Publicidá

Blog Archive

Contact Me

Nombre

Correo electrónico

Mensaje

Hover Setting

default

Nueva Visita: Casa Eutimio: Xornaes del Bacaláu

Señes: C/ San Antonio, S/N - Llastres
Teléfonu: 985 850 012


Web: http://www.conservaseutimio.com/
Instagram: [@maria_eutimio] https://www.instagram.com/maria_eutimio/
Instagram: [@conservas_eutimio] https://www.instagram.com/conservas_eutimio/


Calidá: 4/5
Preciu: 40€


Última Visita: https://lesfarturesast.blogspot.com/2021/01/casa-eutimio.html


Comentarios: Postrera comida antes de la cuarentena, esfrutando de les xornaes añales sobro'l Bacaláu qu'entama Casa Eutimio. A la fin fueron unes xornaes un pocu escafeinaes porque hubo que pesllar el llocal, pero van retomarales en cuantes vuelvan a abrir. Asina qu'esta publicacion vien perfecta pa que vos faigáis una idea de lo rico que ta tou y vaigáis en cuanto podáis.


Yá vos cunté que Casa Eutimio ye ún de los clásicos de la gastronomía asturiana, que ye ún de los sitios qu'enxamás fallen, que tira de clásicos y al empar tien innovaciones na so carta bien interesantes; y qu'amás, ye un hotel con unes vistes maraviyoses sobre Llastres cola so propia conservera.


Entama delles xornaes al añu, y quixímos averar a les del Bacaláu. Un menú degustación alredor del bacaláu por 29€, bebida nun incluyida.


Empezamos colos aperitivos. Vasín de Quesu, Alfabaca, Tomate y Bacaláu. Dáu confitáu n'Aceituna Negra; y Bombón de Bacaláu y Confit de Coríu. Empezamos pol dadu confitáu, que foi lo que menos namoró, el más desaboríu. Pero tanto'l bombón como'l vasu encantáronmos. El vasu bien frescu ganando'l quesu col bacaláu, yá'l bombón el sabor a foie.


Ensalada de Bacaláu Confitada n'Aceite d'Eneldu y Cítricos. El bacaláu perfectu, esmenuza solo. Tien toque cítricu pero conteníu. Gustónos. Bien fresca.


Garbanzos con Bacaláu y Langostinos a la Cantonesa. Qué maravía. Delles testures y sabores. El mueyu bien ricu, poco, pa nun matar el platu, y unos anacardos y uves pases p'añedir contrastes y testures. Bien ricu.


Llombu de Bacaláu con Glaseçau d'Andarica y Shitake Confitáu. El nuesu platu favoritu de la comida. Bien ricu. El llombu ta perfectu, pero'l mueyu d'andarica ye una maravía. Queda xenial amás coles cogordes. Amiestu maraviyoso.


De postre, Tocinillo de Cielu sobro Crema de Mascarpone y Sorbete d'Artimora. Brutal. El tocinillo nun ye de los que empalaguen y el xeláu quéda-y xenial. Bien bonu.


Pa beber, Sidra Crianza de mesa 1947 de Viuda de Angelón. 4 meses en barriques de madera pa faer una sidra perfeuto p'acompañar col bacaláu.


Xornaes bien recomendables, a perbon preciu, cocinando platos clásicos con toques de fusión alredor del balacáu. Yo que tu nun me les perdía.


No hay comentarios

Publicar un comentario