Teléfonu: 984 182 245
Web: http://www.abrelatas.info/
Facebook: https://es-es.facebook.com/abrelatas.restaurante
Twitter: [@abrelattas] https://twitter.com/abrelattas
Anterior Visita: https://lesfarturesast.blogspot.com/2020/01/abrelatas-menu-del-dia.html
Calidá: 4/5
Preciu: 37€
Comentarios: Lo bono del Abrelatas ye que sirve pa tou, pa tomar un menú de 11€ o pa date un homenaxe gastronómicu de los bonos. Tou nel mesmu ambiente. Esa versatilidá ye ún de los sos grandes atractivos, según l'amiestu d'ambientes (siempres me prestó ver a los parroquianos pidir una pinta de Monticu mientres tas comiendo) y, poques gracies, el so altu nivel na cocina.
Nesta ocasión comimos 3 persones, con un menú empobináu a la casquería, y una vegada más, salimos maraviáos. Mira que fui vegaes al Abrelatas, pero Borja y Mary Lluz son capaces de sosprendete siempres. Pa lo non amigos de la casquería, tranquilos, tienen munches más coses.
Empezamos el so Mantequilla artesana de Sariegu batida n'Almíbar. Nidia, deliciosa y con esi toque cítricu que da'l almíbar.
El primer platu fueron les sos Manes de Gochu con Gamba Colorada d'Huelva. Menuda maravía de platu. La gamba espectacular, pero ye qu'esa base de guisu con manes de gochu ye una pasada. Intensidá, pero ensin perder la elegancia.
El so famosu Pulpu del Pedreru de Tazones con Ensaladilla de Pataca y Pimentos de la Vera, Tocino Ibérico Joselito y Crema de Mantequilla-Pataca. Un clásicu de la casa. Platu llenu de contrastes, testures y sabores. Suavidá de la pataca, el picante del pimentón de la Vera y l'intensidá del pulpín. Y ye de Tazones de verdá, eh?
Monizueles de Xata Asturiana IXP guisada al estilu Josefina (Receta del Xingo). Otra maravía, onde gana la base del platu. Munches hores de caldu con unes monizueles que se desfáin. Vienen acompañaes d'unes pataques frites y sirvío en sartén para emplatar o ... comer directamente d'ella como fiximos nós.
Y acabamos con Carrilleres de gochu blancu guisaes al Porto, con Mazana, Pataca Melosa y Pimientu del Pistilu de Nafarroa. Amiestu de sabores y testures. La carrillera con munches hores detrás, entemecida cola mazana, y toque cruxente de la pataca. Yá'l pimientu, qu'apurre inda más potencia. Buenísimo.
De postre, y pa compartir los trés, porque yá nun podíamos más, Tarta fina de Turrón de Mariluz. Espectacular. Si nun la probastis ... yá tas tardando.
Pa beber, Ḷḷumés 2016. Bien bonu. Un vinu que va ganando colos años y qu'ameyora enforma depués alendar y tomalo tranquilamente. De xacíu, cola casquería, foi xenial.
Los destilados de dempués, fueron invitación de la casa. Maravíes que tenemos n'Asturies. Aguardiente de Sidra en Carbayu de Salvador del Obispu. La xoya de la corona.
Yá'l primer güisqui asturiano. Molín de Nora. Inda ye nuevu porque ye la primer tirada que sal, con 10 años. Nidiu, entra solo.
Pagamos por tou, 110€. Como veis, tu decides qué quies faer n'Abrelatas, pero faigas lo que faigas ... va prestate.
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Twitter: [@abrelattas] https://twitter.com/abrelattas
Calidá: 4/5
Preciu: 37€
Nesta ocasión comimos 3 persones, con un menú empobináu a la casquería, y una vegada más, salimos maraviáos. Mira que fui vegaes al Abrelatas, pero Borja y Mary Lluz son capaces de sosprendete siempres. Pa lo non amigos de la casquería, tranquilos, tienen munches más coses.
Empezamos el so Mantequilla artesana de Sariegu batida n'Almíbar. Nidia, deliciosa y con esi toque cítricu que da'l almíbar.
El primer platu fueron les sos Manes de Gochu con Gamba Colorada d'Huelva. Menuda maravía de platu. La gamba espectacular, pero ye qu'esa base de guisu con manes de gochu ye una pasada. Intensidá, pero ensin perder la elegancia.
El so famosu Pulpu del Pedreru de Tazones con Ensaladilla de Pataca y Pimentos de la Vera, Tocino Ibérico Joselito y Crema de Mantequilla-Pataca. Un clásicu de la casa. Platu llenu de contrastes, testures y sabores. Suavidá de la pataca, el picante del pimentón de la Vera y l'intensidá del pulpín. Y ye de Tazones de verdá, eh?
Monizueles de Xata Asturiana IXP guisada al estilu Josefina (Receta del Xingo). Otra maravía, onde gana la base del platu. Munches hores de caldu con unes monizueles que se desfáin. Vienen acompañaes d'unes pataques frites y sirvío en sartén para emplatar o ... comer directamente d'ella como fiximos nós.
Y acabamos con Carrilleres de gochu blancu guisaes al Porto, con Mazana, Pataca Melosa y Pimientu del Pistilu de Nafarroa. Amiestu de sabores y testures. La carrillera con munches hores detrás, entemecida cola mazana, y toque cruxente de la pataca. Yá'l pimientu, qu'apurre inda más potencia. Buenísimo.
De postre, y pa compartir los trés, porque yá nun podíamos más, Tarta fina de Turrón de Mariluz. Espectacular. Si nun la probastis ... yá tas tardando.
Pa beber, Ḷḷumés 2016. Bien bonu. Un vinu que va ganando colos años y qu'ameyora enforma depués alendar y tomalo tranquilamente. De xacíu, cola casquería, foi xenial.
Los destilados de dempués, fueron invitación de la casa. Maravíes que tenemos n'Asturies. Aguardiente de Sidra en Carbayu de Salvador del Obispu. La xoya de la corona.
Yá'l primer güisqui asturiano. Molín de Nora. Inda ye nuevu porque ye la primer tirada que sal, con 10 años. Nidiu, entra solo.
Pagamos por tou, 110€. Como veis, tu decides qué quies faer n'Abrelatas, pero faigas lo que faigas ... va prestate.
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