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Nueva Visita: Mi Candelita

 

Señes: Playa Bañugues - Gozón.
Teléfono: 985 883 150


Facebook: https://www.facebook.com/micandelita/
Twitter [@mi_candelita_]: https://twitter.com/mi_candelita_
Instagram [@micandelitaarroceria]https://www.instagram.com/micandelitaarroceria/


Calidá: 4/5
Preciu: 41€


Anterior Visita: https://lesfarturesast.blogspot.com/2020/01/mi-candelita.html


Comentarios:  Volvimos a Mi Candelita, en temporada baxa, que ye cuando más pues esfrutar de la paz que tresmite, alloñáu del trasiegu que suelen tener en fines de selmana, branu o periodos de temporada alta.


Un restorán fechu por y p'esfrutar de la mar que lu baña, que casi llega a les sos puertes, y que se tresmite perfectamente na so cocina. Yá sía comiendo na so amplia terraza, o en cualesquier de los sos comedores, nun vas poder dexar de mirar al mar dende les sos amplies cristaleres llenes de lluz. Y a pesar del xaréu d'atopar un restorán casi llenu, la sensación que te tresmite comer nesi ambiente ye de paz.


Dende Mi Candelita xunen el Cantábricu que los baña cola meyor cocina del Mediterráneu. Arroces, Fideuás, entemecíos con productos asturianos con una naturalidá qu'impacta muncho más na propuesta que na vista o en boca. ¿Arroz con sofritu de morciella asturiana? maraviyosa. ¿Cogordes con chipirones? Xenial. Y ye que, amás de demostrar per millonésima vegada que los nuesos productos tán nel meyor de los altores, puede cocinase el mundu dende'l km0.


Comimos dientro, a pesar del sol, porque'l día convidaba a inaugurar terraza en Xineru. Empezamos con una Ensalada con Verdines, Bacaláu Desmigao, Falpayar Escabechada, Mermelada de Tomate y Aceitunes Negres. Maraviyosa combinación , mediterránea onde predomina'l toque de l'aceituna y bacaláu.


La testura maraviyosa de les verdines col falpayar y la piel del bacaláu. Xenial combinación fría, que nos encantó.


Siguimos con un Guisu de Cogordes de temporada con Chipirones y Güevos de Corrolada. Un mar y monte maraviyosu, pa entemecer tou cola yema y esfrutar. De xacíu, nun quedó nin el caldu, pal que tuvimos que pidir más pan. Maraviyosu.


Fideua con Papada de Gochu Ibéricu, Alioli con tinta de Calamar y Atadillos de Calamar con Xamón Joselito. Impresionante.


Un xuegu de testures maraviyosu, los fideos secos cola xugosidá de la papada yá'l alioli pa esparder percima. Esplosión de sabores y testures na boca. Una gociada.


Acabamos con un Arroz de Sofritu de Morciella afumada con Kokotxes y Morciella asturiana, Puré de Pataca Duce con Canela, Alioli de Pilpil y Corteza frita de Bacaláu. ¿Arroz con morciella y pataca duce? Pos ta impresionante.


Encantónos. L'arroz sabe a morciella, pero con esi toque afumáu amás. Ye intensu, pero encamientovos probalo porque va prestavos.


Pa los postres, probemos ún de cada.


4 Chocolates: Blanco, Negru, con Lleche y Rosa (esti nuevu chocolate natural ensin colorantes que se ta poniendo tan de moda). Ye un postre de Vidal, que nos encanta.


El restu de los postres son caseros de Mi Candelita. Espluma d'Arroz con Lleche con Compota de Mazana, Galleta, Arroz Inflao y Canela. Pa fundir la cuyar hasta embaxo y esfrutar. A la fin queda un cruxente como si fueren unos cereales d'almuerzu. Gustónos.


Lemon Pie. Una maravía. Base de galleta, crema de llimón con merengue y un toque de llima. Encantónos.


Y Tiramisú caseru. El mio favoritu de los 4, y mira qu'había nivel. Maraviyosu.


Pa beber, empezamos con Trasto. Uva albarín de la zona de Valdevimbre que Noelia de Paz merca a pequeños productores. Bien ricu.


Y a l'acabar pasamos a Arcan 2017. Albariño, muncho más acedu que l'anterior. Encantónos.


Pagamos ente los 4, 156€. Pa repitir mil vegaes, Mi Candelita sigue calteniendo los sos platos clásicos que munchos yá conocéis, pero sigue sosprendiéndonos con coses nueves, distintes y que, a priorir, paez que non, pero que sí, y vaya que sí.


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