Señes: L'Arquera, 184 - Uviéu / Oviedo
Teléfonu: 984 28 59 13
Facebook: https://www.facebook.com/CasaChemaOviedo/
Twitter: [@casachema] http://www.twitter.com/casachema
Instagram: [@casa_comidas_chema] https://www.instagram.com/casa_comidas_chema/
Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC0l0O-a2e7YkBq_KuFEf1Cg
Preciu: 45€
Calidá: 4/5
Anterior Visita: https://lesfarturesast.blogspot.com/2018/08/casa-chema.html
Comentarios: Dende la nuesa última visita a Casa Chema, ganaron el concursu al meyor cachopu d'España 2018, con un rellenu con yema de güevu, pan ralláu de castaña y Massimo de Rey Silu, qu'ha de tar espectacular.
Pero averamos a cenar un sábadu lluviosu, y queríamos probar daqué distintu na carta pa ponelos a preba y sacalos un pocu de los sos platos típicos y ... la verdá ye que salimos bien contentos.
El sitiu ye preciosu. Les vistes son bien guapes, y la terraza ye una gociada, pero nun yera'l día pa esfrutala. Dientro la decoración ye bien afayadiza yá'l salón bien lluminosu. Tienen el detalle de la chimenea, que siempres presta.
Sentámonos a cenar dos persones, y traxéronnos de aperitivo una Mantequilla de Quesos. Primer vegada que la comemos, y tien un potente sabor a quesu. Jose Luis esplicónos que la faen a partir de los quesos que van quedando nes tables qu'ufierten, y que'l so sabor varia en función de los quesos que vaigan sobrando.
Pidimos d'entrante la Terrina de Pitu Caleya y Cogorda de Temporada con Mueyu d'Asáu. Bien bona. Ye como comer un pitu caleya esmigayáu, cola potencia que-y da'l mueyu amás. Vien acompañáu de la piel cruxente del mesmu pitu percima. Sabor contundente.
De platos pidimos, Pixín a la Plancha. 3 cachos del pixín, fechu perfeutu y con esa testura y sabor tan maraviyosos. Vien con una base de pataques frites. Bien ricu. Anque la ración son 28€.
Merluza. Nidiu, con un mueyu p'acabar col pan (a éstes pan d'escanda buenísimo), y acompañada d'unes pataques frites.
De postre, Tarta Magali de Turrón. Encántame. Nidia, con una testura increible. Si vos gusten les tartes de turrón ... ésta ye de los meyores.
Tocinillo de Cielu con Crema de Llima, Tierra d'Ablana y Bizcuechu de Fresa. De los meyores tocinillos que puedes probar e'Asturies. Si te gusten, has de probalo.
Pa beber, Sidra Brut Nature Reserva Prau Monga. Espectacular como siempres. Tienen bona selección de sidra asturiano en distintes espresiones. Acabamos amás con Sidra de Xelu 1808 d'El Gaiteru, bien rica, con esi amiestu de dulce y ácidu que lo fai tan curiosa.
Pagamos por tou 92€. Los 30€ del pixín encarecieron la cuenta. Gran sitiu, espertos na fabada y, agora cachopu, pero con una amplia carta por que podáis probar un montón de coses, veganos incluyíos.
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Preciu: 45€
Calidá: 4/5
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Pero averamos a cenar un sábadu lluviosu, y queríamos probar daqué distintu na carta pa ponelos a preba y sacalos un pocu de los sos platos típicos y ... la verdá ye que salimos bien contentos.
El sitiu ye preciosu. Les vistes son bien guapes, y la terraza ye una gociada, pero nun yera'l día pa esfrutala. Dientro la decoración ye bien afayadiza yá'l salón bien lluminosu. Tienen el detalle de la chimenea, que siempres presta.
Sentámonos a cenar dos persones, y traxéronnos de aperitivo una Mantequilla de Quesos. Primer vegada que la comemos, y tien un potente sabor a quesu. Jose Luis esplicónos que la faen a partir de los quesos que van quedando nes tables qu'ufierten, y que'l so sabor varia en función de los quesos que vaigan sobrando.
Pidimos d'entrante la Terrina de Pitu Caleya y Cogorda de Temporada con Mueyu d'Asáu. Bien bona. Ye como comer un pitu caleya esmigayáu, cola potencia que-y da'l mueyu amás. Vien acompañáu de la piel cruxente del mesmu pitu percima. Sabor contundente.
De platos pidimos, Pixín a la Plancha. 3 cachos del pixín, fechu perfeutu y con esa testura y sabor tan maraviyosos. Vien con una base de pataques frites. Bien ricu. Anque la ración son 28€.
Merluza. Nidiu, con un mueyu p'acabar col pan (a éstes pan d'escanda buenísimo), y acompañada d'unes pataques frites.
De postre, Tarta Magali de Turrón. Encántame. Nidia, con una testura increible. Si vos gusten les tartes de turrón ... ésta ye de los meyores.
Tocinillo de Cielu con Crema de Llima, Tierra d'Ablana y Bizcuechu de Fresa. De los meyores tocinillos que puedes probar e'Asturies. Si te gusten, has de probalo.
Pa beber, Sidra Brut Nature Reserva Prau Monga. Espectacular como siempres. Tienen bona selección de sidra asturiano en distintes espresiones. Acabamos amás con Sidra de Xelu 1808 d'El Gaiteru, bien rica, con esi amiestu de dulce y ácidu que lo fai tan curiosa.
Pagamos por tou 92€. Los 30€ del pixín encarecieron la cuenta. Gran sitiu, espertos na fabada y, agora cachopu, pero con una amplia carta por que podáis probar un montón de coses, veganos incluyíos.
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