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María Portuguesa

Señes: Rua Joaquim António de Aguiar, 128 - Coimbra
Teléfonu: +351 925 344 924




Facebook: https://www.facebook.com/mariaportuguesacoimbra/


Calidá: 1/5
Preciu: 22€


Comentarios: Coimbra ye un sitiu preciosu, enllena de monumentos, caleyes (anque tou pindio, como medio Portugal), rincones p'afayar y una pimpana universidá presidiendo la ciudá.


Buscando referencies y encamientos pa cenar, Zé Manel Dos Ossos era la opción ganadora, pero ente que nun acuten, qu'había unes coles enormes pa entrar y que cerraron a otru día, quedamos ensin probalo. Tirando de redes sociales, llamónos l'atención María Portuguesa, un local pequenu y coqueto xustu al lláu de la Catedral Vieya de Coimbra. Dientro del local tien 5 meses, y fora una terraza con otres 5 meses.


L'allugamientu ye espectacular, el sitiu pequenu pero bien guapu y xusto en frente, tien una terraza onde tas xenial. Primer problema, la terraza de día ye bien guapa, pero de nueche queda a escures, non en plan románticu ya "íntimu", non: a escures. Anque pa lo que venía dempués, casi meyor comer a palpu.

Al ratu (grande) de sentanos, avisáronnos que, por falta de previsión, nun-yos quedaben munchos platos de la carta. Asina que-yos diximos que nos dixeren qué teníen y decidíamos sobro eso. Tou esti procesu llevó 1h. Pidimos 4 tapes, bien barates y con bona pinta. Les semeyes d'internet, convidaben a daqué meyor.


Pimientu relleno de Bacon. Asina mesmu. Un pimientu abiertu, vaciáu y rellenu de bacon crudu. Metíu al fornu, y evidentemente, per dientro sigue crudu. Alucinamos.


Empanadilla d'Atún de Llata del Malu. A lo menos l'hoxaldre ta acabante salir del fornu. Vien con ensalada.


Güevos con Xampiñones. Nata y gratinado. Meyor comelo a palpu ensin preguntar.


Xampiñones rellenos de Bacon. Igual que'l pimientu, pero añediendo un gratináu. Igual de crudu, igual d'ablucaos.


Pidimos un vinu seco llocal de la carta, nun quedaba, traxéronnos otra "asemeyáu", pero resultó ser afrutáu.

2h dempués llevantamos. Ensin postres y ensin cafés, y a escures. De lo malo "namás" pagamos 45,5€.

Nun suelo nun aconseyar sitios, nun ye la filosofía de Les Fartures. Puede haber malos díes en cocina, productos que nun tean en bon estáu, o hai díes que yo como consumidor nun toi pa valorar nada, pero cuando t'estafen, tamién hai que dicilo. Pa nun volver. Nun ta al altor de Portugal.


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