Publicidá

Blog Archive

Contact Me

Nombre

Correo electrónico

Mensaje

Hover Setting

default

Los Llaureles: Kuidaore






Teléfonu: 629 769 059


Web: http://www.losllaureles.com/
Facebook: https://es-la.facebook.com/LosLlaureles
Twitter [@losllaureles]: https://twitter.com/losllaureles
Instagram [@losllaureles]https://www.instagram.com/losllaureles/


Calidá: 5/5
Preciu: 78€


Anterior Visita: https://lesfarturesast.blogspot.com/2019/09/nueva-visita-los-llaureles.html


Comentarios:  Kuidaore (食い倒れ) en xaponés sinifica lliteralmente "xintar hasta arruinase", y foi lo que consiguieron Jesús, Borja y Carlos na so selmana xaponesa en Los Llaureles, tresmitinos esa pasión por esfrutar cola cocina hasta'l puntu d'arruinanos si fai falta. La xunta de 3 amigos mientres una selmana en Los Llaureles, con casi llenu en tolos pases, va quedar muncho tiempu n'alcordanza. Esa sensación d'esfrutar, de paz, de tar énte daqué irrepetible, per especial y únicu, de ver a 3 amigos sofitándose y ameyorándose, entemeciendo productu xaponés per complicáu de consiguir, con productu asturianu bien esclusivu.


A Carlos Gallego yá lu conocéis, cocineru y artífiz, xuntu col so hermanu Josa, del ésitu de Los Llaureles, ún de los nuesos sitios favoritos. Al so lao, Borja Martínez, un enamoráu de la bébora xaponés, y Jesús Patino, sushiman y espertu en cocina xaponesa. Dambos podéis atopalos nel Hotel Only You de Madrid.


La idea yera faer un menú xaponés dende la llocura de los dos cocineros, Jesús más ortodoxu y Carlos más tresgresor. Conocer platos tradicionales xaponeses, y afitalos al productu asturianu dende un puntu de vista más creativu. Y fundilo con bébores tradicionales, otres xaponeses bien difíciles de consiguir, y dalguna asturiana bien desconocida inclusive pa los mesmos asturianos. Faelo, amás, nuna mesa conxunta, pa que diera pie a comentar, valorar y faer la esperiencia muncho más cercana.Nun yera'l típicu "A 6 Manes". Non. Tolos platos y les sos bébores fueron escurríos, ameyoraos, cocinaos y sirvíos polos 3.


Empezamos con una Sangría de Sake y Vieno arumada con Canela, Anís Estrelláu y pieles de Cítricu. Espluma de Llimón y Xenxibre. Si a la maravía de poder sentase na terraza de Los Llaureles, añedimos un sabor espectacular del cóctel ... imaxináivos. Buenísimo.


Sentaos na mesa, Fame. La primer cerveza asturiana gastronómica. Creación de Borja del Abrelatas (qu'amás taba ellí cenando) y Diego de Cerveza Cotoya. Una saison llixera, con un toque acedo y amargoso, qu'amás tien un 25% d'uva albarín de Cangas. Brutal. Falévos d'ella equí.


El primer platu foi'l Kuidaore en 3 Pasos: encamienten comela d'esquierda a derecha.


Ostra curada en Xinebra Roku, Pate de Pepinillo y Alcaparra, toque de Llima y Gominola de Remolacha. Tien un toque importante de Xinebra. Per bona.


Brocheta d'Atún Coloráu, presentada usando Lemon Grass como brocheta, Atún maceráu en Soya, Mirim, Miel y Llima, Panceta y picada de Pimientos. Contraste brutal de sabores y testures. Y presentación xenial.


Y acabamos con Korokke. Croqueta tradicional xaponesa tresformada nuna croqueta de les nueses. Calabaza asada y Ayu rustíu infusionáu pa la bexamel. Mueyu Tonkatsu y una llámina percima de Parmesano. ¿Una croqueta de calabaza con un toque importante d'ayu? Pos taba buenísima. Toque cruxente col dulce la calabaza.


Chipirones en Roca. Chipirones a la plancha con caldu curtio de corvina y miso blancu. Buñuelos de Calamar, cebolla a la sidra y carbón comestible. Contraste de testures con un caldu de corvina que taba espectacular.


Camudamos de bébora al Sake Esplumosu, Awayuki. Bien frescu, bien orixinal, con 5% d'alcohol. Entra solo.


Chirashi d'Atún. Un almuerzu xaponés con una base d'arroz y tartar d'atún, maceráu con soya, aceite d'oliva y wasabi. Lleva Alga Nori, y Katsuobushi, atún llamináu que se mueve col calor yá-y da un puntu espectacular al platu. Platu xenial. Encantónos. Toque agriduz de la soya, potente, pero ensin perder la elegancia. L'atún, xenial.


Gyozes de Pote. Platu bien orixinal, Xapón n'Asturies. Gyoza rellena de compangu, desmenuzao, y guisáu a la fin con anchoa lleldada. Al empar lleva un caldu de pote con miso colloráu y percima una berza frita pa da-y un toque cruxente. Contraste de testures brutal, el cruxente de la berza, el toque al dente de la gyoza y un caldu buenísimo.


Camudamos de Bébora y tráennos Xenxibre pa esaniciar el fuerte sabor a pote.


Prau Monga Brut Nature Reserva. La maravía del Llagar Viuda de Angelón, ellaborada col métodu champenoise, mientres 4 años, cola segunda fermentadura na botella. Elegancia pura, ún de los meyores productos ellaboraos n'Asturies.


Llegamos a la parte del Sushi. Empezamos con un Uramaki d'Atún Picante, xenial toque picante.


Nigiri d'Atún. Espectacular.


Pal siguiente platu, un Sake tradicional.


Y acabamos con Nigiri de Salmón flameado con Llima y Mayonesa de Kimchi, que ye un mueyu de col lleldada. Toque cítricu bien nidiu. Xenial.


Una de les partes que más prestoses de la cena foi que la esperiencia fuera tipu pop-up, esto ye, efímeru ya itinerante, y amás con mesa corrida, tan de moda agora. Dio pie a interactuar cola xente, a romper el xelu y preguntar métodos d'ellaboración, poder saber muncho más sobro les bébores que nos ufiertaben y poder ver, nel momentu, cómo s'ellaboró dalgún platu, inclusive, llevantanos y fotografialo. Una esperiencia bien enriquecedora.


Una de les sorpreses de la nueche foi'l Gunkan de vaca vieya de Sariegu, cola mantequilla de la so propia grasa. Brutal el contraste del sabor a vaca vieya, cola potencia de la mantequilla y l'alga nori. Buenísimo.


Xardín Ástur-Zen. Saltiáu de shiitake (cogordes comestibles orientales), con panceta ibérica cocinada y esmucida a presión 24h, yema de güevu de corral, parmentier de pataca, crumble de pan de centenu,y arumosu d'eneldu, tomillu, perexil y menta. Un platu pa meter la cuyar hasta'l fondu, entemecelo tou bien y esfrutar de los distintos sabores y testures. Bien bonu.


Yá empezábamos a amorrentar. Munchos platos, con bones raciones ya inda nos quedaben unos cuantos. Asina que fiximos un altu y ufiertáronnos un GinTonic, con Roku Gin xaponesa y Le Tribúte, tónica catalana. Nidiu y entraba solo. Vino xenial pa reponer fuerces.


Volvimos a la carga con Black Cod, corvina marinada mientres 72h, rustida con encurtíu de rábanu, remolacha y cebolla en vinagre de sidra. Otru platu llenu de contrastes, y col rábanu y la cebolla dando potencia a una corvina que, yá de por sí, taba bien bona.


Otra parada pa encarrilar la recta final. Un Sorbete de Yuzu. Yuzu ye una mandarina xaponesa bien pequena y más aceda que les que tamos acostumaos a comer, amás nun tien prácticamente arume. Añaden amás unes frebes de llima confitada con llimones de la finca Los Llaureles.


Empezamos colos postres, Ye Nigiri? foi una xenialidá yá solo pola presentación. Cremosu de mascarpone y azucre de vainilla, con carne de guayaba, praliné d'ayu y xenxibre confitáu en cardamomo. Presentación como en Nigiri d'Atún, pero en postre. Un patagüeyu xenial.


Acabamos col Mochi de Chocolate. Mochi ye una bola de farina d'arroz glutinosu qu'envolubra un ganaché de chocolate negru. Crumble de galleta de miel, xeláu de güisqui Laphroaig 10 años, que-y da un toque afumáu xenial, y toffe de xenxibre. El mochi ye una especie de "nube" que tomábamos de pequeños, y si amás amiestes un xeláu con ún de los tos whiskies favoritos pos ... qué queréis que vos diga. Encantóme.


Colos cafés, unos Pettis de Cremosos de Chocolate en forma de Trufa de Té Matcha y Gominola de Sake y Cacáu. Non puedo dicivos porque nun podíamos más.


Como veis, menú enorme, ensin altibaxos, con un trabayu enorme detrás, y una sincronización y bon rollu difíciles d'atopar anguaño. Si amás sumamos la maravía que yá pon de por sí el sitiu, yá'l bon faer de Josa na sala, tamos énte ún de los menúes del añu ensin dulda. Fusión xaponesa-asturiana que foi tou un ésitu, colgar el Llenu en casi tolos servicios en Torazu tien muncho más méritu del que pensamos. Esperemos que repitan l'añu que vien.


No hay comentarios

Publicar un comentario