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Yugo The Bunker

Señes: Cai San Blas, 4 - Madrid
Teléfonu: 914 449 034


Web: http://www.yugothebunker.com/
Facebook: https://www.facebook.com/YugoTheBunker/
Twitter: [@yugo_the_bunkerhttps://www.twitter.com/yugo_the_bunker
Intagram: [@yugo_the_bunker https://www.instagram.com/yugo_the_bunker


Calidá: 5/5
Preciu: 130€


Comentarios: Escapada a Madrid a probar ún de los xaponeses de moda. Yugo The Bunker empezó cola filosofía de club priváu namás abiertu pa socios. Un suétanu, al estilu de bunker xaponés de la segunda guerra mundial que, al camudar de llocal, abrió, amás, zona de restorán na primer planta.


Caltien la esencia de club priváu, so suscripción añal, pero la diferencia ye qu'agora puedes comer so reserva ensin pertenecer al club. Decoración en maderes, lluces baxes, ambiente íntimo, meses pequenes y música xaponesa de fondu. Tou baxa de ritmu. Comimos solos nel comedor, y foi d'agradecer, porque col comedor llenu de xuru que tou ye más agobiante. Atención de primera.


La carta ye pequena, y amás tien dos menúes degustación. Menú Yugo a 84€ y Menú Gastronómicu a 110€. Nós decidimos probar el Gastronómicu, bebida aparte.


Empezamos con Edamame d'aperitivu. Unos babuyos de soya fervíos y sirvíos enteros, típico en Xapón. Xugosos.


Sopa Miso Artesanal. Sopa caliente pa tomar con cuyar. Lleva miso, tofu, dos clases distintes de xampiñones y alga. Bien rica.


Siguimos con un Sashimi Moriawase. De distintos tipos, Pez Llimón, Salmón Selvaxe d'Alaska y dos cortes d'atún (Hamachi y Chutoro). D'esquierda a derecha, de menos a más intensidá.


Al centru, amás una ensalada d'algues y vien nun platu amás de raigañu de wasabi y xenxibre. L'últimu corte del atún ye espectacular. Indíquennos que nun acompañen de soya pa nun maquillar el sabor del productu, que ye de la meyor calidá.


Nigiri de Toru con Plancton.  Toru ye una corte especial de la ventresca d'atún, lo meyor de lo meyor. Corte arrogante amás, que vien acompañáu con un alga cruxente pa da-y una testura increíble al bocáu. Arroz perfeuto en tol menú. Fascinante.


Gunkan de Neguitoro. El neguitoro faíse con atún y puerru finu (cebollu xaponés) picaos. Lleva amás un mueyu picante que-y da un toque xenial. Otru bocáu increíble.


Nigiri de Vieira Selvaxe. Vieira d'Alaska, mantequilla de wasabi y alga. Presentación con una concha invertida con llume, y espectacular na boca. Ún de los meyores de la comida. La Vieira lleva un toque de plancha.


Tartar de Llubina Canaria. Lleva xelatina de plancton y cruxente d'alga codium. Presentáu nuna cuyar pa tomar d'un bocáu. Bien ricu.


Shumai de Salmón. D'Alaska. Lleva una xelatina de vinagre xaponés, baxu en ph y acidez. El shumai ye un sacu de pasta qu'añede testura al bocáu. Gana'l sabor a salmón. Bien bonu.


Shumai de Sardina Millesime. Xubimos n'intensidá con una sardina Millesime, portuguesa con muncho más sabor. Lleva amás alga cruxente y mueyu que la mesma caltien de la sardina dientro. Buenísimo.

L'únicu platu que, tando bonu, nun tuvo al altor del restu foi la Gyoza de Rabu de Toru. Con mueyu d'amenorgamientu de soya y mueyu valentina. Tien un toque llixeramente picante, pero-y falta intensidá. Nun sabe casi.


Recuperamos el nivel col Gunkan de Cañamina de Vaca Rubia Gallega. Toque cítricu y mueyu kimchi. Espectacular. De lo meyor de la comida.


Tamién espectacular el Nigiri de Foie Le Jule. Lleva mueyu miso y fresa lliofilizada con un toque de berenxena. El foie ... increíble.


El toque esconcertante llegó col últimu platu del menú, Bacaláu d'Alaska a la Parrilla Xaponesa. Nun entendimos el por qué de la vuelta al pexe pero taba buenísimo. Bacaláu nidiu, con un toque de parrilla y mueyu de shiro miso.


Los postres baxaron de nivel, pero taben ricos. Xeláu de Mojito. Refrescante.


Bombones de chocolate y Té verde. Ricos.


Pa beber, Coedo Shiro de Trigu. Cerveza artesano xaponesa al estilu de trigu alemán. Refrescante pero pocu más.

3€ por un café, y 4,5€ por un Té Verde.


Pagamos en total 242€. Como veis, págase, pero nun duel. Nivelazu en toos los bocaos, productu de primera lo mínimo tratáu pa qu'esfrutes el máximu del so sabor, a la fin quedes llenu y, sacantes el bache del rabu de toru, la intensidá va creciendo mientres tol menú.


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