Señes: Calle Mayor, 38 - Cangas del Narcea
Teléfonu: 985 812 356
Web: http://restaurantedelrio.com/
Web: http://www.embutidosdelrio.es/
Calidá: 4/5
Comentarios: El plenu centru de Cangas, atopamos Del Ríu. Nuna de les principales cais piatonales, y con una decoración bien cuidada y reformada apocayá. Terraza amplia, inclusive pel hibiernu, pa los valientes. Y dientro, zona de barra con meses altes pa picar daqué.
Baxando unes escaleres, un ampliu salón, bien guapu, interior. Cenamos 5 persones de vienres nueche, tarde, y a pesar d'ello, el llocal taba a españar. Asina que meyor acuta.
Traxéronnos d'aperitivo un Quesu fresco con Mermelada de Pimientu. Bien ricos.
Empezamos bebiendo un Corias Guilfa 2013. Última botella que-yos quedaba. Gustónos enforma. 60% Uva Carrasquín y 40% Verdejo Negru. Vinu potente, con 13,5%, qu'entemez el terruñu del carrasquín cola elegancia del verdejo negru. Namás 3500 botelles pa un vinu perfecto pa carnes fuertes.
Pidimos de mano, Cecina de Vaca DR con Quesu de Cabra y Aceite Arbequina. De ganadería propia y curada en Llión. Bien bona.
Y tres la Cecina, probemos el platu d'Embutíos. Tambíen de fabricación propia de la so ganadería. Equí vieno'l fallu, en probando la cecina sola, nel platu d'embutíos, tamién venía con cecina, polo que s'asolapó nos dos platos. L'embutíu gustónos tamién enforma.
Camudamos a Valdemonje Albarín Negru 2015. Gustóme más qu'el 2014, sigue siendo alcohólicu pero ye muncho más equilibráu, con esa acidez propia de la uva que tanto me presta.
Pidimos la Costiella a Baxa Temperatura glaseada col so propiu mueyu. La costiella desfaise, sal sola, con una carne tiernísima y bien bona. Vien acompañada d'una base de pataques frites y un mueyu de barbacoa casera.
Acabamos con una Chuleta de Ḷḷeitariegos. Tamién ganadería propia. Maraviyosa. Y perfectamente fecha.
Amás, "presentáronmosla".
Vien acompangada d'unes pataques frites y unos pimientos.
Como veis, corte perfectu.
Pa los postres, Valdemonje Carrasquín 2016. Tamién de Monasteriu de Corias. El mio favoritu. Encántame esa uva, namás 1000 botelles, para una de les uves más particulares de Cangas. Creo que define a la perfección el terrén, ye más acedu, más mineral y con más terruñu. El vinu vien marcáu pola acidez, tien muncha personalidá y al empar caltien l'equilibriu alcohólicu con 13,5%. Bien bonu.
Arroz con Lleche. Bien bonu.
Requesón con Miel y Nueces. Bien ricu tamién.
Pal últimu postre, traxéronnos un Casa Ermita Tintu Dulce Monastrell 2017. DO Jumilla de puru dulzor na boca. Gustónos.
Y acabamos con Hoxaldre Caseru con Xeláu y Chocolate Caliente. Bien ricu tamién.
El pan ye de Panadería Manín. Bonísimu.
Tienen un tienda a la entrada de restorán colos sos propios productos.
Nun pagamos, pero nun foi invitación del restorán. Gustónos enforma, carne de primera, un llocal bien guapu y atención bien bona. Tienen en L'Acebu el restorán orixinal onde me cunten que comes de viciu. Asina que vamos tener que dir visitalo.
Teléfonu: 985 812 356
Web: http://restaurantedelrio.com/
Web: http://www.embutidosdelrio.es/
Calidá: 4/5
Comentarios: El plenu centru de Cangas, atopamos Del Ríu. Nuna de les principales cais piatonales, y con una decoración bien cuidada y reformada apocayá. Terraza amplia, inclusive pel hibiernu, pa los valientes. Y dientro, zona de barra con meses altes pa picar daqué.
Baxando unes escaleres, un ampliu salón, bien guapu, interior. Cenamos 5 persones de vienres nueche, tarde, y a pesar d'ello, el llocal taba a españar. Asina que meyor acuta.
Traxéronnos d'aperitivo un Quesu fresco con Mermelada de Pimientu. Bien ricos.
Empezamos bebiendo un Corias Guilfa 2013. Última botella que-yos quedaba. Gustónos enforma. 60% Uva Carrasquín y 40% Verdejo Negru. Vinu potente, con 13,5%, qu'entemez el terruñu del carrasquín cola elegancia del verdejo negru. Namás 3500 botelles pa un vinu perfecto pa carnes fuertes.
Pidimos de mano, Cecina de Vaca DR con Quesu de Cabra y Aceite Arbequina. De ganadería propia y curada en Llión. Bien bona.
Y tres la Cecina, probemos el platu d'Embutíos. Tambíen de fabricación propia de la so ganadería. Equí vieno'l fallu, en probando la cecina sola, nel platu d'embutíos, tamién venía con cecina, polo que s'asolapó nos dos platos. L'embutíu gustónos tamién enforma.
Camudamos a Valdemonje Albarín Negru 2015. Gustóme más qu'el 2014, sigue siendo alcohólicu pero ye muncho más equilibráu, con esa acidez propia de la uva que tanto me presta.
Pidimos la Costiella a Baxa Temperatura glaseada col so propiu mueyu. La costiella desfaise, sal sola, con una carne tiernísima y bien bona. Vien acompañada d'una base de pataques frites y un mueyu de barbacoa casera.
Acabamos con una Chuleta de Ḷḷeitariegos. Tamién ganadería propia. Maraviyosa. Y perfectamente fecha.
Amás, "presentáronmosla".
Vien acompangada d'unes pataques frites y unos pimientos.
Como veis, corte perfectu.
Pa los postres, Valdemonje Carrasquín 2016. Tamién de Monasteriu de Corias. El mio favoritu. Encántame esa uva, namás 1000 botelles, para una de les uves más particulares de Cangas. Creo que define a la perfección el terrén, ye más acedu, más mineral y con más terruñu. El vinu vien marcáu pola acidez, tien muncha personalidá y al empar caltien l'equilibriu alcohólicu con 13,5%. Bien bonu.
Arroz con Lleche. Bien bonu.
Requesón con Miel y Nueces. Bien ricu tamién.
Pal últimu postre, traxéronnos un Casa Ermita Tintu Dulce Monastrell 2017. DO Jumilla de puru dulzor na boca. Gustónos.
Y acabamos con Hoxaldre Caseru con Xeláu y Chocolate Caliente. Bien ricu tamién.
El pan ye de Panadería Manín. Bonísimu.
Tienen un tienda a la entrada de restorán colos sos propios productos.
Nun pagamos, pero nun foi invitación del restorán. Gustónos enforma, carne de primera, un llocal bien guapu y atención bien bona. Tienen en L'Acebu el restorán orixinal onde me cunten que comes de viciu. Asina que vamos tener que dir visitalo.
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