Twitter [@hpcarvajalgiron]: https://twitter.com/hpcarvajalgiron
Calidá: 4/5
Preciu: 47€
Comentarios: De parada por Plasencia, agospiamos nel Palaciu Carvajal-Girón. Una maravía de palaciu rehabilitáu del S XVII llenu de detalles asitiáu en plenu centru de la ciudá.
El Palaciu yá merez la pena la visita por sigo mesmu. Tien espacios preciosos pa tomar daqué, y una terraza abierta al públicu n'azotea con vistes a la Catedral que ta perbién (anque ye pequena y la variedá de bébores dexa abondo que deseyar); pero si tenéis ocasión, tenéis que probar eses habitaciones. La bañera de la nuesa habitación yera más grande que dalgún pisu nel que viví, namás vos dígo eso.
Siempres solemos fuxir de los restoranes de los hoteles onde agospiamos, sacantes encamientu, y esta vegada lleímos un comentariu favorable de Los Diletantes y animámonos a acutar.
El Restorán ta asitiáu al pie de la entrada, nuna sala aparte. Ye una maravía. En piedra, allargáu y con una decoración clásica con dalgún toque industrial (la madera del techu colos conductos del aire a la vista). Meses espaciadas y ambiente sele. Cuando fuimos nós namás había ocupaes 3 meses.
Ufiértennos carta o menú degustación. Nós dedicimos por esti postreru. Un menú degustación por 36€, que ta abondo bien.
Como Bienvenida de Palaciu tráennos un Pastel de Pexe, que nin fu nin fa. Normal.
Siguimos cola Ensalada fresca con Quesu de Cabra y Vinagreta de Miel y Mostaza. Bon platu ensin nengún entueyu, quesu abondo, pero bien de sabor.
Llombu de Bacaláu con Verdurines Orientales. Gran platu, el bacaláu ta perfectu. Lleva un mueyu de pataca cola mesma xelatina del bacaláu acompañáu d'unes verduras cruxentes. Encantónos.
Pa camudar de sabor, un Sorbete de Mazana con un Remexu de Llicor de Mora ensin Alcohol.
La carne ye Presa Ibérica al Estilu del Cheff con Sorbete de Pataca. Presa de gochu, bien bona. Oldea'l sabor de la carne col dulzor del mueyu. Gustónos enforma.
Como veis, dambos platos principales a per bon nivel.
El postre ... yá non tantu. El Postre de Karol consiste nun arroz con lleche con xeláu de Vainilla. Dafechu fallíu. Intentamos quitar el xeláu, pero l'arroz tampoco había per onde coyelo.
Colos cafés tráennos unos bombones xelaos y unes pastes bien riques.
Pa beber, otru vinu de la zona. Carabal Cavea Crianza 2009. 22€. Ta a temperatura ambiente, asina que pidimos que lo esfrezan un pocu. Tráennos una cubitera. Como los vinos de la zona, paeznos abondo alcohólicu, pero gustónos. Vinos bien coloraos y amás con un retrogusto a pimienta. Aguanta na boca.
El menú cuesta 36€ ensin la bébora. Pol vinu pagamos 22€. En total 94€.
Bon menú, sobremanera los platos principales que tán a un nivel abondo percima que los entrantes yá'l postre.
(Los dos primeres semeyes son de la Web del Hotel).
El Palaciu yá merez la pena la visita por sigo mesmu. Tien espacios preciosos pa tomar daqué, y una terraza abierta al públicu n'azotea con vistes a la Catedral que ta perbién (anque ye pequena y la variedá de bébores dexa abondo que deseyar); pero si tenéis ocasión, tenéis que probar eses habitaciones. La bañera de la nuesa habitación yera más grande que dalgún pisu nel que viví, namás vos dígo eso.
Siempres solemos fuxir de los restoranes de los hoteles onde agospiamos, sacantes encamientu, y esta vegada lleímos un comentariu favorable de Los Diletantes y animámonos a acutar.
El Restorán ta asitiáu al pie de la entrada, nuna sala aparte. Ye una maravía. En piedra, allargáu y con una decoración clásica con dalgún toque industrial (la madera del techu colos conductos del aire a la vista). Meses espaciadas y ambiente sele. Cuando fuimos nós namás había ocupaes 3 meses.
Ufiértennos carta o menú degustación. Nós dedicimos por esti postreru. Un menú degustación por 36€, que ta abondo bien.
Como Bienvenida de Palaciu tráennos un Pastel de Pexe, que nin fu nin fa. Normal.
Siguimos cola Ensalada fresca con Quesu de Cabra y Vinagreta de Miel y Mostaza. Bon platu ensin nengún entueyu, quesu abondo, pero bien de sabor.
Llombu de Bacaláu con Verdurines Orientales. Gran platu, el bacaláu ta perfectu. Lleva un mueyu de pataca cola mesma xelatina del bacaláu acompañáu d'unes verduras cruxentes. Encantónos.
Pa camudar de sabor, un Sorbete de Mazana con un Remexu de Llicor de Mora ensin Alcohol.
La carne ye Presa Ibérica al Estilu del Cheff con Sorbete de Pataca. Presa de gochu, bien bona. Oldea'l sabor de la carne col dulzor del mueyu. Gustónos enforma.
Como veis, dambos platos principales a per bon nivel.
El postre ... yá non tantu. El Postre de Karol consiste nun arroz con lleche con xeláu de Vainilla. Dafechu fallíu. Intentamos quitar el xeláu, pero l'arroz tampoco había per onde coyelo.
Colos cafés tráennos unos bombones xelaos y unes pastes bien riques.
Pa beber, otru vinu de la zona. Carabal Cavea Crianza 2009. 22€. Ta a temperatura ambiente, asina que pidimos que lo esfrezan un pocu. Tráennos una cubitera. Como los vinos de la zona, paeznos abondo alcohólicu, pero gustónos. Vinos bien coloraos y amás con un retrogusto a pimienta. Aguanta na boca.
El menú cuesta 36€ ensin la bébora. Pol vinu pagamos 22€. En total 94€.
Bon menú, sobremanera los platos principales que tán a un nivel abondo percima que los entrantes yá'l postre.
(Los dos primeres semeyes son de la Web del Hotel).
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