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Las Tablas del Campillín: Wine Up Tour


Direición: C/ Arzobispo Guisasola, Nº24 - Uviéu /Oviedo
Teléfonu: 985 21 24 11



Web: www.tablasdelcampillin.com
Facebook: https://www.facebook.com/Las-Tablas-del-Campillin
Twitter: [@TablasCampillinhttps://twitter.com/TablasCampillin


Esta vegada camudamos les cates del Vinoteo por Las Tablas del Campillín, llocal perteneciente a los mesmos dueños, asitiáu na zona alta del Campillín y cola mesma filosofía qu'el Vinoteo: curiar el productu dende la calidá mientres s'esfruta de bon vinu.


Llocal bien guapu, con una maravía de portalaes que son una delicia pa tomar daqué tranquilamente. La so cocina ye menos ellaborada que nel Vinoteo, pero calteniendo'l mesmu productu calidable.


Averamos a esfrutar del Wine Up Tour, eventu creáu pol espertu en vinu Joaquín Parra López pa dar a conocer Vinos d'Autor y Bodegues Singulares españoles. Vinos, por supuestu, ente los que nun s'atopa nengún asturianu. Tolos vinos que probemos tán enfocaos a la Navidá, vinos distintos pa probar o regalar nes cenes familiares o d'amigos que tenemos neses feches.


Agradecer a Joaquín Parra la so paciencia y esplicaciones. La charra foi bien amena ya instructiva y aprendimos enforma sobre'l procesu d'ellaboración de los vinos, amás la manera d'abrilos, tratalos y catalos.


Empezamos con una Rías Baixas Santiago Roma Selección Albariño 2014, de Bodegas Santiago Roma. Un D.O. Rías Baixas d'edición llindada, con per poques botelles. Criáu sobre enguedeyes. Color mariellu pálidu. En ñariz toques críticos, daqué herbal, floral y ácidu. En boca, acidez potente, muncho más que la mayoría d'albariños. Persistente y con toque amargosu a la fin. Gran albariñu. Xenial pa pexes y carnes blanques.


Siguimos probando un Vilarnau Brut Nature Gran Reserva 2011, de Cavas Vilarnau (González Byass). Un espumosu de la D.O.  Cava. Un Brut Nature de burbuya abondosa y fina. Joaquín indícanos que cuanto más llarga ye la crianza, más fina ye la burbuya. En ñariz, toques de fermentadura y fruta acedo, mazana y piña. En boca, efervescente, con bona acidez, bono de beber (y peligrosu) y persistente na boca. Bon cava.


El postrer vinu de la primer riola que probemos foi un Gran Cueva Brut Nature Chardonnay, de Bodegas y Viñedos Verum. Un espumosos gran reserva de la D.O.  La Mancha. Ye'l primer espumosu d'uva chardonnay que se fai nel sur d'España, coles dificultaes pol clima qu'ello trai. Un vinu espumosu más al estilu francés qu'al cava. Gustó enforma na mesa. Color oro, muncho más intensu que l'anterior. Burbuya más fina si quepe. En ñariz, mazana asada y un toque importante de carambelu. Na boca bona acidez, con toques d'amontilláu, llambión. Llega a empalagar un pocu.


Pa probar tranquilamente estos vinos dempués de la esplicación, traxéronnos una Tabla Campillín Campera, qu'abrió los güeyos de par en par. Xata asturiana, criollu, costielles de corderu y unes pataques de les de verdá, de les que cuesta atopar. Nin que dicir que voló na mesa probándolo colos 3 vinos y echando per tierra los falsos mitos de los maridaxes d'espumosos y vinos blancos. Pegaba perfeutamente.


La segunda parte de la cata dedicar a los tintos, empezamos por un Quorum, de Finca El Refugio. Un vinu d'autor de la Tierra de Castiella. Un vinu que s'empezar a comercializar agora, 75% tempranillu, 25% petit verdot. Tien una crianza de 18 meses en barriques de carbayu americanu y francés. Color coloráu picota intensu, casi sangre. Bien escuro. En ñariz, frutes negres, mora, con un toque llácteu importante y llixeramente a especies. Bien potente en ñariz y na boca. Na boca, tien un toque a regaliza y resulta bien (quiciabes demasiáu pal nuesu gustu) astrinxente. Foi'l que menos prestó.


Porque amás, dempués traxéronnos un vinu increíble, Conde de Valdemar Gran Reserva 2007, de Bodegas Valdemar. Un gran reserva de la D.O.C. Rioja. Una de les bodegues más importantes d'España, y según Joaquín, del mundu, introduciendo meyores tecnolóxiques perimportantes qu'utilicen práuticamente toles bodegues anguaño. Amás, una de les primeres bodegues n'apostar pola Garnacha cuando naide apostaba por ella. Esti Conde de Valdemar ye un vinu recién sacáu al mercáu, de color coloráu picota brillosu. En ñariz toque de café, carambelu ... matices duces polo xeneral.  Y na boca podemos dicir que ye una sinfonía perfeuta, un vinu maraviyoso, ensin dulda, el mio favoritu de la nueche.


P'acompañar los dos vinos y poder tastialos tranquilamente, traxéronnos otra de les tables más famoses de Las Tablas del Campillín, l'Escalope Americanu.


Un impresionante escalope de xata cubiertu de quesu suave con pataques frites. Mui ricu.


Pal postre, la xoya la corona. Verum Aguardiente de uva Gewürztráminer, de Bodegas Verum. Un destiláu Premium. Meyor aguardiente d'Europa y del Mundu nel so estilu. Un auténticu lluxu que pudimos probar. En ñariz un toque cítricu importante, bien allegre. Y na boca un preste de 37,5º qu'hai que saborguiar y tragar adulces pa poder esfrutalo n so rellumanza. Luxazu.


Acompañáronlu d'un Tiramisú que va ser complicáu d'escaecer. Per ricu.

Como podéis ver, una cata completísima, con una calidá impresionante, acompañada d'una comida mui rica por tan solo 20€. Inmeyorable rellación calidá-aprecio que nos trai Juan nel Vinoteo y les Tables del Campillín.



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