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La Gota Fresca

Direición: Av. Galicia, 18 - Oviedo / Uviéu
Teléfonu: 984 397 145



Facebook: https://www.facebook.com/GotaFrescaOviedo/


Calidá: 4/5


Comentarios: Ún de los llocales más guapos de la ciudá. Asitiáu en plena Avenida Galicia, esto ye, una de les zones vinateres d'Uviéu. La Gota Fresca lleva menos d'1 añu abierta pera yá ta dando muncho que falar. Al frente'l proyectu ta, Agustín Cabezudo, propietariu amás del Rdoble, asitiáu casi al lláu de La Gota Fresca, pero qu'ufierta una propuesta más gayolera que se complementa perfectamente con ésti.


Con una fonda reforma en faciéndose col llocal, dispon de 2 plantes, pero 3 zones bien estremaes. Zona de barra, con meses altes pa tomar daqué o picar daqué de comer. Na zona de tras, un salón, onde puedes comer o sentate a tomar daqué. Amás el primeru de los reservaos del llocal. Una zona con una mesa grande onde puede acutar un grupu de persones na intimidá. Ún de los aciertos del llocal.


Nel pisu de riba, otru salón abiertu, con vistes a la parte d'embaxo, muncho más recoyíu y tranquilu onde poder comer sele. Y amás, otru reserváu, inda más íntimu que nos encantó.


La propuesta la carta va dende platos informales, siempres con un toque creativu, fasta los arroces o les carnes. La combinación fáesla tu, o platos pa compartir o entrantes + platu. Inabarcable tolo qu'ufierten nuna sola visita, y amás tou apetecez.


Dexamos emponer por Agustín y tomamos un entrante y un arroz.


Empezamos con un Aperitivu la casa, Pan duce con Xamón de Coríu, Guacamole, Mayonesa y Biltos d'Ayu. Encantóme'l contraste del pan duce col xamón yá'l guacamole. Senciellu, pero bien ricu. Perfectu pa tomar nun taragañu.


D'entrante, pidimos Blinis con Salmón marináu "na casa", aguacate y crema agria. Frescu, perfeutu pa enfrescar (yá sabéis agora que dicen que s'avera'l bon tiempu), con una base blanda y un salmón que predomina sobre'l restu. Perbién col vinu blanco.


Como platu principal, una auténtica maravía. Arroz con Bugre. Impresionante. L'arroz perfecto, nel so puntu, nun hubo qu'esperar un poco a que se punxera a tonu. Non, foi llegar y poder empezar a comer. Vien amás con un poco pistu. El bichu que lu acompañaba, formosu, con bona plancha y a bona temperatura, sabrosu y abiertu a la metá.


Ración amplia pa dos persones, de la que nun quedó nada. Ta bonísimo.


De postre, y amorrentando, compartimos un Crumble de Mazana con Xeláu de Turrón. Lleva mazana caramelizada como base del platu y un toque de canela.


Contrastes de testures y sabores pa un postre contundente, pero per ricu.


Bona carta vinos, con presencia asturiana. Tomamos un Nibias N5. Esa maravía asturiana que espaez al pocu salir, con 1 añu de crianza na barrica (esto ye, nun ye un vinu l'añu) y un toque a fruta y crítricos bien ricu na boca. Portóse perfectamente en tola comida.

Gran aciertu qu'un restorán tan céntricu y con arribación de turistes y públicu cercanu al vinu, apueste por bébora de calidá asturiana.


Quedamos pendientes de conocer más a xeitu la carta, pero tamos ante un gran sitiu, con una cocina al altor d'una decoración preciosa. Encantónos La Gota Fresca.


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