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A Catar Gastronomía



Señes: Trinidad, 6 - Gijón/Xixón
Teléfonu: 985 437 707


Web: https://www.acatar.es/es/
Facebook: https://www.facebook.com/acatargastronomia/
Instagram [@a.catar.gastronomia]: https://www.instagram.com/a.catar.gastronomia/


Calidá: 4/5
Preciu: 33€


Comentarios: Luis Menéndez yá'l so A Qatar Gastronomía tán de moda, y nun ye pa menos. En ganando'l concursu de pinchos de Xixón, vamos tenelo de curtiu representando a Asturies (xuntu con Carlos de Los Llaureles y Mariano d'El Quinto) nel Miniature Pintxos Congress, en Vitoria.

Un cocineru mozu, que vien emburriando fuerte, con idees nueves, ameyorando la tradición y calteniendo una humildá y tranquilidá poco habituales nel gremiu. Pasu a pasu, y faciendo les coses perbién.


Cenamos 3 persones el so Menú Degustación Curtiu. 33€ per cabeza con derechu a botella de vinu. Y costó acabalo, queda pendiente probar el llargu, anque meyor pa comer. El nexu común del menú ye'l sabor, son platos bien sabrosos, hailos más complicaos y más cenciellos, pero toos teníen el sabor bien marcáu, y eso encantónos.


A Qatar ta asitiáu en plenu centru de Xixón, nun allugamientu difícilmente ameyorable, a dos pasos de la Plaza Mayor y ún de la estatua de Pelayo. Un llocal que pasó por delles manos y nun acabó de trunfar. Na planta de baxo, barra pa tomar daqué, y meses pa picar; y xubiendo per unes escaleres, comedor ampliu, con meses espaciaes. Al mandu la sala, Anna. Impecable. Tou xenial. Dexamos encamentar y atinó dafechu col vinu.

Empezamos con unos Taragaños de corvina con chalota encurtida y aire de llima. Toque cítricu, amiestu de testures. perfectu pa entamar.


Xenial la presentación de la Pareya de buñuelos. Ún verde de pakchoi y cogordes monteses y otru negru de cebolla caramelizao y gamba colorao.


Paez que non, pero enllenen. Ricos los dos, pero gana n'intensidá de sabor el verde. Gustónos dalgo más.


Stracciatella de burrata a la pimienta y minikumatos n'alfabaca con ablanes y miel. Sospriende que sía un platu fríu, y a pesar d'eso, taba bien sabrosu. Gustónos enforma. Xenial el toque d'ablana y tomate. La base col aceite buenísima, nun quedó nada. Rebañámoslu tou col pan.


Los nuesos güevos rotos con chipirones. Quiciabes el platu más "normal", pero non por ello'l peor. Combinación pa romper, con testures y un sabor buenísimo. Intensidá.


De los favoritos de la nueche, anque tuvo tou a un nivel xenial. Secretu con zusmiu de gochu, migues de brioche y cilantro con mazana y xampiñón llaminñau. Otru xuegu de contrastes y testures. Daos de mazana, xampiñón, cilantro y migues cruxentes. Y un mueyu que yera pa morrer. Platazu.

Los dos últimos platos tienen a la llebre como protagonista. Nel menú namás tien el Migáu yá'l Sollombu sacolu Luis como extra pa que lo probáramos. Costó acabar los dos.


Sollombu de llebre a la Royal. Xugosu, tienru, intensu, con una base de caldu brutal ... platazu.


Y Migáu de pierna de llebre cocinada en ronner a 24 hores con panceta y a la royal. Repito, tuvo tou a un nivel bien bonu, pero foi'l mio platu favoritu. Otru caldu trupo brutal, y contrastes de testures y sabores na boca. El toque de la panceta cola intensidá de la llebre queda xenial. Encantónos.


Acabamos con un postre pa compartir ente trés, pero que nin pudimos acabar, porque tábamos a puntu d'españar. La Marañuela. Nun ye una marañuela, pero sabe a marañuela. Una rosca de merengue dura, con chantillí de llimón y praliné de marañuela. Tenéis que probalo (y yo repitilo cuando nun tea tan llenu pa esfrutalo más).


Pa beber, tuví (or not to be). Penedés 2017. Gustónos. Vinu blanco con cuerpu, qu'aguanta perbién tola comida (costó-y un poco más cola llebre).

33€ per cabeza. Tolos platos menos el Sollombu. Calidá-preciu increíble. Sitiu más qu'aconseyable A Qatar. Ganes yá de volver probar esi menú llargu yá'l restu la carta.


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