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Ca Suso


Señes: Calle Marqués de Gastañaga, 10 - Uviéu / Oviedo
Teléfonu: 985 228 232


Facebook: https://www.facebook.com/Ca-Suso/
Instagram: [@casuso_restaurante] https://www.instagram.com/casuso_restaurante/


Preciu: 50€
Calidá: 4/5


Comentarios: Un indispensable d'Uviéu que se resistía. Costó dir, pero nin va ser la última vegada. Gran sitiu Ca Suso. "Cocina sele", podemos definila. Un sitiu p'aisllase, desconectar, sentase y esfrutar. Y eso en plenu debullu d'Uviéu, nuna de les sos zones mítiques onde acabar (o empezar, o mediar) la nueche de folixa.


Ca Suso convida a la tranquilidá, y gran parte del méritu, amás de la so decoración, ye de los hermanos Fernández-Feito. Iván na sala, siempres sollerte, tien esa capacidá pa relaxar namás falando. Y Vicente cocinando ta en perfecta harmonía cola sala. Una cocina tradicional, de productu, de fondu, y con muncho trabayo detrás.


Comimos 4 persones. Anque pidimos platos pa compartir, tou sirvenlo emplatáu pa caún.


Empezamos con una Crema de Cenoyu con Sardina Afumada. Refrescante, nidia y cola intensidá de la Sardina, Buenísima.


Terrina de Foie Grass fecha na casa. Un micuit artesanu, bien nidiu, pero qu'enllena. Como veis, una bona ración amás. Con cebollu. Costó acabalo.


Vien acompañáu de panes cruxentes y chutney de frutes y pases.


Les sos famoses Croquetes. Rellenes de quesu La Peral y compota de mazana. Casi llíquides. Nun son los meyores que probemos, pero sí son de les meyores. Faen honor a la fama que tienen.


Fora de carta, traxéronnos una esplosión brutal na boca. Pulpu, Calamar y Muxón. Testures, sabores y contrastes, con una mueyu pa morrer. Buenísimo.


Ufiertáronnos un par de pexes del día fora de carta. Decidimos pola Maragota. Platu clásicu, con un zusmiu brutal, puntu de brasa perfeuto, xugosa y cola piel pa da-y inda más testura xuntu coles verdures. Bien bonu.


De carne, Presa Ibérica d'Abiyota. Acompangada d'una mueyu a base de sidra, con cardamomo y pataquera duce. Perfeuta.

Lo normal sería qu'equí baxara'l nivel, pero los postres son ún de los puntos fuertes de Ca Suso. Nun puedes colar ensin probalos.


Cremosu de Cítricos al Cardamomo. Xenial pa llimpiar, desconectar y esfrutar. Buenísimo.


Yá'l nun va-más, foi la Tarta de Quesu. A cencielles perfecta. La mio nueva tarta de quesu favorita.


Pa beber, Lalama Ribeira Sacra. Bien bonu. Gustónos muncho, acidez marcada, vinu refrescante, y que foi xenial en tola comida. Aguantó perfectamente los platos más intensos.


Salimos a 50€ per cabeza. Un sitiu pa dase un homenaxe, y percorrer cada rincón de la so carta y dir probando les sos novedaes. Tienen tamién un par de menús degustación qu'ensin dulda, vamos probar. Gran sitiu Ca Suso.


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