Publicidá

Blog Archive

Contact Me

Nombre

Correo electrónico

Mensaje

Hover Setting

default

Petritegi

 

Señes: Petritegi Bidea - Astigarraga, Gipuzkoa
Teléfonu:  943 457 188


Web: https://www.petritegi.com/es
Facebook: https://www.facebook.com/Petritegi/
Twitter: [@Petritegi] https://twitter.com/Petritegi
Instagram: [@petritegi] https://www.instagram.com/petritegi/
Youtube: https://www.youtube.com/user/petritegisagardoa


Calidá: 3/5
Preciu: 36€


Comentarios: Colamos a tomar sidra al País Vascu, a Petritegi, que ta n'Astigarraga, a 5kms de Donosti. Petritegi ye ún de los llagares más grandes del País Vascu, con una producción cercana al millón de llitros añales.


Nel País Vascu los llagares suelen tener la so propia restauración, qu'esploten sobremanera na dómina del txotx, esto ye, la dómina d'espicha. Ellí embotellan poca cantidá de sidra, y la mayoría véndela n'el mesmu llagar ente los meses dende Xineru hasta Mayu, anque los llagares más grandes, como Petritegi espurren la temporada tou l'añu.


Fuimos de visita al llagar, y probemos la so sidra nuna visita que fixeronmos los dueños. Darréu probemos la so nueva brut nature, una de les sos últimes novedaes nel mercáu.


Yá sentaos na mesa esplíquennos la dinámica. Les meses son llargueros grandes, anque  abondo espaciados pa nun sentase al lláu de desconocíos. Pero parte l'encantu de comer asina, dafechu, ye poder charrar con xente que nun conoces.


Cuando te pruye un culete de sidra, llevantes, camines hasta la sala onde tán les kupeles o toneles, abres la espicha y eches los culetes que quieras tu mesmu. Claro, cuando-y preguntamos si echábennos ellos la sidra, la camarera quedó un pocu plasmada. Nun sabemos lo que tenemos.


Asina que tomamos el menú típicu y ente platu y platu, llevantábamos a echar unos culetes y dir probando distintes kupeles. Nun ye una espicha, porque comes sentáu, pero sí que tien esa parte social de xuntase nuna mesma sala con xente que nun conoces y compartir sidra.


Comimos la típica Tortiella de Bacaláu. Bien rica.


Bacaláu Tostáu con Pimientos. 
Bien ricu.


Cogote de Merluza a la Plancha. Daveres bonu, encantónos.


Chuletón. Que nun ye de carne vasco.


Pa los postres, Quesu Idiazabal con Marmiellu. Bien bonu.


Teyes, 
que son unos canutillos


Y Nueces del país.


Tou por 36€ per cabeza. El cogote y la chuleta son pa compartir, asi que tampoco sales tan fartucu. Visita recomendable pa conocer cómo se fai sidra a l'asturiana n'otros sitios.


No hay comentarios

Publicar un comentario