Web: http://www.sidreriayumay.com/
Facebook: https://www.facebook.com/sidreriayumay/
Twitter: [@sidreriayumay] https://twitter.com/sidreriayumay
Calidá: 3/5
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Calidá: 3/5
Preciu: 30€
Comentarios: Tres la inauguración de Les Carnes de ViñaPedrosa en casa Arturo de la que yá vos falamos equí, averamos a una mítica sidrería d'Avilés a probar pola nuesa cuenta les xornaes.
El Yumay lleva abiertu al públicu dende 1975 na zona Villalegre. Ye una de les poques rutes sidreres que queden per Avilés, na zona la estación. Y ye una gociada ver cómo s'enllena d'ambiente sidreru. Ello ye que ye un local al que siempres-y tuvi muncho ciñu por cuenta que pasé munches tardes de la mio infancia xugando pola so redolada mientres los nuesos padres bebíen sidra dientro.
Va unos años remocicaronlu enteru, calteniendo la entrada col so ambiente de chigre de tola vida y un salón enorme tras con una terraza bien guapa pa tomar daqué o que xueguen los crios.
Empezamos coles xornaes con un aperitivu la casa, Endivia con Cabrales y Anchoes.
Platu de Xamón Ibéricu. Ricu, pero tampoco yera del "bonu". Corténlu ellí mesmu delantre nós, lo cual siempres ye d'estimar.
Chuletón a la Brasa con Pataques. Bon chuletón con pataques frites y unos pimientos. Pasáronse un pocu col puntu la carne. Pero taba rica.
Acabamos con una Tarta Casera de Quesu. Mui rica.
Pa beber, Viña Pedrosa Crianza 2014. Ribera potente, con 14,5º d'alcohol, pero que nun se fai nada pesáu. Muncha fruta coloráu y toques a madera. Esa potencia-y va xenial a la carne. Asina que la combinación nun podía ser meyor.
Bona opción sidrera con una bona parrilla.
Comentarios: Tres la inauguración de Les Carnes de ViñaPedrosa en casa Arturo de la que yá vos falamos equí, averamos a una mítica sidrería d'Avilés a probar pola nuesa cuenta les xornaes.
El Yumay lleva abiertu al públicu dende 1975 na zona Villalegre. Ye una de les poques rutes sidreres que queden per Avilés, na zona la estación. Y ye una gociada ver cómo s'enllena d'ambiente sidreru. Ello ye que ye un local al que siempres-y tuvi muncho ciñu por cuenta que pasé munches tardes de la mio infancia xugando pola so redolada mientres los nuesos padres bebíen sidra dientro.
Va unos años remocicaronlu enteru, calteniendo la entrada col so ambiente de chigre de tola vida y un salón enorme tras con una terraza bien guapa pa tomar daqué o que xueguen los crios.
Empezamos coles xornaes con un aperitivu la casa, Endivia con Cabrales y Anchoes.
Platu de Xamón Ibéricu. Ricu, pero tampoco yera del "bonu". Corténlu ellí mesmu delantre nós, lo cual siempres ye d'estimar.
Chuletón a la Brasa con Pataques. Bon chuletón con pataques frites y unos pimientos. Pasáronse un pocu col puntu la carne. Pero taba rica.
Acabamos con una Tarta Casera de Quesu. Mui rica.
Pa beber, Viña Pedrosa Crianza 2014. Ribera potente, con 14,5º d'alcohol, pero que nun se fai nada pesáu. Muncha fruta coloráu y toques a madera. Esa potencia-y va xenial a la carne. Asina que la combinación nun podía ser meyor.
Bona opción sidrera con una bona parrilla.
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