Recomendaciones: Tapea y esfruta
Calidá: 4/5
Preciu: 70€
Web: http://www.tensbarcelona.com/
Facebook: https://www.facebook.com/tenstapasbarcelona/
Twitter: [@tensbarcelona] https://twitter.com/tensbarcelona
Instagram: [@tensbarcelona] https://www.instagram.com/tensbarcelona
Comentarios: Nun sigo programes culinarios na televisión, polo que nun tengo una opinión formada sobro Jordi Cruz más allá de les postreres polémiques sobro la esplotación llaboral de los stagiers. Pero lleí per bones crítiques sobro la so propuesta más gayolera na Barceloneta, asina qu'averé a conocelo.
El restorán lleva un tiempu en manos d'Iñaki Aldrey, formáu la cocina de Jordi Cruz, y dambos son los encargaos de diseñar los platos.
Espaciu con una decoración abierta, cola cocina presidiendo'l restorán. Presta sentase en frente y velos trabayar, con una delicadeza y una sincronización total. Les meses tán lo suficientemente xuntes como pa conocer de pe a pa la conversación de la mesa d'a'l lao, anque fui un día ente selmana y l'ocupación del local yera media.
Meses descubiertes, ensin manteles. Ensin cambéu de platos y casi de cubiertos. Ye un restorán pensáu pa tapear, pa compartir y pa comer directamente de los platos onde sirven.
Tienen carta con tapes y dos menúes degustación. Ún "curtiu" de 48€ y otru llargu de 62€. El curtiu ye más que suficiente, a mi costome acabalo.
Un restorán informal de tapes, pide una carta de bebida acorde. Pregunté pola cerveza que teníen y dixéronme qu'Estrella Damm (omnipresente en Catalunya) y la so cerveza "gourmet" creada por Estrella xuntu l'equipu del Bulli, Inedit. Nun bebáis nenguna de les dos. Cuando-yos entrugué por delles marques de cerveza artesano catalana de calidá (como Agullons o Guineu) miráronme con cara de circunstancies. Una pena.
Asina que m'animé a pidir el Menú Degustación "curtiu" y añedí la opción d'harmonización. (19€).
Empezamos con una Caña d'Inedit. Una belga blanca, turbia, con un importante toque dulzuxu ... nun va pasar a la posteridá.
D'aperitivu, una Deconstrucción d'una Piña Colada. Xenial presentación en direutu na mesma mesa, mui prestosa, con nitróxenu líquidu y fumu perdayures.
A la fin, preséntase un aperitivu en 3 pasos, onde gana'l sabor a piña y una caña de zucre qu'encamienten morder, pero nun tragar. Per bonu.
El siguiente platu ye una Ostra, y te dan la opción d'escoyer una de les 7 preparaciones distintes que tienen na carta. Yo quedé con Ostra tibia con "suquet" de corpuspinos, tomates confitaos y Almendres tienres. La combinación d'Ostra y Oriciu siempres me prestó. Salín con Salín, pero peguen. La pena ye que pidía otra bébora que nun fuera esa cerveza. Una saison, quiciabes.
Sandía con Atún, Aire d'Alga Nori y Pieles de Kumkuat. Platu mui frescu, con dados de tartar d'atún con dados de sandía. Bien bonu.
Camudamos al cava, Raventós i Blanc Blanc de Blancs 2015. Nun entiendo nada de cava, pero nun pudo col siguiente platu. Quiciabes nun foi l'harmonizaxe más acertáu. Pero taba ricu de sabor.
Tacu-Steak con Xeláu de Mostaza y Encurtidos. Primero nos encamienten comer el Xeláu de Mostaza pa camudar el sabor. El tacu ta allegre, apenes s'aprecia más que'l picante. Y el cava nun puede con él.
Chip d'Espiral de Pataca con Alioli Esplumosu, Pimientos de Padrón y Sofritu Picante. Presentación de les pataques orixinal, cruxentes, con una alioli bien rica y un mueyu "ketchup" picante.
Bones.
Calamares a l'Andaluza con Alioli de Citronela. L'alioli da-y el toque cítricu al calamar, porque namás por sí solos nun saben gran cosa. Bona combinación.
Camudamos de vinu a un Ribeiro. Casanova. Treixadura frescu y qu'entra xenial. Bona acidez.
Güevu a Baxa Temperatura con Anguila Afumada, Mantequilla de Viña Blanca y Cecina. Encamienten entemecelo tou y comelo cola cuyar. Per ricu, nótase un toque d'afumáu. La cecina nin apaez.
Fritura de Cazón con Mayonesa Esplumosa n'Adobo. Otru platu de fritada más. Toque picante, anque nun ye un platu mui sabrosu. Normal.
Camudamos al tintu, una Ribera de Douru. El Tio Juanillo. Tien un importante toque astrinxente, casi paez terrosu. Tampoco namoró.
Bun al Vapor con Curry Colloráu, Rellenu de Gochu Ibéricu y Verdures Salteaes. Contraste de testures ente les verdures yá'l gochu, vien con una base de papel que nun aidó porque pega col mueyu. Pero ta ricu.
Pal postre siguimos col mesmu vieno. Begoñes Pink Panther. Contraste de testures sobro sabores a fresa. Nun estusiasma. Abondo nidiu, anque bona presentación.
Al acabar el postre, copa de vinu duce del Penedés. Torrelló Vittios. 13º con bona presencia de toques duces, inclusive tien un toque de pera.
Como postre extra, Café a la Italiana. Presentación mui, mui orixinal nuna cafetera italiana, onde cada parte contien un ingrediente del postre, y que t'entemecen ellí mesmu creando'l postre final. Trés testures distintes: bizcuechu, mousse y migues pa un postre per ricu con sabor, evidentemente, a café. De lo meyor de la cena.
Pagué por tou 70,50€
Pa otra visita, optaría meyor pol tapeo ensin menú degustación. Y ensin harmonizalu. Prefiero pagar esos 20€ nuna botella. Bonos platos, orixinales, anque nos principales quiciabes s'abusa demasiao de la fritura ... pero bon menú.
Preciu: 70€
Web: http://www.tensbarcelona.com/
Twitter: [@tensbarcelona] https://twitter.com/tensbarcelona
Instagram: [@tensbarcelona] https://www.instagram.com/tensbarcelona
El restorán lleva un tiempu en manos d'Iñaki Aldrey, formáu la cocina de Jordi Cruz, y dambos son los encargaos de diseñar los platos.
Espaciu con una decoración abierta, cola cocina presidiendo'l restorán. Presta sentase en frente y velos trabayar, con una delicadeza y una sincronización total. Les meses tán lo suficientemente xuntes como pa conocer de pe a pa la conversación de la mesa d'a'l lao, anque fui un día ente selmana y l'ocupación del local yera media.
Meses descubiertes, ensin manteles. Ensin cambéu de platos y casi de cubiertos. Ye un restorán pensáu pa tapear, pa compartir y pa comer directamente de los platos onde sirven.
Tienen carta con tapes y dos menúes degustación. Ún "curtiu" de 48€ y otru llargu de 62€. El curtiu ye más que suficiente, a mi costome acabalo.
Un restorán informal de tapes, pide una carta de bebida acorde. Pregunté pola cerveza que teníen y dixéronme qu'Estrella Damm (omnipresente en Catalunya) y la so cerveza "gourmet" creada por Estrella xuntu l'equipu del Bulli, Inedit. Nun bebáis nenguna de les dos. Cuando-yos entrugué por delles marques de cerveza artesano catalana de calidá (como Agullons o Guineu) miráronme con cara de circunstancies. Una pena.
Asina que m'animé a pidir el Menú Degustación "curtiu" y añedí la opción d'harmonización. (19€).
Empezamos con una Caña d'Inedit. Una belga blanca, turbia, con un importante toque dulzuxu ... nun va pasar a la posteridá.
D'aperitivu, una Deconstrucción d'una Piña Colada. Xenial presentación en direutu na mesma mesa, mui prestosa, con nitróxenu líquidu y fumu perdayures.
A la fin, preséntase un aperitivu en 3 pasos, onde gana'l sabor a piña y una caña de zucre qu'encamienten morder, pero nun tragar. Per bonu.
El siguiente platu ye una Ostra, y te dan la opción d'escoyer una de les 7 preparaciones distintes que tienen na carta. Yo quedé con Ostra tibia con "suquet" de corpuspinos, tomates confitaos y Almendres tienres. La combinación d'Ostra y Oriciu siempres me prestó. Salín con Salín, pero peguen. La pena ye que pidía otra bébora que nun fuera esa cerveza. Una saison, quiciabes.
Sandía con Atún, Aire d'Alga Nori y Pieles de Kumkuat. Platu mui frescu, con dados de tartar d'atún con dados de sandía. Bien bonu.
Camudamos al cava, Raventós i Blanc Blanc de Blancs 2015. Nun entiendo nada de cava, pero nun pudo col siguiente platu. Quiciabes nun foi l'harmonizaxe más acertáu. Pero taba ricu de sabor.
Tacu-Steak con Xeláu de Mostaza y Encurtidos. Primero nos encamienten comer el Xeláu de Mostaza pa camudar el sabor. El tacu ta allegre, apenes s'aprecia más que'l picante. Y el cava nun puede con él.
Chip d'Espiral de Pataca con Alioli Esplumosu, Pimientos de Padrón y Sofritu Picante. Presentación de les pataques orixinal, cruxentes, con una alioli bien rica y un mueyu "ketchup" picante.
Bones.
Calamares a l'Andaluza con Alioli de Citronela. L'alioli da-y el toque cítricu al calamar, porque namás por sí solos nun saben gran cosa. Bona combinación.
Camudamos de vinu a un Ribeiro. Casanova. Treixadura frescu y qu'entra xenial. Bona acidez.
Güevu a Baxa Temperatura con Anguila Afumada, Mantequilla de Viña Blanca y Cecina. Encamienten entemecelo tou y comelo cola cuyar. Per ricu, nótase un toque d'afumáu. La cecina nin apaez.
Fritura de Cazón con Mayonesa Esplumosa n'Adobo. Otru platu de fritada más. Toque picante, anque nun ye un platu mui sabrosu. Normal.
Camudamos al tintu, una Ribera de Douru. El Tio Juanillo. Tien un importante toque astrinxente, casi paez terrosu. Tampoco namoró.
Bun al Vapor con Curry Colloráu, Rellenu de Gochu Ibéricu y Verdures Salteaes. Contraste de testures ente les verdures yá'l gochu, vien con una base de papel que nun aidó porque pega col mueyu. Pero ta ricu.
Pal postre siguimos col mesmu vieno. Begoñes Pink Panther. Contraste de testures sobro sabores a fresa. Nun estusiasma. Abondo nidiu, anque bona presentación.
Al acabar el postre, copa de vinu duce del Penedés. Torrelló Vittios. 13º con bona presencia de toques duces, inclusive tien un toque de pera.
Como postre extra, Café a la Italiana. Presentación mui, mui orixinal nuna cafetera italiana, onde cada parte contien un ingrediente del postre, y que t'entemecen ellí mesmu creando'l postre final. Trés testures distintes: bizcuechu, mousse y migues pa un postre per ricu con sabor, evidentemente, a café. De lo meyor de la cena.
Pagué por tou 70,50€
Pa otra visita, optaría meyor pol tapeo ensin menú degustación. Y ensin harmonizalu. Prefiero pagar esos 20€ nuna botella. Bonos platos, orixinales, anque nos principales quiciabes s'abusa demasiao de la fritura ... pero bon menú.
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