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Casa Tataguyo

Direición: Plaza Carbayedo\Carbayéu, 6 - Avilés
Teléfonu: 985 564 815



Recomendaciones: Llonganiza



Web: http://tataguyo.com/
Facebook: https://es-es.facebook.com/casatataguyo
Twitter [@CasaTataguyo]: https://twitter.com/CasaTataguyo
Instagram [@CasaTataguyo]https://instagram.com/CasaTataguyo


Calidá: 3/5
Preciu: 35€


Comentarios:  Tengo semeyes siendo guaḥe dientro la Tataguya xugando mientres los nuesos padres tomaben sidra, inclusive los más vieyos recuerden baxar al mercao del ganao Avilés y parar a tomar daqué na Tataguya.

Llocal ensin nel que nun podemos concebir Avilés, lleva abiertu dende 1845, y como Casa Tataguyo dende 1905. En 1985 pasó a ser rexentáu por Juan Rivero, que lo reformó ya incluyó el comedor de la planta primera calteniendo la identidá de chigre de la planta de baxo.

Anguaño, ye una de les referencies indispensables de la cocina asturiana, conocíu poles sos visites de famosos (que vas poder ver mientres xubes poles escaleres) y pola so cocina casera y la so Llonganiza d'Avilés (indispensable).



La entrada del chigre ye preciosa, mini terraza con meses de madera cubiertes por una antoxana con vistes al parque del Carbayéu. Yá dientro, paecemos recular un sieglu con un ambiente de chigre maraviyosu. Meses de madera pa poder comer, barra al fondu, suelu orixinal, serrín y sidra. Sidra Trabanco qu'echen na barra.



Nes meses de baxo puede comese, más destinaes al menú del día y al picoteo. Al fondu, en dexando la cocina a la izquierda, un salón pa comer. Xubes por unes escaleres y aportes al pisu de riba con otru salón enorme y cocina semiabierta. Con una decoración de madera clásico. A la izquierda, otres pequenes escaleres que dan accesu a una zona d'áticu con un par de meses más grandes. Tou bien curiáu. Con muncho encantu.


Cenamos 7 persones na zona l'áticu. Bien a gustu.

Pidimos un par de tapes pa picar y dempués un platu per cabeza. Carta clásica, con cocina asturiana, carne y pexes del día. Hai precios de too tipu, dende raciones de besugu a 30€ (ye lo que cuesta nel mercao) hasta platos de carne de 10€. Tien fama de ser caru, pero nun ye asina; depende de lo que se pida (como en tolos llaos).




Empezamos col so platu estrella, acomuñáu como platu típicu d'Avilés. La so Llonganiza Cocida con Pataques. Indispensable. Cocida y con pataques cocíes. Pero suavísima y amás, una bona ración. Les pataques con un toque de pimentón.



Acompañamosles d'unes Croquetes de Xamón, tamién per riques. La ración vien pa una croqueta per cabeza, anque son de bon tamañu, y tienen bonos cachos de xamón dientro.

De platos, pidimos un pocu de too.



Bacaláu al Pil Pil. Meyor al Pil Pil qu'a la plancha. Bonos llombos de Bacaláu.


Bacaláu a la Plancha Bon llombu acompañao de pataques cocíes. Anque gustó más al Pil Pil.



Sollombu de Xata. Bona ración de carne tienro acompañada d'unes pataques panaderes. Ricu.



Entrecot de Xata. Otru bon entrecot con unes pataques panaderes.


Pimientu Coloráu Natural rellenu de Xata. Grande y con bon rellenu.

Onde destacó'l Bacaláu al Pil Pil y el Sollombu. Anque realmente nengún platu namoró. Queda pendiente volver otru día y probar dalgún asao o pescao del día.

Acompañamos de postres,



Flan de Güevu. Mui ricu.


Tocinillo de Cielu y Lleche Merengada. La esperta en tocinillos dixo que taba espectacular. Foi'l postre que más trunfó.


Tarta d'Ablana. Trupa pero xugosa, mui rica. Y con un sabor a ablana pa morrese.


Pa beber un Pago de los Capellanes Roble 2013. Vinu xoven ensin entueyos ideal pa la llonganiza. Gustónos, anque meyor cuando pasamos a la Crianza.

Tienen una bona carta de vinu con bastantes DOs, pero nenguna, repito, nenguna, referencia asturiana. Nin a vinos nin a sidra de mesa. Daqué ensin dulda ameyorar.


Con cafés, pagamos 245€. Unos 35 por persona. Creo que tenemos de da-y otra oportunidá pa valoralo bien, porque dame la sensación que ye un sitiu que puede llegar al 4/5 tranquilamente.


Prestosa atención de Juan, sollerte en tou momentu y esplicándonos si'l nome correutu yera Casa Tataguyo o la Tataguya (como lo conocíamos nós). Enseñándonos cacía de fai 50 años y cuntándonos la hestoria'l llocal.



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