Teléfonu: 664 315 215
Web: http://cremela.es/
Facebook: https://www.facebook.com/cremahelada/
Conocí a José Manuel Martínez, "Salas", l'añu pasao nel so hotel - restorán El Cenador de los Canónigos. Una esperiencia maraviyosa, tanto l'hotel como'l so restorán, y yá entós comentóme'l so proyectu Cremela, que venía cubrir un mercao prácticamente ensin esplorar n'Asturies: los xelaos.
Si vos fixáis, tamos arrodiaos de xeladeríes en ciudaes. Munchos establecimientos ufierten xelaos, y munches cartes de munchos restoranes, pero nengunu d'ellos, o prácticamente nengunu, ye artesanu y asturianu. Y Cremela lo ye. Xelaos artesanos que busquen ufiertar un productu distintu, sofitando amás la escena local, y dende un puntu saludable. Ellaboraos a partir de la lleche de productores llocales. Tienen munches propuestes na so tienda, pero'l de mangu ye espectacular.
Cremela lleva pocos meses abierta, pero tien munchos años detrás. Ye un proyectu que se xestó "adulces", bien adulces, y qu'empezó fai unos 10 años. Como nun tienen priesa, y quieren faer les coses bien, pel momento namás vas atopalos en Cangues d'Onís y na carta de dalgún restorán, pero esti branu piensen instalar nel puertu de Tazones un mini-puestu y van dir ampliando llocales adulces.
Amás de los xelaos, reivindiquen los sorbetes, pero non los insípidos con colorantes a los que tamos avezaos. Sorbetes refrescantes con sabor de verdá. Y amás, ensin agregaos artificiales. Pudimos probar ún de Cenahoria con cítricos, y otru d'artimora. Buenísimos los dos.
El so oxetivu al mediu plazu ye ellaborar xelaos ensin azucre y ensin nengún agregu artificial. Daqué que, a día de güei, nun esiste. Pudimos probar los sos sorbetes ensin azucre, y damos fe, que nin t'enteres. Tán buenísimos.
Amás de xelaos, consiguieron el pasáu febreru'l premiu al Meyor Bombón Artesanu d'Asturies, y cunten con Tno Fernández, ganador del II Campeonatu d'España d'Estudiantes de Pastelería. Pel branu, xelaos, pel hibiernu turrones y mientres tol añu, bombones. ¿Qué más se puede pidir? ¡Cremelate!
Web: http://cremela.es/
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Conocí a José Manuel Martínez, "Salas", l'añu pasao nel so hotel - restorán El Cenador de los Canónigos. Una esperiencia maraviyosa, tanto l'hotel como'l so restorán, y yá entós comentóme'l so proyectu Cremela, que venía cubrir un mercao prácticamente ensin esplorar n'Asturies: los xelaos.
Si vos fixáis, tamos arrodiaos de xeladeríes en ciudaes. Munchos establecimientos ufierten xelaos, y munches cartes de munchos restoranes, pero nengunu d'ellos, o prácticamente nengunu, ye artesanu y asturianu. Y Cremela lo ye. Xelaos artesanos que busquen ufiertar un productu distintu, sofitando amás la escena local, y dende un puntu saludable. Ellaboraos a partir de la lleche de productores llocales. Tienen munches propuestes na so tienda, pero'l de mangu ye espectacular.
Cremela lleva pocos meses abierta, pero tien munchos años detrás. Ye un proyectu que se xestó "adulces", bien adulces, y qu'empezó fai unos 10 años. Como nun tienen priesa, y quieren faer les coses bien, pel momento namás vas atopalos en Cangues d'Onís y na carta de dalgún restorán, pero esti branu piensen instalar nel puertu de Tazones un mini-puestu y van dir ampliando llocales adulces.
Amás de los xelaos, reivindiquen los sorbetes, pero non los insípidos con colorantes a los que tamos avezaos. Sorbetes refrescantes con sabor de verdá. Y amás, ensin agregaos artificiales. Pudimos probar ún de Cenahoria con cítricos, y otru d'artimora. Buenísimos los dos.
El so oxetivu al mediu plazu ye ellaborar xelaos ensin azucre y ensin nengún agregu artificial. Daqué que, a día de güei, nun esiste. Pudimos probar los sos sorbetes ensin azucre, y damos fe, que nin t'enteres. Tán buenísimos.
Amás de xelaos, consiguieron el pasáu febreru'l premiu al Meyor Bombón Artesanu d'Asturies, y cunten con Tno Fernández, ganador del II Campeonatu d'España d'Estudiantes de Pastelería. Pel branu, xelaos, pel hibiernu turrones y mientres tol añu, bombones. ¿Qué más se puede pidir? ¡Cremelate!
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