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Nueva Visita: Chigre del Llagar Alonso

Señes: Claudio Sánchez Albornoz 7, 33909 Sama de Llangréu


Calidá: 3/5
Preciu: 16€


Comentarios: Siempres hai que volver al Chigre del Llagar Alonso, un martes de branu en Sama y llenu a españar. Ye una maravía esfrutar d'esi ambiente de sidra, yá sía sentáu na mesa con unes botellines, na barra iguando'l mundu o esfrutando de la so cocina. Pero tou, siempres, alredor de la so sidra.


Sidra que, a éstes, ta bien bona. El bon productu hai que saber tratalo, y nel Chigre del Llagar Alonso ta bien claro. Botella a temperatura perfecto, y culete echao como en pocos sitios, da igual lo enlleno que tea, que la sidra siempres va tar perfecta. Amás, tráxonos Javi una botella recién corchada d'esi mesmu día pa que comprobáramos la diferencia ente una sidra nel puntu óptimo de consumu y otra, que puede tomase, pero que va ameyorar tres unos díes de reposu.


¿Pa comer? Siempres lo que diga Mary Mar, alma del chigre, que va parando de mesa en mesa pa que tou tea nel so sitiu. Cenamos 4 persones, ensin que nos faltara sidra en nengún momentu.


Empezamos con unes Anchoes con Quesu y Pimientu. Falta por que sía perfecta la combinación de sabores, camudar el quesu por ún asturianu. Anchoa, quesu manchegu y sidra ... perfectu.


Pulpu a la Sidra. Nun puede faltar. Ye una mravía. Sabor a sidra y testura del pulpu perfecta. Acompañáu d'unes pataques y con un mueyu pa moyar barres y barres de pan, y unes gambes p'acabar de rellambese colos deos.


Solamente atopo pulpu a la sidra equí, y ye un platu que me presta pola vida.



Media de Pataques Alonso, namás pa probales. Buenísimas.


Y un Bacaláu a la Sidra que taba pa morrese. Buenísimo. Bacaláu perfectu, con un mueyu que fixo que pidiéramos más pan, y cebolla caramelizao penriba pa complementar. Platazu.


De postre, pidimos los 4 caseros que tenía nesi momentu. Y trainnos toos nun platu pa que toos probáramos de too. Tarta de Cocu, xugosa y con un toque a cocu bien ricu. Tarta de Quesu, buenísima. Tarta Trés Chocolates, otra llambionada buenísima y un Flan caseru, bien ricu.


Pagamos 75€. 4 persones, a menos de 20€ per cabeza y nin se sabe les botelles de sidra que cayeron. Ún de los nuesos favoritos.


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