Señes: Playa De Poniente, S/N - Xixón
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Comentarios: ¿Maxines cenar arrodiáu de pexes, ya inclusive tiburones? Pos eso foi lo que vivimos nel Acuariu de Xixón gracies a la esperiencia Ente Sardines y Cerveces entamáu pola so cocinera, Lara Rodríguez.
La cena tuvo acompañada de Cerveza Scone, cerveza artesano, que tres dellos años ellaborando n'otres fábriques, por fin pudo abrir la so propia fábrica de cerveza en Xixón. Tán faciendo una apuesta bien fuerte y cada vez se-yos ve en más establecimientos.
Empezamos con una Scone Barley Wine. Fuerte, de 10,5%. Turbia, toque maltoso y a carambelu. Cerveza con poco cuerpu pal alcohol que tien y qu'acaba con un toque amargosu. Abondo alcohólica pal platu.
Ensalada d'Arándanos Azul. Perlles de Quesu de Cabra y Tierra. Garrapiñada de Cacagüés.
Predomina'l sabor a arándanos. Contraste de les testures del cacagüés col quesu cabra. Sabores clásicos. Rica.
Camudamos a la Scone Pale Ale. 5% de cerveza, facilona de beber. Toque maltoso a la fin.
Con Focaccia con Boletus Edulis. Xamón Ibéricu, Tomate y Tocín. Toque picante, masa esponxoso y testura cola cogorda.
Scone Rye Ale. La que más nos prestó de les 3 que probemos. 6,8%. Turbia, amargosa y la que más cuerpu tien.
Chuletero de Corderu Llechal Afumáu con madera de Carbayu y Mueyu BBQ Casero de Jack Daniels. Bon cachu de corderu, con una carne bien fecho y tienro. Mueyu duce de llibru. Combinación fácil, pero rica.
De postre esperábamos la cerveza que más nos presta de Scone, so Imperial Stout. Pero nun la probemos porque la tomamos como si fuera una enchilada con mueyu perrins. Pa escaecer.
Vien con una Tarta de Cerveza Negro. Rica. Con espluma de nata y mascarpone.
Cena relaxante, arrodiaos de pexes, n'una ambiente sele. Les places suelen tar llimitaes a 25-30 persones, asina que si quies vivir una esperiencia asemeyada (van camudando menú y bébora), ta sollerte a les sos redes porque les places vuelen.
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