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Antiqvvm

Señes: Rua de Entre-Quintas, 220 - Oporto
Teléfonu: +351 226 000 445


Web: http://antiqvvm.pt/
Facebook: https://www.facebook.com/antiqvvm/
Instagram: [@antiqvvm] https://www.instagram.com/antiqvvm/


Calidá: 5/5
Preciu: 150€


Comentarios:  Maraviyosu descubrimientu en Porto. Antiqvvm ye un sitiu pa perdese asitiáu nos xardinos del Muséo Románticu da Quinta da Macieirinha (sXIX). Anque nun vaigáis al restorán, paga la pena la visita a los xardinos, con vistes sobro la ciudá.


P'aportar al restorán baxes per unes escaleres de piedra, onde ves les meses tres unes enormes cristaleres con vista al xardín. El xardín tien meses pa tomar daqué antes y dempués, y sería una maravía poder cenar fuera pel branu, anque entiendo que sía complicáu por temes de lloxística.


Les vistes sobro la ciudá son maraviyoses.


Dientro, meses especiaes, dalguna pegada a la cristalera (si podéis acutái ellí), y otres con un ampliu sofá que xune tola parte de la paré.


Empezamos con un Brut Rosao. (a 10€ la copa).


Pa comer, tienen carta y dellos menús degustación. Pidimos el del mediu, que nos llamaba más l'atención. Menú Esencia. Tou un aciertu. Tenéis opciones más barates que la qu'escoyemos nós.


Empezamos col detalle de la Servilleta húmeda pa "llimpiar" les manes, más efectista qu'útil.
Traxéronnos dos Mantequilles, con Pimienta del Nepal, y d'Algues.


Amás un Aceite d'Oliva portugués, que taba bien bonu.


Dellos panes. Amás del menú, los aperitivos de la casa:


Crema de Remolacha con Salmón, Citronela y Caviar. Pica y dulce al empar, pa tomar con cuyar. Bien bonu.


Mousse de Quesu con Compota de Cebolla y Piñones. Mousse bien nidiu, lo meyor ye la testura. Amiestu bien, pero poco más.


Foie, Mangu y Anguila Afumada. Lleva llimón xaponés, que-y da un toque xenial. L'amiestu de cítricu col afumáu queda perbien. Xelatina percima con vinu de Porto. Xenial.

Acabada la bienvenida del chef, empezamos el menú dafechu. Como veis, amás de la mantequilla, 3 platos de bienvenida. Empezaba bien la cosa.


Conserva. Con Ventrisca d'Atún, Mayonesa, Caviar Ficoide, Moxón, Gazpachu y Cilantru. El llombu desfaise, anque ye bastante desaboríu. La mayonesa apurre, pero polo xeneral ye un platu que sabe pocu.


La segunda parte yá nos gustó más. Refrescante.


Tradición. Tripes de Bacaláu, Garbanzu, Bacaláu de media cura, Tendón de Vaca y Comín.


Los mesmos ingredientes en distintes testures. Encamiéntennos estrumir la bolsa y entemecelo nel platu pa da-y un toque cruxente. Xenial. Testura, sabores intensos, portugueses, de la tierra. Encantónos.


Coral. Saramollete, Carabineru, Coliflor, Oriciu y Codium. Platu sosprendentemente equilibráu, tou xuntu ye perfectu na boca. Menos intensu de lo qu'aparenta, pero bien, bien bonu.


Prau. Novillo, Cecina de Cebón, Mostaza, Trufa, Quesu de La Isla, Nuez Pecan y Acelga. Otru espectáculu. El mueyu ye perfeutu. La carne desfaise sola y la cecina ta impresionante. Siguimos xubiendo de nivel. Quiciabes el meyor de la nueche, anque bien siguíu de cerca de los demás.


Cocíu "Do Barrosu". Chorizu de Calabaza IXP, Fabes, Caldu de Cocíu y Llegumes. Acabar un menú asina ye ... arriesgáu, y encantónos. Caldu con carne, intensu sabor a garbanzu, nabu y toque de tocín. Bien bonu.


Conexón Improbable. Yogurt, Maracuyá y Aceite de Vainilla. Monten la espluma de maracuyá nel momentu. Pa meter la cuyar hasta'l fondu y esfruta. Xenial l'aceite col ácidu de la maracuyá. Bien bonu.


Tarta de Llimón. Llimón, Naranxa Confitada, Té Matcha, Mascarpone, Kumquat y Yuzu. Pasa a ser ún de los mios postres favoritos. Ye perfeutu. La bola de chocolate ta llena de mascarpone. Amiestu de testures, col cruxente y la xelatina aceda; y de sabores. Espectacular.


Costó acabalo tou, pero col té y el café, traxéronnos una Caxa de Pequenes Delicies. 3 caxones con sorpreses en forma de bocáu, mini macarons, bombones, xelatina de naranxa ... pero sobremanera, lo meyor, unos Pastéis de Nata que son una gociada. Nun quedó nada.


Pa beber, dexamos encamentar Quinta de Santiago. Alvarinho Reserva. 2017. A 42€ la botella. De menos a más. Fríu nun sabe a nada, y en cuantes solicitamos quitar de la cubitera y dexalu templar, ameyoró enforma.


3h y Media de cena. Viendo l'atapecer, con una atención per bona, cocina con un toque mui portugués, y una redolada maraviyosa. Xenial Antiqvvm. Pagamos 308€.


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