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Nueva Visita: Sidrería Alonso

NUEVA DIREICIÓN: Claudio Sánchez Albornoz 7, 33909 Sama de Llangréiu

Direición: Melquides Álvarez, 67 - La Felguera
Teléfonu: 984 085 930


Web: http://www.llagaralonso.com/
Facebook: https://www.facebook.com/Sidreria-Alonso/
Twitter: [@JaviDiaz21] https://twitter.com/JaviDiaz21
Instagram: [@llagaralonso] https://instagram.com/llagaralonso/


Anterior Visita: http://lesfarturesast.blogspot.com.es/2017/05/sidreria-alonso.html


Calidá: 3/5
Preciu: 16€


Comentarios: Esiste una opinión xeneralizada que nes sidreríes asturianes nun se come bien, y ye mentira. Hai sidreríes asturianes onde se come bien mal, y sidreríes asturianes onde se come perbién; y la mayor parte d'elles que s'atopen ente estes dos.

Bien, pos güei vámosvos a falar d'una sidrería onde vas comer perbién. Comida casera, asturiana, de productu, y nun ambiente de chigre asturianu cola sidra como principal collacia.

Sidrería Alonso ta asitiada na cai principal de La Felguera, y caltien esi aire de chigre que tanto cuesta atopar yá nes ciudaes. Ellí vas comer de luxu, vas tomar una sidra bien bono, nel so puntu óptimo de temperatura, echada en tou momentu y, amás, bien echada; y si tienes un pocu de suerte hasta vas poder sentir unos cantarinos cuando'l personal s'aníme.

Y Mary Mar ye l'alma de too. Cocina, encamiéntate y ta pendiente que te sientas como en casa en tou momentu.

Comimos 2 persones, de bon comer. Díbamos pidir 3 raciones, pero nos dixo que nin se nos ocurriera. 2 raciones y un postre.


Indispensable'l Pulpu a la Sidra. Buenísimo. Sabor a sidra y testura del pulpu perfecta. Acompañáu d'unes pataques y con un mueyu pa moyar barres y barres de pan, y unes gambes p'acabar de rellambese colos deos. Namás atopo pulpu a la sidra equí, y ye un platu que m'encantar.


Siguimos con unos Xampiñones Rellenos de Picadiellu y Xamón con Mueyu de Quesu Casín. Platu que nació del pinchu que presentaron al Campeonatu d'Asturies de Pinchos. El xampiñón perfectu, sabor fuerte y con un picadiellu qu'apurre allegría al platu. Amás, vien acompañáu d'unes pataques frites con mueyu de quesu casín (un quesu bien sabrosu, pero fuerte). Como podéis comprobar, ye un platu contundente, con muncho sabor y de contrastes. Xampiñón, picadiellu y quesu Casín.


Acabamos con una Tarta de Nuez y Ablanes. Buenísima. Tarta contundente, con sabor y testura. Bien bona.

De xacíu, Sidra Alonso acompañónos tola comida. Amás anguaño ta bien, bien bona.


Pagamos por tou, con cafés, 37€. Como veis, relación calidá-preciu increíble. Sitiu mui recomendable.


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