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Domini Canes


Señes: Skarnu Street - 18/20 - Riga Old Town
Teléfonu: +371 22 314 122


Web: http://dominicanes.lv/en/
Facebook: http://www.facebook.com/dominicanes.lv


Calidá: 3/5
Preciu: 30€


Comentarios: De visita por Riga, fuimos conocer ún de los locales con meyores crítiques de la ciudá qu'atopamos  ... porque de llunes munchos de los meyores locales de la ciudá cierren por descansu. Asina que tuvimos que tirar escontra baxo na llista.

Domini Canes ta asitiáu en plenu centru históricu de Riga, al llau de la Ilesia de San Pedro, y nuna cai piatonal con una terraza (con estufes, eso sí, porque vaiga temperatures que tienen perhí enriba) bien guapa. Riga ye un llugar perfectu pa perdese peles sos cais.


Un sitiu encantador, pequeñu, con decoración escura. Nótase-yos qu'intenten dar un plus de calidá, tocantes a pretensiones na cocina, recueye abrigos, serviciu ... otra cosa ye que lo consigan.

Meses abondo espaciaes pa nun fadiar, decoración sobria y pequenos detalles que faen que teas bien a gustu.


Cenamos 3 persones. Col pan, tráennos unes aceitunes y un poco de mantequilla. Dos tipos de panes distintos, ún d'ellos con pases. Ricos.


Empezamos con una Ensalada al centru. Ensalada verde con quesu de cabra batíu, remolacha con vinu tinto, nueces y bayes y aderezos d'alfabaca y cereza. Combinación de remolacha, nueces, ablanes, alfabaca, quesu ... rica.

Pidimos 3 platos.


Filete d'atún sirvíu con rellenu de puré de pataques y quesu gratináu. L'atún bien, pelín pasáu a pesar de que lo alvertimos. Vien acompañáu d'una cazuela aparte con un conglomeráu difícil de definir y con quesu gratináu percima.


Pata de coríu confitada con verdures tostaes con mantequilla, raigaños y puré d'arbeyos verdes. Rica, bona materia primo, anque per esos países tienden a especialo tou demasiao, y a la fin el platu sabe más a la especia qu'a la mesma carne. Con too y con eso, la carne taba rica.


Corderu rustida al fornu, sirvida con remolacha picada en vinu tinto, puré de cámbaru y verdures de raigañu. El meyor de los 3 platos. Corderu nidiu, que desfai namás col tenedor. Amás la remolacha col vinu da-y un puntu. L'únicu pero que tien ye que ta demasiao confitáu. Lleva puerru, apiu ...

Nun nos animamos colos postres. Solo quedáben-yos 2 y nengún apetecía enforma.


Pa beber, un Thomas Reinhardt Trocken 2015. Un Riesling que foi lo meyor de la comida con diferencia. Los vinos qu'ufierten son toos d'importación por cuenta que, poles sos baxes temperatures, apenes hai uva, y la qu'hai, viendese a preciu d'oru. Foi imposible beber nada local.


Sicasí, ufiertáronnos el so tradicional llicor Bálsamu Negru de Riga. Un llicor de yerbes balsámicu que s'ellabora con vodka y 25 yerbes distintes. Unos 45º de llicor. Nun perdéis nada si nun lu probáis.

Pagamos les 3 persones, 91€. El vinu costaba 26€.


Tuvieron un detalle feu, que-yos dexamos 95€, y nun nos traíen la vuelta de 4€ pa dexar la correspondiente mampurra. Al reclamá-ylo, paeció-yos abondo mal y daqué dixéronnos nel so idioma. ¿Qué consiguieron? Que nun dexáramos nada de mampurra.

Como veis, un sitiu guapu, pero la comida nun pasa de la d'un sitiu normal, a 30€ per cabeza y ensin postres. Buscaría otres opciones.


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