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Pedro Martino

Señes: Caces - Uviéu
Teléfonu:  684 603 384



Web: http://naguar.es/
Facebook: https://www.facebook.com/naguarCatering.By.Pedro.Martino.Restaurante
Twitter: [@naguar_] https://twitter.com/naguar_
Instagram: [@pedro_martino_restaurante] https://www.instagram.com/pedro_martino_restaurante/


Calidá: 4/5
Preciu: 57€


Anterior Visita: https://www.lesfartures.com/2019/09/nueva-visita-naguar.html


Comentarios: Tornó Pedro Martino a Caces, y tornó a lo grande. A namás 10 min del centru d'Uviéu, en plena redolada rural, con vistes sobro'l Nalón, y mui cerca del Castiellu de Priorio y Les Caldes.


Pedro recupera'l llocal onde algamó la so estrella michelín en L'Alezna, fai más de 10 años. Y failo recuperando la so marca personal, Pedro Martino, tres años utilizando Naguar. Un proyeutu mui personal onde confirma la so apuesta pol productu asturianu amestáu cola xenialidá que protagonicen les sos creaciones.


El local tien malapenes 7 meses, y una terraza baxu una castañal onde tamién fai eventos. Pequenu aparcamientu na zona de fuera.


Según llegues, sal Pedro a recibite y n'entrada échate un culete de Sidra Zapatero que sabe a gloria. Un detallazu, que tien muncha más importancia de la que paez, y qu'indica esa dignificación del produutu asturianu. pola que lleva años lluchando Pedro.


Sentámonos con vistes al Nalón.


Cuchillería de Taramundi. Otru detallazu.


Tienen carta y dos menúes degustación. Ún más curtiu y tradicional, otru más llargu y con toques más arriesgáos. Pidimos el curtiu. Cuesta 49€.


Empezamos con una Sopa Fría a la Sidra. Lleva daos de mazana, y güel y sabe a ayu con mazana. Perrica la combinación. La mazana pa que nun aferruñe lleva un toque de llimón, que se nota.


Croquetes Cremoses de Picadiellu. Brutales. Ensin palabres. Interior llíquidu. Bonísimes.


Fabada Asturiana "ecu". Bona, anque foi'l platu que menos namoró. La faba tien la piel un pelín dura. Anque perbién de sabor y con un compangu de los bonos. Mención especial pa la morciella, espectacular.


Vien acompañada de Llechuga. Pa comer cola mano.


Cebolla Rellena de Bonitu del Cantábricu con Yema Llíquida. Menuda maravía. Perbona presentación, col cruxente de yuca na parte cimera, quiteslu y apaez la yema de güevu y na parte de baxo la cebolla, con un amenorgamientu impresionante p'acabar col pan.


Encantónos.


La Merluza del Pinchu de Cuideiru nel so Zusmiu con Amasueles yá paga la pena la visita por sigo mesma. Perfeuta.


Pasamos a la carne, Chamón de Xata IXP Glaseáu nel so Zusmiu con Cañamina y Kalanchoe. Otru amenorgamientu que fai mediu platu. La vaina da-y un toque acedu. Encamienten entemecelo tou y esfrutar de los contrastes. Bien ricu.


Pa pasar a los postres tráennos un Fervinchu de Yerbes y Especies Arumoses como cortante.


Otra de les maravíes de la casa ye l'Arroz con Lleche Cremoso con Xeláu de Miel d'Ibias "Outurelos".  L'arroz, bonísimu. Y el toque del xeláu de miel ye brutal. Encántanos.


Colos cafés tráennos unes llambionaes de galleta, trufa y tocinillo del cielu.


Pa beber, 1947. Sidra con más de 4 meses de crianza en barriques de Viuda de Angelón. Una sidra que nun fai falta echar, que ta bonísima. Güel y sabe a sidra. Foi perfeuta pa col menú.


Pagamos en total, por comer 2 persones, 114€. Volvió Pedro, volvió a los sos oríxenes, cola so marca más personal, apostando polo de casa más que nunca, y faciéndolo col talentu que-y caracteriza. Ta nun gran momentu, y nun gran sitiu. Gran noticia la vuelta a Caces.


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