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La Industria


Señes: C/ La Industria, 8 - Sama de Llangréu
Teléfonu: 985 683 251


Instagram: [@_la_industria_droces] https://www.instagram.com/_la_industria_droces/


Calidá: 3/5
Preciu: 35€


Comentarios: Préstame cuando m'encamentáis sitios, y fuistis dellos los que me falastis de les Tapes "Random" de La industria en Sama. Conocía'l sitiu de pasada y de tomar dalguna cerveza, pero nun conocía la so ufierta gastronómica. Asina qu'en cuantes m'enteré de la celebración del so 24 aniversariu con un Tapes Random inda más especial, llamé p'acutar.

Sí, acutar nuna cervecería pa cenar, porque taba hasta enriba. Les xornaes de Tapes Random tien muncha fama y la xente nun les pierde. El formatu habitual ye un foliu con tapes a distintos precios pa que caun componga la so comida. Pero nesta ocasión, como vos dicía, pol 24 aniversariu, fixeron un Menú Degustación de 30€ con dalguna de les sos tapes más conocíes.

Asitiáu nuna cai piatonal en plenu centru de Sama, ufierta una ufierta cultural enorme, conciertos, karaokes ... Per dientro, típica decoración de cervecería en madera. Bona ufierta cervecera, con bona presencia asturiana, que nos acompañó na cena tola nueche.


Empezamos bebiendo Modernista de Caleya. De mano, magníficu apueste de Caleya polos artistes asturianos, empecipiando una serie de cerveces de tirada pequena y especial con diseños d'artistes autóctonos, nesti casu Alonso Moutas & Inc. Modernista ye una IPA en llata con lúpulos el Doráu, Simcoe y Mariellu de 6% qu'entra sola. Bien rica.


La primer tapa foi un Saam de Coliflor Glaseada con Yakiniku, Ketchup de Tomatillo Verde, Llima, Cacagüés y Cilantru. Contraste de testures, col toque cruxente de la coliflor. Bien refrescante y con un toque importante a llima, cacagüés y cilantru. Gustónos.


Siguimos con Causa, Moxón, Crema de Chile y Dulce de Chorizu a la Sidra. Ún de los nuesos favoritos de la cena, xenial combinación de puré de cocíu con toque picante, el moxón (enorme, por cierto), el chile yá'l chorizu a la sidra. Encantónos.


Bastela Morina con Cous Cous y Arume d'Agua d'Azahar. Base de cous cous col toque exóticu de l'agua d'Azahar. La bastela ye una masa filo típica marroquina rellena de pollu y almendres. Xenial el toque cruxente. Gustónos enforma.


Camudamos de cerveza, pero siguimos con Caleya. Futurista. Una DDH Doble IPA, de 7,8%, onde se nota muncho más l'alcohol, anque entra sola. Refrescante y con un toque tropical.



Tomámosla con Tiradin de Llinguáu, Fruta de la Pasión y Migues. Un platu arriesgáu, con amiestu de sabores y testures. Llinguáu llarpio, con un toque de llima, y el cruxente pa compensar.


Terrina de Corderu, Breves y Patatinos. El nuesu favoritu de la nueche. Corderu con un toque de figu. Xenial. Toque mediterráneu.


A puntu d'españar, camudamos a Caleya Goma 2. La maravía que tanta fama dió y ta dándo-y a Caleya. Buenísima.


Dim Sum de Carne Guisao, Quesu Rey Silo y Mermelada de Pimientos Agripicantes. A puntu d'españar yá, costónos enforma acabalo, y esto que taba bien bonu. Dulce y picante al empar.


Ya inda quedaben dos postres ... Mousse de Yougurt, Xeláu, Frutos Coloraos y Campurriana. Bien refrescante y perfeutu pa reponenos un pocu. Con arándanos y campurrianes. Bien ricu.


Y acabamos con Phoskito, AOVE y Crema Inglesa.  Aceite y chocolate, xenial.


Muncho méritu. Cocina venturera, con muncho sabor, con toques exóticos, nuna cervecería. Dani Roces, propietariu y Hugo Priede a los fogones tienen pa celebrar otros 24 años más al mandu de La Industria. va encantávos. Pagamos 35€ per cabeza.


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