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Abrelatas - Cena de Fin d'Añu

 
Señes: Ería del Hospital, 5 - La Pola Sieru
Teléfonu: 984 182 245


Web: http://www.abrelatas.info/
Facebook: https://es-es.facebook.com/abrelatas.restaurante
Twitter: [@abrelattas] https://twitter.com/abrelattas


Anterior Visita: https://lesfarturesast.blogspot.com/2019/08/nueva-visita-abrelatas.html
Calidá: 5/5
Preciu: 75€


Comentarios:  Cena de Nuechevieya nel Abrelatas. Como nos prestó tanto l'añu pasao (y polo xeneral,), decidimos repitir, y volvimos salir encantaos.

Pa un veceru, el día de Nuechevieya ye un día de celebración y fiesta, pa un hosteleru ye un día horrible: pela tarde preparar los pidíos de les cenes que la xente recueye pa tomar nes sos cases, y de nueche dar la cena a los qu'ellí vamos. Pero salió tou xenial.

Meses amplies, prefieren menos persones pero que teamos a gustu, y eso que'l local ye'l que ye. Pero xenial por ellos. Tamién ritmu perfectu de platos, acabando 15min antes de les campanaes pa poder esfrutales tranquilamente. Y raciones amplies, tanto que dalgún comensal de la mesa pidió pa llevalo a casa.


Empezamos con Copa de Requesón de Sariegu, Dulce de Mazana y Nueces. Buenísimo y refrescante, tien un toque picante qu'oldea perfectu cola mazana. Encantónos.


Llagostinos nel so propiu mueyu con Mazana. Trupa, allegre, picantina, con bonos cachos de llagotisnos y la mazana pa oldear en sabor y testura. Buenísima.


Paté de Mariscos del Cantábricu y Mayonesa Aceda. Foi'l platu que más nos prestó de toos, el paté ricu, anque enorme en cantidá y más líquidu de la cuenta. La mayonesa bien bona. Y la presentación, la que menos nos gustó.


Anchoes con Mantequilla Artesana y Vinagreta de Pimientos del Piquillo. Volvimos al nivelazo con esti platu. Buenísimo. Intensu y llenu de contrastes, la mantequilla brutal, y cuando lo metíes tou na boca, una esplosión buenísima. Encantónos.


Pulpín del Pedreru de Tazones, Crema de Pataca Melosa, Papada Ibérica y Ensaladilla de Patata-Pimentón. Un clásicu de la casa que nos encanta. Duelu de sabores y testures. Buenísimo el pulpu.


Merluza del Pinchu de Cuideiru con Arroz Meloso de Virigüetos. Paez senciellu, pero taba espectacular. La merluza perfecta, y l'arroz con tola intensidá de los virigüetos. Encantónos.


Sollombu de Vaca Vieya con Crema de Cogordes-Foie y Quesu Cruxente. El sollombu perfectu, crema intensa, trupa y que-y va xenial a la carne. Costó acabalo.


De postre, Tarta de Piña nel so Zusmiu con Galletes de Nates de Pueblu. La tarta enfresca, llixera, y bien rica, y les galletes ... d'eses de primero que tan bien-y salen a Mary Lluz. Pero nun pudimos acabalo, tábamos a españar.


Pa beber, La Fanfarria 2017. Fechu en Cangas. 6 meses en barrica. Muncho sabor a fruta, pero refrescante, Gustónos.


Lar de Paula Tempranillo 2017. Clásicu tempranillo qu'entra xenial.


Pa brindar, Prau Monga Brut Nature Reserva de Vilba de Angelón. 4 años pa ellaborar una sidra que nada tien qu'envidiar a otres bébores esplumoses. Maraviyosa.


Y el que quixo un toque más dulzuxu, Pomar Rosée de Viuda de Angelón.


Y pa rematar, y acabar de probar, la nueva Fame d'anguaño. Ellaborada por el mesmu restorán na fábricade cerveza Cotoya. De les poques botelles qu'hai en 33cl. Buenísima.

Maraviyosu acabar y empezar l'añu asina.


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