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Casa Pedro + Castru Gaiteru

Señes: San Xuán de Parres
Teléfonu: 985 849 020


Web: http://casapedroparres.com/
Facebook: https://www.facebook.com/CasaPedroParresRestaurante/
Twitter [@casapedroparres]:  https://twitter.com/casapedroparres
Instagram [@casapedroparres]https://www.instagram.com/casapedroparres/


Calidá: 4/5
Preciu: 40€


Comentarios: Dos de los nuesos restoranes más conocíos xuníos pol talentu. L'oriente asturianu nun para d'amovese, y xuniéronse Mar y Monte en San Xuán de Parres para una nueche que va quedar pa l'alcordanza.


Casa Pedro ye una vieya conocida, un referente mui cerca de Cangues d'Onís, qu'entemez como pocos la tradición asturiana con cocina más creativa, siempres con productu de base asturianu. Y Castru Gaiteru, lo mesmo, pero añediendo una de les meyores parrilles de tola zona norte. Una nueva xeneración de cocineros, ufiertando alternatives na cocina, que vien triando bien fuerte y que yá son una realidá.


Christian y Pello xuniéronse en casa Pedro pa faer un 4 Manes, un domingu de nueche, y enllenaron el local. Una nueche gloriosa, con platos esceicionales.


Empezamos con un Albariño clásicu. Abadía de San Campio 2017. La clase "baxa" de Terras Gaudas qu'entra solo.


Un aperitivu con aceite y sal.


Empezamos con Croquetes. Caún apurrió la suya. Cada Pedro, una afumada de Gamonéu y Castru Gaiteru la so famosa Croqueta de Xamón que quedó finalista na tercer edición del Campeonatu Internacional de Croquetes de Xamón Ibéricu Joselito mientres Madrid Fusión 2017. Dambes buenísimes.


Siguimos una Ensaladilla Rusa del Castru. Nidia, con una ventrisca presidiendo'l platu. Bien bona.


Milfueyes de Foie Caramelizáu, Teyedu, Mazana y Sardina. Acompañáu d'un pan de cebolla. Un platu contundente, sabrosísimo, llenu de contrastes y testures. ¿Teyedu con sardina y mazana? Pos queda espectacular.


Bacacora Ibérica con Sopa de Remolacha. Otru platu llenu de contrastes. Tien un toque de mazana. Gran platu, atún cola remolacha.


Ún de los favoritos de la nueche, Trigueros a la plancha con Zusmiu de Güe y Yema Trufada. Espectacular. Contraste de testures y sabores. Cruxente de los trigueros, intensidá del güe y cremosidá de la yema. Maraviyosu.


Raya con Arbeyos de Llanes y Navayes. Un mueyu de navayes pa morrese, con unos arbeyinos pequeños de Llanes que tienen el puntu cruxente perfeutu y raya. Otru platazu.


Cola carne, camudamos al tintu. Valdelana Crianza 2014. Rioja que gustó.


Oreya de Gochu rellena de Foie. Otru xuegu de testures y contrastes de sabores. Piel cruxente, oreya con toque xelatinosu y un mueyu p'acabar coles esistencies de pan. Buenísimo.


Pa los postres, vieno Alambre. Un moscatel de Setúbal 2012. Vinu duce pero que caltien frescura. Con un toque a madera. Entra bien.


Pasamos a los postres. Requesón con Frutos y Frutes. Refrescante pa relaxar un momentu dempués de tanta intensidá de platos. Bien ricu.


Y como sorpresa, un postre ellaboráu por Jose Manuel Martínez, "Salas", del Cenador de los Canónigos. Cuba Llibre. Piña + Ron + Chocolate. Un postre cítricu con un puntu alcohólicu y dulce qu'entró xenial. Buenísimo.



Y acabamos con un café con unos Bombones.


Menú percompletu, ellaboráu por 4 manes esceicionales que namoraron. Talentu puro de Christian y Pello, nun restorán preciosu, y que, amás, cuenta con una posada rural preciosa por si enguedeyes, como nós. ¡¡Nun puedes faltar a la siguiente!!


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