Señes: San Francisco, 8 - Oviedo / Uviéu
Teléfonu: 985 216 452
Aconseyamos: Menú Degustación
Facebook: https://www.facebook.com/RestauranteCasaFermin
Twitter [@CasaFermin]: https://twitter.com/CasaFermin
Instagram [@casafermin]: https://instagram.com/casafermin
Calidá: 5/5
Preciu: 70€
Comentarios: El Menú d'Antroxu n'Uviéu lleva celebrándose unos 35 años, cuando Luis Gil, fundador de Casa Fermín axuntó a dellos hosteleros de la ciudá y d'Asturies, pa entamar les Xornaes d'Antroxu d'Uviéu. El menú, clásicu: pote asturianu, arroz con lleche, frixuelos y casadielles de postre.
Luis Alberto solamente ufierta'l menú 1 día al añu, y col llocal a españar, amás, con ambiente de toa triba. Ye una maravía entrar nel llocal y goler a pote y velo enllenu, ún de los templos de la cocina innovadora n'Asturies, al que tanto-y debemos, y que tanto nos fae esfrutar, que siga mamando d'esta manera, de la cocina tradicional asturiana.
Empezamos col Caldu del Pote. Aparte. Y ye una maravía. Toque picantín de la morciella.
Vien acompañáu d'unos Churruscos.
Y equí llega la maravía. El Pote. Como veis, nun ye'l míticu pote, ta por ingredientes dixebráu pa que caún configúrelo a la so manera.
8 partes del gochu, 4 partes de la güerta. Repollu, berza, nabu y pataca. Chorizu, morciella, oreya, morru, choscu, tocín, llacón y rabu. L'amiestu d'intensidaes, sabores y testura ye maraviyou, puedes xugar, y probalo por separtáu, entemecer testures, o xuntalo tou y tomalo a la manera tradicional. Encantónos.
De postre, Arroz con Lleche. Atención, ún de los más ricos que probemos nunca.
Frixuelu y Casadiella. Mui bonos.
Col café, unos Bombones.
Pa beber, copa de Viña Arana. Esceicional.
Casa Fermín ye un sitiu d'esceición, un clásicu que nun dexa d'anovar, pero que nun dexa d'homenaxar y ameyorar los clásicos de la nuesa cocina. Luis Alberto, Maria Jesús y agora, el so fíu Guillermo na cocina, tán a otru nivel, y yá que nun se ven reconocíos con neumáticos o gasolineres, fagámoslo los asturianos esfrutando de la so cocina.
Aconseyamos: Menú Degustación
Twitter [@CasaFermin]: https://twitter.com/CasaFermin
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Calidá: 5/5
Preciu: 70€
Comentarios: El Menú d'Antroxu n'Uviéu lleva celebrándose unos 35 años, cuando Luis Gil, fundador de Casa Fermín axuntó a dellos hosteleros de la ciudá y d'Asturies, pa entamar les Xornaes d'Antroxu d'Uviéu. El menú, clásicu: pote asturianu, arroz con lleche, frixuelos y casadielles de postre.
La idea orixinal yera faer un pote asturianu "deconstruyíu", anque col tiempu, caúnu afayolo a la so manera volviendo, polo xeneral, a la receta clásica. Ensin dulda, les xornaes d'Antroxu son un ésitu na ciudá, dalgún de los míticos restoranes qu'entamaron con ellos les xornaes orixinales yá nun ta, y otros munchos xuniéronse colos años, pero hai un restorán que sí caltuvo la receta orixinal añu tres d'añu: Casa Fermín.
Luis Alberto solamente ufierta'l menú 1 día al añu, y col llocal a españar, amás, con ambiente de toa triba. Ye una maravía entrar nel llocal y goler a pote y velo enllenu, ún de los templos de la cocina innovadora n'Asturies, al que tanto-y debemos, y que tanto nos fae esfrutar, que siga mamando d'esta manera, de la cocina tradicional asturiana.
Empezamos col Caldu del Pote. Aparte. Y ye una maravía. Toque picantín de la morciella.
Vien acompañáu d'unos Churruscos.
Y equí llega la maravía. El Pote. Como veis, nun ye'l míticu pote, ta por ingredientes dixebráu pa que caún configúrelo a la so manera.
8 partes del gochu, 4 partes de la güerta. Repollu, berza, nabu y pataca. Chorizu, morciella, oreya, morru, choscu, tocín, llacón y rabu. L'amiestu d'intensidaes, sabores y testura ye maraviyou, puedes xugar, y probalo por separtáu, entemecer testures, o xuntalo tou y tomalo a la manera tradicional. Encantónos.
De postre, Arroz con Lleche. Atención, ún de los más ricos que probemos nunca.
Frixuelu y Casadiella. Mui bonos.
Col café, unos Bombones.
Pa beber, copa de Viña Arana. Esceicional.
Casa Fermín ye un sitiu d'esceición, un clásicu que nun dexa d'anovar, pero que nun dexa d'homenaxar y ameyorar los clásicos de la nuesa cocina. Luis Alberto, Maria Jesús y agora, el so fíu Guillermo na cocina, tán a otru nivel, y yá que nun se ven reconocíos con neumáticos o gasolineres, fagámoslo los asturianos esfrutando de la so cocina.
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