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Nueva Visita: Malte

Señes: Rúa Galera, 47 - A Coruña
Teléfonu: 981 205 751


Encamientos: Maltia. Ye lo meyor del mundu.


Calidá: 4/5
Facebook: https://es-la.facebook.com/cervezotecamalte
Twitter: [@malteando]: https://twitter.com/malteando
Instagram: [@malteando]: http://instagram.com/malteando


Comentarios: ¿Puede amestase cocina creativo con cerveza artesano? Amás de podese, ha de facese. a'l Malte failo como naidie. De tolos llocales cerveceros que visité, el Malte ensin dulda ye onde meyor amesten dambes coses. Vas tener accesu a 20 cañeros de cerveza de primerísima calidá y a una cocina creativa basada nel productu local, pero abierta al mundu.


Juan Malte ye'l anfitrión perfeutu. Un oasis en plenu centru d'A Coruña, arrodiáu de llocales de moda y vinateríes, apostó dende'l principiu (7 años yá) pola cerveza artesano, y amestola a la cocina desque camudaron al llocal actual en 2012. Y esi ye'l so principal atractivu. Dende la nuesa última visita fai 2 años camudaron bastantes coses, ameyoró la decoración y ampliáronse los cañeros de cerveza de 12 a 20. Amás ufierten unes 300 botelles.


Esto fai del Malte ún de los indispensables de la Cerveza n'España, pero pagaría la pena la visita si namás ufiertara cerveza, o si namás fora un restorán. Por separáu, dambes opciones son perbones, pero xuntes yá son solimes.

Sentámonos a comer 3 persones, y punximos en manos de Juan. Probemos platos nuevos, distintos o que van entrar en curtiu na carta. O non. La carta camuda cada mes, y ye otru de los atractivos del llocal. Amás ye amplia, asina que nunca vas a "aburrite".


Otru de los puntazos del llocal ye la variedá gastronómica qu'ufierta la cerveza. Tener tantos estilos de cerveza estremaos nel mesmu llocal dan la opción d'amestar los platos de mil maneres distintes. Dende una sour, una pale ale, una ipa, una llámbica, una stout ... entruga a Juán y déxate encamentar, o preba y vete xugando cola comida. Vas llevate una sorpresa.


Lo primero ye lo primero, True England de Mad Series. Una NIPA madrilana fantástica.


Empezamos con un Ceviche de Sargo y Moxón. Refrescante y percítricu, pero elegante. Ensin perder l'equilibriu en nengún momentu. Cola cerveza va fantásticu. Cítricu con cítricu.


Ravioli de San Simón, Salmón y Zamburiña. San Simón ye un quesu gallego de Llugo, afumáu y de lleche de vaca pasteurizada.


Pos maxinái esa esplosión de sabor con salmón y la zamburiña sumáu a la testura'l ravioli ... máxicu.


Moxón, Trigueru y Nuez. Amiestu de coliflor, moxón y trigueros con un toque de nuez. Un platu arriesgáu y que cuesta que salga, pero qu'una vegada que lo prebes ... vA encántate. Y dizlo daquién que nun ye un fanáticu de la coliflor. Cuyar, cerveza y a esfrutar.


Camudamos de cerveza, Call of Cthulhu de Keltius In Peccatum. Espectacular Red Ale de 8º, amargosa. Mui, mui rica.


Croqueta de Cocíu. Xenial sabor a cocíu, con polvos de chorizu yá un toque de wasabi pa da-y gayola... ye como comer un cachu cocíu, pero en croqueta. Trupa, contundente pero xenial cola cerveza. Precisa daqué potente pa compensar.


Bao d'Albóndiga Thai. En dos bocaos, duce y toque picante. Otra combinación xenial cola cerveza.


Y acabamos a lo grande, ¿una carne o caldeiro nuna cervecería? Pos nel Malte tou ye posible, pero siempres col so puntu creativu. Carne o Caldeiro 2.0.  Xata, pataca, daqué de pimentón ... entemecíu nuna especie de puré ... otru platu trupu y que pide potencia na cerveza. Y una vegada más ... la combinación ye xenial.


Pa los postres, pasamos a la stout. No Country de Garage Beer. Imperial Stout con Café y Crema Catalana de 10%.



Y la acompañamos de un Strudel de Manzana y Cuilís de Frutos Rojos con Helado de Yogur. Pasta crujiente fina rellena de manzana caramelizada con bourbon. Espectacular.

Como veis, cocina arriesgada de calidad que en absoluto asociaríamos a una cervecería. Pues el Malte lo hace, y de forma brillante. Volvimos, probamos su nueva carta y ... seguimos maravillaos. Mucho mérito el trabajo de Juan y su equipo.
Salimos a unos 30€ por cabeza. Teniendo en cuenta que bebimos pintas de cerveza y que son a 5/7€ ... es barato. Ya sabes, ¡Maltea!


Y acompañáu d'un Strudel de Mazana y Cuilís de Frutos Coloraos con Xeláu de Yogur. Pasta cruxente fina rellena de mazana caramelizada con bourbon. Espectacular.

Como veis, cocina arriesgao de calidá qu'enxamás acomuñaríamos a una cervecería. Pos el Malte failo, y de forma brillosa. Volvimos, probemos la so nueva carta y ... siguimos maraviaos. Muncho méritu'l trabayu de Juan yá'l so equipu.

Salimos a unos 30€ per cabeza. Teniendo en cuenta que bebimos pintes de cerveza y que son a 5/7€ ... ye baratu. Yá sabes, ¡Maltia!


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