Señes: Plaza Florencio Rodríguez, 3 - Xixón
Teléfonu: 984 299 490
Web: https://www.estasengloria.com/
Facebook: https://es-es.facebook.com/casadecomidasgloria
Instagram [@estasengloria]: https://www.instagram.com/estasengloria/
Calidá: 4/5
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Calidá: 4/5
Preciu: 42€
Comentarios: Namás conocía Gloria Xixón de parar a tomar daqué. El llocal ye una pasada, muncho más guapu qu'el d'Uviéu, más ampliu, con dos pisos, barra y cocina como centru'l llocal, y con un puntu de sofisticación que-y queda xenial.
Desque se fixo cargu la cocina'l mio amigu David Montes, esperé a que pasara l'atracón de les Navidaes pa poder dir probar la carta sele. Amás, compartiendo mesa con cocineros, que siempres empresta más.
Cenamos un martes lluviosu, y a pesar d'ello la planta de baxo taba abondo llena. Asina que de fin de selmana, acutái, anque doblen o tripliquen meses
La primera na frente, atopate sección de "Cerveces Artesanes" na carta, y que la primer referencia sía de Mahou, la tercera de Alhambra y la cuarta de San Miguel, nun ye de recibu. Y menos nun llocal d'esta categoría.
Pidimos tou al centru pa compartir. Cenamos 6 persones.
Empezamos con Navaya al Arume d'Algues. A 2,5 la unidá. Pa tomar en fríu. Sabor intenso, toque cítricu. Riques.
Alcachofes Frites. Brutales. De lo meyor de la cena. Testura, sabor. Y mira que yo nun soi d'alcachofes ...
Callos de Bacaláu, Morru y Pata de Xata. Faltáben-yos un pocu d'allegría, anque'l mueyu taba pa morrer. Bona ración amás.
Cabrachu Fritu Cruxente pa Comer colos Deos. Presentación xenial del pexe completu, pa comer col cruxente la piel. Bien ricu.
Yá'l favoritu la nueche, Arroz al Cuadráu con Oreya y Calamar. Espectacular. Arroz perfecto, intensu. Ración enorme amás.
Encantónos.
P'acabar, Arroz con Lleche. Ricu, ensin más.
Pa beber, combinamos Pésicu Blanco, de Nicolás Marcos. Hai qu'aprovechar, que yá nun queden munches botelles, y ye un vinu que nun se va a ellaborar más.
Y Prau Monga Sidra Brut Reserva. Espectacular sidra brut, que foi bien hasta coles dureces. Acabamos con 1808, Sidra de Xelu d'El Gaiteru. Bien bona.
Salimos a 43€ per cabeza (tomamos unes cuantes botelles).
Comentarios: Namás conocía Gloria Xixón de parar a tomar daqué. El llocal ye una pasada, muncho más guapu qu'el d'Uviéu, más ampliu, con dos pisos, barra y cocina como centru'l llocal, y con un puntu de sofisticación que-y queda xenial.
Desque se fixo cargu la cocina'l mio amigu David Montes, esperé a que pasara l'atracón de les Navidaes pa poder dir probar la carta sele. Amás, compartiendo mesa con cocineros, que siempres empresta más.
Cenamos un martes lluviosu, y a pesar d'ello la planta de baxo taba abondo llena. Asina que de fin de selmana, acutái, anque doblen o tripliquen meses
La primera na frente, atopate sección de "Cerveces Artesanes" na carta, y que la primer referencia sía de Mahou, la tercera de Alhambra y la cuarta de San Miguel, nun ye de recibu. Y menos nun llocal d'esta categoría.
Pidimos tou al centru pa compartir. Cenamos 6 persones.
Empezamos con Navaya al Arume d'Algues. A 2,5 la unidá. Pa tomar en fríu. Sabor intenso, toque cítricu. Riques.
Alcachofes Frites. Brutales. De lo meyor de la cena. Testura, sabor. Y mira que yo nun soi d'alcachofes ...
Callos de Bacaláu, Morru y Pata de Xata. Faltáben-yos un pocu d'allegría, anque'l mueyu taba pa morrer. Bona ración amás.
Cabrachu Fritu Cruxente pa Comer colos Deos. Presentación xenial del pexe completu, pa comer col cruxente la piel. Bien ricu.
Yá'l favoritu la nueche, Arroz al Cuadráu con Oreya y Calamar. Espectacular. Arroz perfecto, intensu. Ración enorme amás.
Encantónos.
P'acabar, Arroz con Lleche. Ricu, ensin más.
Pa beber, combinamos Pésicu Blanco, de Nicolás Marcos. Hai qu'aprovechar, que yá nun queden munches botelles, y ye un vinu que nun se va a ellaborar más.
Y Prau Monga Sidra Brut Reserva. Espectacular sidra brut, que foi bien hasta coles dureces. Acabamos con 1808, Sidra de Xelu d'El Gaiteru. Bien bona.
Salimos a 43€ per cabeza (tomamos unes cuantes botelles).
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