Nueva Ubicación nel Hotel Villa Rosario en Ribadesella/Ribeseya.
Teléfonu: 984 285 080
Web: http://naguar.es/
Facebook: https://es-es.facebook.com/naguar.oviedo
Twitter [@naguar_oviedo]: https://twitter.com/naguar_oviedo
Instagram [@naguar_oviedo]: https://www.instagram.com/naguar_oviedo/
Calidá: 4/5
Preciu: 45€
Anterior Visita: https://lesfarturesast.blogspot.com/2016/02/nueva-visita-naguar.html
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Preciu: 45€
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Comentarios: Siempres hai que tornar a los oríxenes, y de xemes en cuando pídenos el cuerpu dir probar el menú Origen Tradición de Naguar. Un menú degustación afitáu de preciu y que fai un paséu al estilu Pedro Martino pela tradición asturiana. Y de camín, volvemos probar esa merluza que ye realmente espectacular.
Asitiáu nuna cai céntrica d'Uviéu, Naguar ufierta un llocal ampliu con un salón al fondu al que se llega en cruciando pela cocina con tol so traxín.
Meses amplies, atención de primera, cocina d'ún de los grandes d'Asturies y bona carta de vinos y sidra. Pan de Trigu y otru amiestu de Trigu y Centenu.
Empezamos cola Sidra Merengada. Una especie de sopa de mazana a la sidra, bien refrescante, con un toque acedu y de cebolla. Perrica, y perfecta pa empezar.
Siguimos con una Esfera de Fabada Escabechada. Ún de los favoritos de la nueche. Una esfera pa romper y entemecer col escabeche. Sabor a fabada, con toque acedu. Fascinante.
Croqueta de Bacaláu y Croqueta de Picadiellu. Nidies les de bacaláu, con un toque a ayu que nos encantó. Les de picadiellu, más fuertes, pero aun así llevaderes. Gustáronnos.
Güevu Ecolóxicu, Pistu Asturianu y Sardina Salina. Un platu llenu de testures. Migues cruxentes na base con un toque d'ayu y perexil. El güevu al centru pa romper y entemecer nel platu; y un toque salín de la sardina. Xenial combinación cuando entemeces tou y meteslo na boca.
Merluza del Pinchu de Cuideiru nel so Zusmiu con Amasueles. Perfeuta. Namás por esti platu yá paga la pena la visita al Naguar. Yá nos namorara la otra vegada que la probemos y ... esta vegada caltuvo l'altor.
Camudamos a la carne. Rabu de Xata tendinoso con Pomada de Pepinu, Llima y Habaneru. Tien un contraste picante que-y da allegría al platu, yá'l toque de pepinu tamién. Gustónos.
Y acabamos con una Crema d'Arroz con Lleche con Xeláu de Miel de Ibias "Outerelos". Primero ufiértente probar el miel solo, lo cual ye un plus pa dar a conocer ún de los nuesos productos estrella. Y darréu tráente'l postre. La crema ye suavina, y nótase el toque a miel.
El menú cuesta 38€. Como veis, mui bien de preciu.
Pa beber, Sidra Brut Nature Reserva Prau Monga. Perfecta. Pagamos en total 92€, con cafés y agua.
Asitiáu nuna cai céntrica d'Uviéu, Naguar ufierta un llocal ampliu con un salón al fondu al que se llega en cruciando pela cocina con tol so traxín.
Meses amplies, atención de primera, cocina d'ún de los grandes d'Asturies y bona carta de vinos y sidra. Pan de Trigu y otru amiestu de Trigu y Centenu.
Empezamos cola Sidra Merengada. Una especie de sopa de mazana a la sidra, bien refrescante, con un toque acedu y de cebolla. Perrica, y perfecta pa empezar.
Siguimos con una Esfera de Fabada Escabechada. Ún de los favoritos de la nueche. Una esfera pa romper y entemecer col escabeche. Sabor a fabada, con toque acedu. Fascinante.
Croqueta de Bacaláu y Croqueta de Picadiellu. Nidies les de bacaláu, con un toque a ayu que nos encantó. Les de picadiellu, más fuertes, pero aun así llevaderes. Gustáronnos.
Güevu Ecolóxicu, Pistu Asturianu y Sardina Salina. Un platu llenu de testures. Migues cruxentes na base con un toque d'ayu y perexil. El güevu al centru pa romper y entemecer nel platu; y un toque salín de la sardina. Xenial combinación cuando entemeces tou y meteslo na boca.
Merluza del Pinchu de Cuideiru nel so Zusmiu con Amasueles. Perfeuta. Namás por esti platu yá paga la pena la visita al Naguar. Yá nos namorara la otra vegada que la probemos y ... esta vegada caltuvo l'altor.
Camudamos a la carne. Rabu de Xata tendinoso con Pomada de Pepinu, Llima y Habaneru. Tien un contraste picante que-y da allegría al platu, yá'l toque de pepinu tamién. Gustónos.
Y acabamos con una Crema d'Arroz con Lleche con Xeláu de Miel de Ibias "Outerelos". Primero ufiértente probar el miel solo, lo cual ye un plus pa dar a conocer ún de los nuesos productos estrella. Y darréu tráente'l postre. La crema ye suavina, y nótase el toque a miel.
El menú cuesta 38€. Como veis, mui bien de preciu.
Pa beber, Sidra Brut Nature Reserva Prau Monga. Perfecta. Pagamos en total 92€, con cafés y agua.
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