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Nueva Visita: Naguar

Direición: Avenida Galicia, 20 - Oviedo / Uviéu
Teléfonu: 984 285 080


Web: http://naguar.es/
Facebook: https://es-es.facebook.com/naguar.oviedo
Twitter [@naguar_oviedo]:  https://twitter.com/naguar_oviedo
Instagram [@naguar_oviedo]https://www.instagram.com/naguar_oviedo/


Calidá: 4/5
Preciu: 40€

Comentarios: N'asistiendo va unos meses a la presentación del "nuevu" Naguar, de la que yá vos falamos equí, averamos a probar ún de los sos menús degustación, el "curtiu", un día pa cenar.

Nun vamos estender con semeyes del local, que yá conocéis de sobra (nel anterior post podéis ver semeyes meyores), namás dicivos qu'esti blancu que predomina'l local ye un aciertu, y coincidieron les persones que nos acompañaben que nun conocíen el local. Too ye más lluminosu y allegre qu'aquel negru que teníen antes.


Sentámonos 4 persones a cenar so Oríxenes Menú Tradición, un menú más "curtiu", perfeutu pa cenar, tastiar productos de primera ensin salir descomanadamente llenos.



Empezamos cola Sidra Merengada. Xenial combinación, acidez de la sidra col toque duce del merengue presentáu nuna copa de champagne como si fueramos a brindar. Bona presentación pa un sabor bien rico que da pena bebese d'un tragu. Muncho meyor aprecialo adulces entemeciendo dambos sabores. 



"Caldito" de Pote Asturianu emulsionáu con Costrones d'Escanda. Duel lleer "caldito" siguíu de les palabres pote, asturianu y escanda; Centraos nel platu, ye buenísimo, pa comer con cuyar, con sabor a pote, casi podiendo saborguiar la morciella pero ensin llegar a matar el restu del menú con un sabor demasiao fuerte. Tou ta perfeutu, equilibráu y l'escanda da esi toque cruxente que siempres presta dando valor a una cebera tan nuesa.



Croqueta Cremosa de Picadiellu, bonísima croqueta, per dientro con esa testura que tanto nos presta. Desfaese, y amás con esi sabor a picadiellu bonísimo. Tou sutil, con sabor, pero ensin matar el restu de la comida. Amás, ración de 6 croquetes pa 4 persones.



Tortín de Maíz con Xel de Quesu Cabrales DO, un tortín con unes gotes de xel de Cabrales con abondu sabor pa tol tortu. Platazu cenciellu pero perricu.


Merluza del Pinchu de Cuideiru nel so Zusmiu d'Amasueles. Lo meyor de la cena, impresionante merluza, perrica. Un llombu que se desfai namás con tocala, acompañada d'un mueyu bonísimu. Un espectáculu que nos dexó ensin fala.


Pitu Caleya guisáu al Estilu Tradicional con Patatinos. Otru platazu. Yo equí nun soi oxetivu porque'l pitu caleya préstame a esgaya.  Preguntáronnos dempués cómo taba la carne porque teníen mieu que tuviera "brava", y la verdá ye que taba xenial.


Pa pasar a los postres traxéronnos un llicor de miel. Ensin alcohol, pa camudar el sabor a los postres. Un aciertu.


Antes de traenos el postre, tráennos como sorpresa pa tastiar Miel d'Outurelos, qué maravía.


Y xusto dempués, Crema d'Arroz con Lleche con Xeláu de Miel de Ibias d'Outurelos. Como veis una recta final llarada de miel d'ún de los meyores artesanos que tenemos n'Asturies. Un auténticu lluxazo. Amás, la crema d'arroz con lleche ta bonísima. Gran postre.


Pa beber, pidimos una Sidra Brut Emilio Martínez EM, que nos acompañó perfeutamente tola cena. Ye una sidra que güel y sabe, con bona acidez y esi secañu perfeutu que te dexa siguir bebiendo y comiendo en tou momentu. Gran trabayu del Llagar Gobernador.

El preciu del Menú ye de 35€, cola sidra y los cafés, pagamos en total 40€ per cabeza.

Xenial apueste de Pedro Martino pol productu tradicional asturianu, col so toque personal carauterísticu que tan bien nos representa siempres fora de les nueses fronteres. Va haber que volver probar el so Menú Oríxenes, pero si yá nos gustaba Naguar antes, agora encántanos inda más con esti nuevu aldu. 



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