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El Quinto


Señes: Av. Manuel Llaneza, 50 - Gijón/Xixón
Teléfonu: 633 094 168


Instagram: [@el_quinto_sabores] https://www.instagram.com/el_quinto_sabores/



Calidá: 4/5
Preciu 35€


Comentarios: Presténmos los contrastes, los sitios onde pasen coses que nun esperes y que descoloquen. Y eso consiguelo Mariano Mier cuando vas al so Quintu Sabores. Una vinatería de barriu, con ambiente de barriu y una cocina abierta'l mundu con toques personales. Y l'amiestu, de mano de llocos, funciona a les mil maraviyes.


Mariano en cuantes puede calza les botes y la mochila y viaxa a cualesquier rincón del mundu a papase de la so gastronomía, y, amás de date una envidia increíble coles sos semeyes, a la vuelta, afai esa gastronomía a la so cocina. Cuando casi naide ufiertaba Baos o Gyozes n'Asturies, Mariano yá les ufiertaba allá pol 2009 nel Quintu, desque se fixo cargu. Y mal nun se-y da, porque ye ún de los nuesos cocineros más premiaos.

Cenamos 3 persones, el so menú de 25€. Y punximonos en manes de Mariano.


Empezamos con Hummus de Edamame. Edamame son los baduyos de soya que tanto nos gustaron cuando fuimos a comer a Yugo The Bunker. Equí probémoslos en forma d'hummus, con una testura raspiando la mousse, bien bona y un toque importante de pimienta. Vien con unes bananes frites a manera de tosta y unes tostes de pan de xenxibre. L'amiestu d'hummus + banana, brutal.


Siguimos con Okonomiyaki, la so famosa "tortiella xaponesa", a la manera de Mariano, que tantos ésitos-y dió. Base de farina d'arroz y güevu, verdures, cámbaru y bacon. Vien con mueyu con un toque picante, y atún llamináu que se mueve col calor que-y da un puntu espectacular al platu. Platu xenial.


Siguimos con unes Ortiguilles de Mar. Con Chutney d'Arándanos, de Nabu o de Chile, pa escoyer. Si les comes soles, ye como meter un cachu de mar na boca, y con toque a yodu. Encantáronnos.


Poke de Bonitu del Norte con Tabbule llibanés. El mio favoritu de la nueche. Amiestu del toque hawaianu del poke col tabule llibanés. Bonitu marináu, con un toque a aceituna negra y puntu picante del mueyu.


Rollu de bonitu en mueyu de cocu y algues con espluma de tomate. Barrimos pa casa con un rollu de bonitu clásicu, pero con un mueyu de cocu, bien nidiu. La espluma de tomate da-y un puntu duce al platu. Los rollos bien bonos, nada secos, y col mueyu, un contraste bien bonu.


Bao de Gochuasturcelta. Xenial. Amiestu bien bonu.


Y acabamos con media de Magret de Patu estilu Pequín. Namás media porque yá nun podíamos más. Mueyu con toque picante, y coríu un pelín pasao. Foi'l que menos namoró.


De postre. Torrexa la güela. Con xeláu . Bien rica.


Ente tanto mueyu picante, y como yera nueche de branu, había que beber daqué refrescante, asina que tomamos les últimes botelles que-y quedaben de Fame, la cerveza artesano qu'ellaboraron Diego Cotoya y Borja Alcázar del Abrelatas y de la que vos falé equí. Un arguyu que tea teniendo tanto ésitu. Portóse xenial en tola cena.


Col postre, Hakutsuru, el sake más vendíu nel mundu. Nun ye lo mío.


El menú son 25€, cola cerveza, salimos a 35€ per cabeza. Como veis, bien baratu. Aprender otres cocines del mundu, n'un chigre de barriu de Xixón. Xenial Mariano.


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