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El Pintu & Collacios - La Industria

 
Señes: Calle de la Libertad, 11 - La Pola Llaviana
Teléfonu: 984 045 505


Facebook: https://www.facebook.com/El-pintu
Instagram: [@el_pintu_laviana] https://www.instagram.com/el_pintu_laviana/


LA INDUSTRIA

Señes: C/ La Industria, 8 - Sama de Llangréu
Teléfonu: 985 683 251


Facebook: https://www.facebook.com/Cerveceria-La-Industria/
Instagram: [@_la_industria_droces] https://www.instagram.com/_la_industria_droces/


Calidá: 4/5
Preciu: 45€


Anterior Visita: https://lesfarturesast.blogspot.com/2020/09/el-pintu-collacios-el-furtivu.html


Comentarios: Nueva edición d'El Pintu & Collacios, esta vegada xugando en casa, con una conexón de la Cuenca del Nalón casi total, faltó'l vinu, pero somos tan grandonos, que casi nos lo apoderamos.

Otros 3 díes de llenu hasta la bandera pa recibir a Hugo Priede, cocineru de La Industria, cervecería de Sama de Llangréu qu'ufierta tapes creatives que camuda cada vienres nes sos Tapes Random. Mui recomendable.

Hugo y Diego son amás amigos, y notóse el bon rollu nel fluyir de la cena. Zori, por problemes loxísticos, taba sola na sala, pero salió tou como la flor de la maraviya. El Pintu ta engrasáu y les sos xuntes colos Collacios son cada vez meyores.


Pa beber, Arcan Albariño 2017. DO Rías Baixas, bien bonu. Bon cuerpu, aguanta perbién colos platos, acidez tirando a marcada y tien un toque salín, sobremanera a la fin, que nos encantó.


Empezamos cola Boroña, Tomate y Sardina de Diego. La base ye una boroña, sí, una boroña. Y sabe a boroña. Vien xenial pa oldear cola sardina marinada, que ye potente. Enfresca, pero ye contundente. Bien bona.


Hugo sosprendiónos col so Empaná - Pitu - Bastela. Platu típicu marroquín, una empanada de pitu, que casi paez una gyoza, amás, fecha a mano. Contraste de testures y d'especies, ganando'l curry, pero ensin perder l'equilibriu. Bien bonu.


Una de les maravíes de la nueche, Pote de Castañes "Homenaxe a L'Albancia". Menudu espectáculu .... Casi cayemos de la siella cuando vimos (y golimos) el pote de castañes. Pero ye que na cuenca tien esi puntu picantín que da la morciella que nos encanta. Brutal. Perfectu. A éstes, amás de castañes, tien fabes y verdura.


El Pote tuvo que competir duramente col mio otru platu favoritu de la nueche, Saramollete- Mole - Caqui. Dos filetes calientes de saramollete, bonísimos, con una mueyu de chocolate con un toque importante picante, y una crema de caqui con tortu y migayes. Maraviyosu.


Camudamos al tintu. Barcolobo la Requexada. Un VT Castiella y Llión, nuevu tempranillo con 4 meses de barrica y casi 14% d'alcohol. Ye abondo alcohólicu, y nótase. Pasáu un tiempu, meyora. Importantes toques a toffee.


Probémoslu con otra maravía de platu, Manes de Gochu y Calamar de Potera. Un clásicu de Diego, pero con camalar. Manes de gochu tán rebozaes a la romana, vien amás con arroz selvaxe, qu'apurre un toque casi cruxente; y un biltu d'arbeyu. Bonísimo.


Acabamos los platos col Corderu - Mazana - Pataca. Combinación a priori más simple, pero que taba bonísima. El corderu col so zusmiu taba perfectu, y la mazana vien-y xenial. Pero ye que vien con pataras en milfueyes que-y da un toque cruxente qu'oldea xenial pa col mueyu, y la pa mayor sorpresa, con una especie de dulce de mazana cubiertu por mantega de cacáu. Ta brutal.


Pa los postres, Albert Ojeda propúnxonos la so Pannacota de Chocolate Blanco, Maracuyá y Azafrán. Xenial el toque d'azafrán pa dar inda más intensidá. Xenial la maracuyá col chocolate blancu. Encantónos.


Y acabamos cola Pantera Roxa d'Hugo. ¿Alcordáisvos de la mítica Pantera Rosa? (amás finó'l so ceador apocayá), pos ta inda más bona.


La conexón de la cuenca furruló perbien. Un sitiu por afayar, la Industria en Sama, y un clásicu mozu que nun dexa de maravianos, El Pintu. Gran nueche.


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