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Nueva Visita: Llar de Viri


Señes: San Román de Candamu
Teléfonu: 985 828 022


Web: http://www.llardeviri.eu/
Facebook: https://www.facebook.com/llardeviri


Calidá: 4/5
Preciu: 25€


Anterior Visita: https://lesfarturesast.blogspot.com/2016/05/nueva-visita-llar-de-viri.html


Comentarios: Una de les claves del ésitu del Llar de Viri, amás de lo bien yá'l bon preciu que se come, ye que consiguen que teas como na to casa. Viri yá'l so equipu consíguenlu. El llocal, tres la quema l'añu pasao y la reforma posterior, sigui calteniendo eses dos zones estremaes, caúna col so encantu particular, que tanto nos presta.


La entrada yá ye preciosa nel so recibidor, con una mesa con cierta intimidá ayena al salón principal. Bien guapa.


Baxando unos pasos, el salón principal, parés en piedra, meses antigües de madera, coxinos ... el sitiu ye preciosu. Llenu de rincones, detalles y chirimbolos.

Na parte de tras, la parte reformada, pero col mesmu encantu. Galería con cristaleres enormes que dan al xardín, y onde ye una maravía comer. Y cocina semi abierta onde nun hai trampa, namás fueu sele, bon productu y amor a esgaya.


Ún de los mios rincones favoritos ye baxando unos pequenos pasos nel salón. Atópase una sala pequena, l'antigua bodega de vinos, con un par de meses, pa grupos más grandes, onde'l tiempu paez recular.

Pa comer, toos conocéis la fama la fabada yá'l pote asturianu de Viri. Asina que probemos otres coses.


Empezamos con una Pastel de Morciella. Nidiu, y ricu. Encantónos. Pero sobremanera, el pistu que llevaba de base. Orixinal, y queda xenial. Amás, ta abondo allegre pa oldear la morciella.


Cachopu de Cogordes en Mueyu d'Ibéricu. Otru mueyu p'acabar coles esistencies del pan. Los cachopinos bien ricos.


Que nunca falte nes nueses vides. Pataques frites en Sartén con Güevos de L'Aldea y Chorizu caseru. Nun fai falta dicir más. Espectacular.


Y acabamos probando'l so Venáu. Perbonu. Encantónos. Lleva un mueyu de castañes y pataques frites de base pa papar que tán buenísimos. El Venáu intensu, pero la carne nidio. Buenísimo.


De postre, unes Natielles con Compota de Mazana. Mui bones.


Y un Tiramisú Asturianu. Mui ricu, en capes, pa meter al fondu la cuyar y esfrutar.


Con agua y una copa de vinu tinto, pagamos 63€. Tou esto, pa trés persones. Como veis, perbién de preciu.


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