redolada. Y, amás, faciéndonos felices comiendo.
Mui, mui cerca de la Casa Conceyu de Xixón y la so sablera, ta La Cuadra d'Antón. Lo primero qu'ha d'aclariase ye que, a pesar de pertenecer a la mesma familia, el conceutu ye distintu del restorán d'Uviéu. Tien una entrada con sabor a chigre, y amiestu de cafetería. Con meses baxes de madera y una barra onde t'echen sidra. Sidra Denominación d'Orixe, por supuestu. Y yá namás por tomar unos culetes, paga la pena la visita. Un sitiu bien guapu con un amiestu d'ambientes xenial.
Na parte de tras, un salón grande con unes cristaleres enormes con vistes a la Sablera. Paez que'l tiempu detiense y l'ambiente ayúdate a relaxar y esfrutar. Pero ye que la so cocina va na mesma llínea. Una cocina sele, de fogón, de preparaciones llargues, ensin atayos nin química. Namás alimentos naturales asturianos, con certificaos ecolóxicos, curiaos y mimaos al estremu pa que'l so sabor nel platu sía esceicional por sigo mesmu.
Únicu restorán nel mundu cola Certificación Biosphere de turismu caltenible, de los perpocos n'España que compensa la buelga de carbonu xeneráu pela so actividá (una empresa calcula'l carbonu que xeneren y esi dineru destínenlo a fines sociales). Miembros del COPAE (Conseyu de Producción Agracia Ecolóxica d'Asturies). Miembros del Foru Asturies Sostenible. Miembros d'ACEPA (asociación de celiacos d'Asturies) y de tolos certificaos habíos y por haber tocantes a sostenibilidá. La filosofía de la Cuadra d'Antón ye clara.
Y va xunida a la defensa del productu local y del KM0. En nengún otru restorán d'Asturies vas atopar esi cuidu y tanta variedá de productos que nin los mesmos asturianos conocemos. Gochu asturcelta, cabra bermeya, oveya xalda, pita pinta, potru d'Asturcón, xata casina, pulpu del pedreru ... Amás de los guisos de cuyar como la fabada y los callos. Y por supuestu, gran variedá de quesos asturianos. Tou con IXP (indicación xeográfica protexía) o DOP (Denominación d'Orixe Protexida). Yá'l pan ellabórenlo n'el mesmu restorán (y ta buenísimo).
Amás, carta de bébores asturianes en primer páxina de la so carta. Con vinos asturianos, sidra natural y sidra brut nature y cerveza asturiano. Y una bien bona esbilla de vinos con certificáu ecolóxicu, agora que tanta importancia tán cobrando los vinos naturales.
Empezamos la comida con una Sopa d'Ayu con Pan d'Escanda, acompañada d'una Croqueta con farina de Pan d'Escanda. La sopa rica, con un toque picante importante y bonos tropezones de pan, y la croqueta xenial. Perbona.
Pa comer, pidí una Paletiya de Corderín Xaldu y Biodinámicu. Acompañáu d'unes cebollines, pataques al vapor, cenahories y Tupinambo. Espectacular. Desfaise. Un sabor más suave que la paletiya de corderu a la que tamos avezaos, con una carne d'una calidá esceicional.
Pa beber, cerveza ecolóxico artesano Asgaya. De Gráu. Tienen 3 (una rubia suave, una pale ale más amargosa (la mio favorita de les 3) y una brown ale). Tomé la brown ale, que va xenial cola carne. Toques de malta y de carambelu.
Pola paletiya cola cerveza, pagué unos 30€.
Volví al poco a probar la Zanca de Pita Pinta sobre Tortinos de Maíz, Salsa César Ecolóxica con Quesu Varé, Paté de Pita Pinta y Agriduz de Figos y Mazana.
D'aperitivo, una Tortiella de Moscancia (coincidió col Concursu de Tortielles de Xixón). Brutal. Namás fecha per una parte, con una diferencia de testures y sabores que me prestó.
La Pita Pinta ye la pita autóctona asturiana y ta en plenu procesu de recuperación. Dizse pinta precisamente poles manches negres que tien. Ye una carne enforma cotizada, por cuenta del so esceicional sabor (mayor ainda al conocíu como Pitu Caleya, ya que la pita tien control de crianza en llibertá y la so alimentación). Carne escuro, y un platu gayoleru que da muncho xuegu a la hora de comer. Puedes tomala sola, col tortu, col mueyu de Varé (que sabe a quesu abondo), el paté o la mermelada duce. Tu decides cómo combinalo. Y ta bonísimo.
La zanca fueron 22€.
Pue que sía l'únicu restorán o de los pocos que la ufierten. Y paga la pena probala.
A los postres nun llegué nengún de los dos díes. Imposible.
Ensin dulda, una propuesta interesante. Distinta, atrevida y perorixinal, pero ensin buscar estravagancies, sinón apostando polo de casa (tristemente desconocíu) y dándo-y valor. Amás, acompañáu d'una filosofía lo más respetuosa cola nuesa redolada posible, que-y da sentíu, precísamente, a esa cocina. Y nun sitiu preciosu. Ye'l camín a siguir.
Web: http://www.lacuadradeanton.es/
Facebook: https://www.facebook.com/lacuadradeanton/
Twitter [@la_cuadra_gijon]: https://twitter.com/la_cuadra_gijon
Preciu: 30€
Comentarios: Maxinaos saborguiar cada rincón d'Asturies, dende los platos tradicionales que toos conocemos hasta les carnes más desconocíes de races autóctones asturianes, con un cuidu pola sostenibilidá yá'l productu de KM0 como nun vi en nengún otru sitiu, asitiáu en plenu centru de Xixón y con unes vistas espectaculares sobro la Sablera de San Llorienzu.
Tou esto y muncho más ufiértanos Noelia de Prado na so Cuadra d'Antón. Una pianista qu'atopó la so tecla ente fogones y ayudando a faer del mundu un sitiu meyor al traviés del so talentu y el cuidu de la so redolada. Y, amás, faciéndonos felices comiendo.
Mui, mui cerca de la Casa Conceyu de Xixón y la so sablera, ta La Cuadra d'Antón. Lo primero qu'ha d'aclariase ye que, a pesar de pertenecer a la mesma familia, el conceutu ye distintu del restorán d'Uviéu. Tien una entrada con sabor a chigre, y amiestu de cafetería. Con meses baxes de madera y una barra onde t'echen sidra. Sidra Denominación d'Orixe, por supuestu. Y yá namás por tomar unos culetes, paga la pena la visita. Un sitiu bien guapu con un amiestu d'ambientes xenial.
Na parte de tras, un salón grande con unes cristaleres enormes con vistes a la Sablera. Paez que'l tiempu detiense y l'ambiente ayúdate a relaxar y esfrutar. Pero ye que la so cocina va na mesma llínea. Una cocina sele, de fogón, de preparaciones llargues, ensin atayos nin química. Namás alimentos naturales asturianos, con certificaos ecolóxicos, curiaos y mimaos al estremu pa que'l so sabor nel platu sía esceicional por sigo mesmu.
Únicu restorán nel mundu cola Certificación Biosphere de turismu caltenible, de los perpocos n'España que compensa la buelga de carbonu xeneráu pela so actividá (una empresa calcula'l carbonu que xeneren y esi dineru destínenlo a fines sociales). Miembros del COPAE (Conseyu de Producción Agracia Ecolóxica d'Asturies). Miembros del Foru Asturies Sostenible. Miembros d'ACEPA (asociación de celiacos d'Asturies) y de tolos certificaos habíos y por haber tocantes a sostenibilidá. La filosofía de la Cuadra d'Antón ye clara.
Y va xunida a la defensa del productu local y del KM0. En nengún otru restorán d'Asturies vas atopar esi cuidu y tanta variedá de productos que nin los mesmos asturianos conocemos. Gochu asturcelta, cabra bermeya, oveya xalda, pita pinta, potru d'Asturcón, xata casina, pulpu del pedreru ... Amás de los guisos de cuyar como la fabada y los callos. Y por supuestu, gran variedá de quesos asturianos. Tou con IXP (indicación xeográfica protexía) o DOP (Denominación d'Orixe Protexida). Yá'l pan ellabórenlo n'el mesmu restorán (y ta buenísimo).
Amás, carta de bébores asturianes en primer páxina de la so carta. Con vinos asturianos, sidra natural y sidra brut nature y cerveza asturiano. Y una bien bona esbilla de vinos con certificáu ecolóxicu, agora que tanta importancia tán cobrando los vinos naturales.
Empezamos la comida con una Sopa d'Ayu con Pan d'Escanda, acompañada d'una Croqueta con farina de Pan d'Escanda. La sopa rica, con un toque picante importante y bonos tropezones de pan, y la croqueta xenial. Perbona.
Pa comer, pidí una Paletiya de Corderín Xaldu y Biodinámicu. Acompañáu d'unes cebollines, pataques al vapor, cenahories y Tupinambo. Espectacular. Desfaise. Un sabor más suave que la paletiya de corderu a la que tamos avezaos, con una carne d'una calidá esceicional.
Pa beber, cerveza ecolóxico artesano Asgaya. De Gráu. Tienen 3 (una rubia suave, una pale ale más amargosa (la mio favorita de les 3) y una brown ale). Tomé la brown ale, que va xenial cola carne. Toques de malta y de carambelu.
Pola paletiya cola cerveza, pagué unos 30€.
Volví al poco a probar la Zanca de Pita Pinta sobre Tortinos de Maíz, Salsa César Ecolóxica con Quesu Varé, Paté de Pita Pinta y Agriduz de Figos y Mazana.
D'aperitivo, una Tortiella de Moscancia (coincidió col Concursu de Tortielles de Xixón). Brutal. Namás fecha per una parte, con una diferencia de testures y sabores que me prestó.
La Pita Pinta ye la pita autóctona asturiana y ta en plenu procesu de recuperación. Dizse pinta precisamente poles manches negres que tien. Ye una carne enforma cotizada, por cuenta del so esceicional sabor (mayor ainda al conocíu como Pitu Caleya, ya que la pita tien control de crianza en llibertá y la so alimentación). Carne escuro, y un platu gayoleru que da muncho xuegu a la hora de comer. Puedes tomala sola, col tortu, col mueyu de Varé (que sabe a quesu abondo), el paté o la mermelada duce. Tu decides cómo combinalo. Y ta bonísimo.
La zanca fueron 22€.
Pue que sía l'únicu restorán o de los pocos que la ufierten. Y paga la pena probala.
A los postres nun llegué nengún de los dos díes. Imposible.
Ensin dulda, una propuesta interesante. Distinta, atrevida y perorixinal, pero ensin buscar estravagancies, sinón apostando polo de casa (tristemente desconocíu) y dándo-y valor. Amás, acompañáu d'una filosofía lo más respetuosa cola nuesa redolada posible, que-y da sentíu, precísamente, a esa cocina. Y nun sitiu preciosu. Ye'l camín a siguir.
No hay comentarios
Publicar un comentario