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Nueva Visita: Casa Lin

Preciu: 45€


Comentarios: Esiste'l pensamientu ente munchos cocineros asturianos que les sidreríes asturianes tienen poco nivel gastronómicu, y yo sicasí defendo lo contrario. Son guardianes d'una gastronomía tradicional, munches vegaes castigaes poles modes, y calteniendo la sidra como epicentru del llocal. Daveres, hai munchos sitios pa escaecer, como tamién hai munches vinateríes o restoranes que nun paguen la pena visitar, pero namás pol fechu de que llevanten un brazu pa echar un culete, yá merez la pena conoceles, como fechu diferenciador únicu nel mundu, que tanto valor añedíu da.

Una de les mios sidreríes favorites desque tengo usu de razón ye Casa Lin, abierta dende 1890 (yo nun soi tan vieyu, anque voi averandome 😅). Llocal enorme, con distintos ambientes, serrín nel suelu, horréo nel interior, onde'l cuidu la sidra ye escelente y la cocina nun se queda tras. Tanto ye asina, que cuesta encontra mesa una fin de selmana, porque siempres ta a españar.

A pesar de dir un sábadu en plenes feches navidiegues, l'atención ye bien cuidada, el ritmu d'echar sidra nun para y les esperes ente platu y platu son mínimes. Una máquina perfectamente sincronizada.


Xuntámonos a cenar un grupu d'amigos, y pa beber hubo de too, inclusive vinu y cerveza. Yo bebí Sidra DOP El Santu. Denominación d'Oríxe de Canal. Entra sola. Tienen palos rotatorios de sidra.


Empezamos con una (bien) bona ración de Volandeires. Perfectes. Ún de los platos estrella del llocal. Nun fallen.


Amasueles a la Marinera con Mueyu de Tomate. Bien riques. El tomate apurre esi toque acedu, anque viendo les amasueles que comimos ... meyor soles.


Navayes. Otru platu que nunca falla. Buenísimes.


Llonganiza Cocida d'Avilés. Ún de los platos típicos d'Avilés, con pimentón. Bien rica.


Y acabamos con un Chuletón de Vaca Vieya de Trasacar. Bien ricu, fechu perfectu. Vien amás acompañáu d'un platu de pataques frites.

Salimos a 45€ per cabeza (yá vos digo qu'añediendo vinu y cerveza). Cocina perfeuta, ritmu perfeutu, y echando sidra en tol llocal. Prestanos Casa Lin.


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