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La Pradera Campanal


Señes: Carretera Avilés-Lluanco - Santolaya de Nembro
Teléfonu: 985 882 200  / 679 563 411

Web: https://www.campanal.com/
Facebook: https://www.facebook.com/restaurantelapraderacampanal/
Instagram [@lapraderacampanal]https://www.instagram.com/lapraderacampanal


Calidá: 4/5
Preciu: 33€

Comentarios:  Cómo empresta ver sitios acomuñaos a la to infancia, a alcordances bien guapes amás, que sobrevivieron a los malos momentos y que fueron capaces de reinventase realcontrando'l camín na esencia que siempres-yos fixo trunfar.

La Pradería Campanal siempres foi un míticu na zona d'Avilés y Contorna, pa cualesquier celebración familiar o eventos más grandes como bodes y comuniones. Siempres con bon nivel, y na era pre-internet, funcionando'l barriga a boca, como pocos sitios. Tres unos años onde-y perdí la pista, realcontreme de xuráu de dellos campeonatos de pinchos, con Sergio Viña, fíu de José Indalencio, míticu Campanalín.

Negociu familiar, con una base bien importante de cocina tradicional, predominando la marinera de la zona de Lluanco, a la que sumó la creatividá de Sergio tres años de formación na cocina. El xuegu que dan les bodes/eventos yá'l comedor diariu fai que dafechu tengan cabida los dos cocines y que pueda complacese a tou tipu de veceros.

Ta asitiáu xusto antes de la llegada a Lluanco dende Avilés, tien un aparcamientu enorme. Y tamién terraza nos díes soleyeros. Na entrada, salón enorme con zona de sidrería. Clásicu. Y a la izquierda, per una pequena puerta, pases a un comedor en blancu bien, bien guapu, con un pequenu ventanal pa comunicase con cocina. N'otra zona y nel pisu cimeru yá tán los salones destinaos a los eventos.


Empezamos con un Pastel Marineru de Cámbaru. Panes turraos, una mayonesa nidia, y a untar hasta que nun quedó nada. Buenísimo.


Siguimos con unes Croquetes. Dos pa caúnu. De quesu y d'oricios. La de quesu líquido per dientro. Quezo azul, sabor intenso, y testura pa morrer. Buenísimes. Y la d'oricios espectacular. Sabor conteníu del oricio, pero ... ufff, brutal amiestu.


Otra maravía fueron les Volandeires a la Plancha. Chilenes, les mítiques zamburiñas que nos dicen siempres. Enormes, sabroses, con un puntín de sal y aceite ... buenísimes.


Llegamos al puntu fuerte. La perfección. Arroz con Bugre. Espectacular. Enormes cachos del bugre, buenísimo, y un arroz con tol sabor del mariscu. Comentábanos Sergio qu'ún de los beneficios de faer eventos grandes, ye que dempués puede aprovechar tou esi mariscu pa faer unos caldos con una cantidá enorme, y claro, eso nótase nel sabor. Ye espectacular, en serio.

Pa camudar el sabor y enfilar los postres, traxéronnos una Perlla de Mojito. Una bola qu'esplota na boca de manera maraviyosa y tien un toque cítricu importante.


Traxéronnos una amuesa de los sos postres. Yá sabéis que de normal ye onde acoxen los restoranes, pero nesti casu son postres de peraltu nivel, al igual que'l restu la comida.


Brownie de Chocolate con Xeláu de Yogur. Nidiu, col xeláu pa baxar intensidá al brownie. Testures, contrastes de sabores, temperatures y colores. Bien bonu.


Semifrío de Marañuela. Nun vamos empezar la guerra de si ye meyor la de Lluanco o Candás. Namás dicir que ye unu de los meyores postres n'alcordanza. Si te presta'l sabor a marañuela ... has de probala. Brutal. Testura de mousse, coronada con una marañuela de verdá.


Y acabamos cola Tarta de Quesu. Bien bona. Tamién tipu mousse.


Pa beber, Albariño Santiago Ruíz. 2017. Siempres ricu.

Agora vien lo meyor. El Menú con bébora incluyío, cuesta 33€ per cabeza. Como extras, pa probar coses distintes, Sergio camudónos les croquetes de xamón poles de quesu y oricios; añedió les zamburiñes, la perlla; y en cuenta d'un postre, sacónos 3 pa probar. Pero'l pastel, les croquetes, l'arroz y el postre tán incluyíos. Tien otru menú onde añede les zamburiñes y camuda l'arroz por una parrillada de pexe, y cuesta 40€ per cabeza.

Tien tantu ésitu, qu'enllena casi toos les fines de selmana. Asina que meyor reserva, y más pel branu. Relevu xeneracional, un sitiu que mira al mar (anque nun se queda tras nes carnes), con un salón preciosu y xeneraciones de bon faer na cocina. Gran sitiu.


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