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Tornó la cata más estravagante del Vinoteo, onde nos presenten carnes rares que difícilmente podemos algamar. Como siempres, nun ambiente prestosu, didáuticu y acompañándolo d'una bodega de vinos.
Na parte los vinos, cuntamos cola presencia de Pedro Iglesias, delegáu n'Asturies de Bodegas Ébano, Ribera del Duero, que nun conocíamos y prestónos. Lleva poco tiempu nel mercáu. La bodega ta en Valladolid, pero tienen los sos viñeos na zona de Burgos, amás, namás trabayen con viñeos propios.
Empezamos bebiendo Ébano 6. Un vinu fresco, para chatear, ensin más pretensiones. 4 meses en barrica de carbayu francés y procedente de los sos viñeos n'espaldera.
Dempués, Camellu. D'África. Carne con apariencia de xata, pero testura bien dura, foi la que menos nos prestó de toes. Tien un llixeru toque a fégadu a la fin.
Camudamos de vinu, Ébano Salvaje. 14 meses en barriques nueves de carbayu francés, procedente de los sos viñeos más antiguos. Toques a vainilla, inclusive a cacáu. Gustónos muncho más que l'anterior.
Probémoslu con Canguru. Importante sabor a fégadu, con un puntu amariscáu. Bona testura. Foi nuesa carne favorita de la nueche.
La última carne exótico foi la Cebra. De Suráfrica. Tien un sabor ente la trucha yá'l foie, pero bien nidiu. Gustónos.
Acompañáu de picadiellu caseru.
Y pataques frites. Felicidá.
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