Publicidá

Blog Archive

Contact Me

Nombre

Correo electrónico

Mensaje

Hover Setting

default

Nueva Visita: Naguar

RESTAURANTE PESLLÁU

Señes: Calle de Dionisio Riusánchez, 6 - Ribeseya
Teléfonu: 985 860 090


Web: http://naguar.es/
Facebook: https://www.facebook.com/naguar.ribadesella
Twitter [@naguar_]:  https://twitter.com/naguar_
Instagram [@naguar_]https://www.instagram.com/naguar_/


Calidá: 4/5
Preciu: 50€


Anterior Visita: https://lesfarturesast.blogspot.com/2018/11/nueva-visita-naguar.html


Comentarios: Hai cambeos que sientan pa perbién, y amiestos de cocina llocal qu'alcen el nivel gastronómicu a esperiencia más sitiu máxicu a recordar. Afortunadamente, col escenariu que tenemos n'Asturies, cada vegada hai más sitios que xunan les dos coses, un gran cocineru con un sitiu al so altor. Y eso yera lo que-y faltaba a Pedro Martino nel so Naguar. Agora yá lo tien.

 

Allugáu na maravía del Hotel Villa Rosario, en plenu paséu de la sablera de Ribeseya, con unes vistes espectaculares sobro la sablera y l'Ermita la Guía. Espectacular casona-hotel d'indianos. Nel xardín, tien un espaciu con cristaleres pal restorán. Espaciu allargáu que comparten p'almuerzos col hotel. Meses, barra y al fondu, meses con vistes a l'amplia cristalera que da al paséu la sablera. Espectacular.


El conceutu de dos menús degustación + carta se caltién del antiguu Naguar. Quiciabes con un puntu menos informal marcáu poles circunstancies del llugar. Atención de primera de Manuel, tanto p'aconseyar como pa marcar el ritmu la comida. L'ambiente convida al relax y a esfrutar. Y consíguenlo.


Pidimos de carta. Traxéronnos d'aperitivu Esfera de Fabada Escabechada. Una esfera pa romper y entemecer col escabeche. Sabor a fabada, con toque acedu. Fascinante.


D'entrante, Rúcula Xabaz con Requesón de Pregondón, Sopa de Mazana a la Sidra y Turrón d'Ablanes. Una ensalada distinta pa esfrutar. Toque acedu de llima entemecíu col requesón yá'l sabor a turrón. Ácidu, amargosu y duce. Bonísima. Vien emplatada pa 2.


De platos, Merluza del Pinchu de Cuideiru nel so Zusmiu con Amasueles. Siempres dicimos que tenemos que probar coses nueves de Pedro, pero ye que la so merluza ye perfecta. Llombu enorme y blancu, perfeutu fechu, con un mueyu maraviyosu y amasueles p'acabar de rematar el platu. Habéis de probala.


Y Churrasco de Bonitu 2019. Equí sí que probemos un nuevu platu d'anguaño. "El bonitu que quixo ser chuleta, un homenaxe a Albert Adriá".  Torrendos de vacunu mayor emulsionaos, piparres encurtíes en casa, magaya de pimientu rustíu al carbón d'encina y almoradús. Maraviyosu.


De postres, Roca Cruxente de Merengue con Quesu La Saregana, al Cardamomo y Crema Inglesa de Cenahoria. Amiestu de distintes testures y sabores. Quesu, cardamomo, duce del merengue (xenial cola roca) y de la cenahoria. Tou xuntu queda xenial. Gustónos enforma. Un postre distintu.


Crema d'Arroz con Lleche con Xeláu de Miel Outurelos. Otra de les maravíes que yá probemos más vegaes y nun podemos dexar de pasar. Perfeuta. El toque de miel (qué miel, que ye la que solemos consumir en casa) ye una maravía.


Pa beber, Sidra Brut Nature Prau Monga de Viuda de Angelón. Maraviyosa como siempres.


Con cafés, pagamos 106€. Nun dexéis de dir, ye maraviyosu.


No hay comentarios

Publicar un comentario