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Nueva Visita: Casa Lin


Señes: Avenida de Los Telares, 3 - Avilés
Preciu: 24€


Comentarios: Esiste'l pensamientu ente munchos cocineros asturianos que les sidreríes asturianes tienen poco nivel gastronómicu, y yo sicasí defendo lo contrario. Son guardianes d'una gastronomía tradicional, munches vegaes castigaes poles modes, y calteniendo la sidra como epicentru del llocal. Evidentemente, hai munchos sitios pa escaecer, como tamién hai munches vinateríes o restoranes que nun paga la pena visitar, pero namás pol fechu que llevanten un brazu pa echar un culete, yá merez la pena conoceles, como fechu diferenciador únicu nel mundiu, que tanto valor añedíu da.


Una de les mios sidreríes favorites desque tengo usu de razón ye Casa Lin, abierta dende 1890 (yo nun soi tan vieyu, anque voi averandome 😅). Llocal enorme, con distintos ambientes, serrín nel suelu, horru nel interior, onde'l cuidu de la sidra ye escelente y la cocina nun se queda tras. Tanto ye asina, que cuesta encontra mesa un fin de selmana, porque siempres ta a españar.

A pesar de dir un sábadu en plenes feches navidiegues, l'atención ye bien cuidada, el ritmu d'echar sidra nun para y les esperes ente platu y platu son mínimes. Una máquina perfectamente sincronizada.


Empezamos con unos Bígaros, pa dir abriendo boca mientres decidimos que pidir.


Navayes, bien bones. Y formoses.


Unos Bocartinos, que taben pa morrer.


Otres que nunca fallen son les Volandeiras. Bien bones. Y como veis, de tamañu formosu.


La Llonganiza d'Avilés, que nunca falte.


Y acabamos con un Chuletón. La carne desfaise. Bien rica.


Vien acompañáu d'unes pataques.


Pa beber, na mesa hubo un pocu de too. Yo bebí El Santu.


Ensin postres, pagamos 24€ per cabeza. Como veis, relación calidá-preciu estupenda.


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