Señes: Claudio Sánchez Albornoz 7, 33909 Sama de Llangréu
Teléfonu: 984 085 930
Web: http://www.llagaralonso.com/
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Anterior Visita: https://lesfarturesast.com/2021/01/nueva-visita-el-chigre-del-llagar-alonso.html
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Calidá: 4/5
Preciu: 30€
Cuando vas ellí solemos ponenos nes sos manes y ye ella la que nos saca de comer. Lo que nunca enxamás perdonamos ye'l Pulpu a la Sidra. Ye maraviyosu. El pulpu ta perfeutu, vien acompañáu de pataques frites y gambes, y un mueyu con sabor a sidra que ... habéis de probalo. Amás yo nun lu vi en nengún otru sitiu.
Empezamos con unos Calamares Frescos. Bien bonos.
Berberechos. Maraviosos.
Fritos de Pixín. Otra maravía. Nidios. Frescos y grandes
Comentarios: Como na casa. O meyor, asina vas a sentite cuando vaigas al Chigre del Llagar Alonso. Fuimos de visita al llagar, a probar lo bien que-y sentó a la sidra esti reposu estra de 3 meses (nun hai mal que por bien nun venga), y a charrar con Javi sobro cómo (sobre)vivió estos meses d'andanciu.
Baxamos al chigre y da gustu velo. Trasiegu continuu de sidra, cuidao másimu en temperatura, ritmu y escanciáu. Y Mary ente les meses faciendo d'anfitriona y la cocina trayéndonos maravíes. Al tercer "Madre mía, Mary, esto ta de muerte", díxonos que yéramos un pocu combayones. Comimos 5 persones.
Cuando vas ellí solemos ponenos nes sos manes y ye ella la que nos saca de comer. Lo que nunca enxamás perdonamos ye'l Pulpu a la Sidra. Ye maraviyosu. El pulpu ta perfeutu, vien acompañáu de pataques frites y gambes, y un mueyu con sabor a sidra que ... habéis de probalo. Amás yo nun lu vi en nengún otru sitiu.
Empezamos con unos Calamares Frescos. Bien bonos.
Berberechos. Maraviosos.
Fritos de Pixín. Otra maravía. Nidios. Frescos y grandes
En temporada, nun podéis dexar de probar el Bonitu. Probámoslu de dos maneres: Bonitu a la Sidra. El mio favoritu de los dos. La salsina increíble.
Y Rollu de Bonitu. Bien bonu tamién. Otru mueyu d'esos d'hores y hores, con unos bonos rollos, que taben bien xugosos.
Acabamos colos postres. Tarta de Quesu. Rica.
Tarta la Güela. Contundente.
Y Tarta de Piña. Bonísima.
Pa beber, la sidra la casa, que, agora, amás, tien Sidra Denominación d'Oríxe. Pagamos 120€ con unes cuantes botelles de sidra. Maraviyosu El Chigre del Llagar Alonso. A 30€ per cabeza.
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