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Nueva Visita: TC28

Señes: Teodoro Cuesta, 28 - Mieres
Teléfonu: 984 187 129


Web: http://tc28.es/
Facebook: https://www.facebook.com/TC28beberycomer/
Twitter: [ @tc28mieres] https://twitter.com/tc28mieres
Instagram: [@tc28beberycomer] https://www.instagram.com/tc28beberycomer/




Calidá: 4/5
Preciu: 40€


Comentarios: Volvimos al TC28, a Mieres, que nun paró de crecer dende la nuesa última visita. De ganar el concursu al meyor pinchu de Mieres, a ganar el concursu al meyor pinchu d’Asturies y, anguaño, a ser l'únicu representante asturianu nel campeonatu estatal de pinchos. Nun pudo ser, pero yá caerá.


Averamos a comer 4 persones. Local guapu decorao en maderes. Según entres zona de barra.


Na parte de tras, comedor con una chimenea presidiendo. Amiestu de madera, color escuru y toque de decoración industrial. Ta fechu con muncho gustu.


Pa comer, el conceutu ye al centru y a esfrutar. Empezamos con un Esplumosu de Pote d’aperitivo, que traxo la casa. Bien bonu.


Tráenmos tamién una Croqueta de Compangu. Maraviyosa. Cremosa per dientro y cola intensidá del compangu. Encantónos.


Empezamos probando, fora de carta, la Crema de Puerros con Parmesano, Trufa y Güevu. Bonísima. Con aire, y una base de güevu per debaxo. La trufa, como veis, sírvenla nel momentu.


Torrendos con Pataca Revolcona. Menudu espectáculu. Vienen con unes base de Pataques Revolcones, esto ye, pataques con pimentón. Los torrendos, pa morrer. Platazu.


Un clásicu de la casa, Pataques Braves. Picantes. Brutales.


Saltiáu de Cornetos con Xamón Ibéricu. Bonísimo. Les setes tán increíbles.


Alcachofes Frites con Yema de Pataca Trufada y Foie. Otra maravía. Bonísimo. El toque del foie cola base del güevu, trufa y el cruxente de l'alcachofa, perfeutu. Encantónos.


Y acabamos colos Callos. Bien bonos. Toque picantin. Menudinos.


Vienen con unes pataques frites.


Pa los postres, Milfueyes d'Almendra y Xelau de Yuzu. Encantónos.


Flan de Quesu Fresco Ca Sanchu. Sabe a quesu. Bien ricu.


Fluyíu de Chocolate con Xeláu de Maracuyá. Bien.


Y Picatosta. Maraviyosa. Encantónos. Los postres nun baxen el nivel en nengún momentu. Bien bonos.


Pa beber, empezamos con Agustí Torello Matu Brut Reserva 2016. Ricu. Gustónos.


A metá de la comida camudamos al Elías Mora 2018. Frescu, entró xenial. Pa los postres, volvimos al cava. Tienen referencies asturianes.


Pagamos por tou, 149€. 37 per cabeza. Maraviyosa comida en TC28. Gran sitiu.


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