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Casa Chuchu


Señes: El Parque - Turón 
Teléfonu:  985 430 226



Web: https://casachuchu.com/
Facebook: https://www.facebook.com/El-Chuchu
Twitter: [@CasaChuchu] https://twitter.com/CasaChuchu
Instagram: [@casachuchu] https://www.instagram.com/casachuchu/


Calidá: 4/5
Preciu: 40€


Comentarios: Casa Chuchu lleva en Turón dende 1931, maxinái toles vivencies qu'hebo d'haber nesa casa, con un pasáu mineru y ganaderu gloriosu. Anguaño Turón ya nun ye lo que yera, ensin pozos mineros y con cada vez menos población, pero Casa Chuchu sigui aguantando, evolucionando ya inclusive sentando les bases pal futuru. Eso sí, ensin perder enxamás los sos raigaños.


Casa Chuchu ye un chigre asturianu onde vas comer meyor que bien. La definición de la excelencia nel campu les sidreríes, yá'l llistón qu'hemos de reclamar a aquellos que quieran llevar un pasu más allá el conceutu de chigre. Y de xacíu, el sitiu perfectu pa callar boques a aquellos que desprecien los chigres asturianos y la sidra diciendo que nun tán al altor.


Ampliu espaciu, con zona de barra nun llateral, y meses espaciaes (agora más inda). Nun hai comedores. Ambiente de chigre, trasiegu de platos y de botelles de sidra. Rafael na sala, Natalia na cocina son un equipu perfeutu, y más cuando cunten con Rafa fíu, formándose anguaño nel Basque Culinary Center.


Rafael cantónos la carta con dellos fores de carta bien interesantes, anque a la fin, como-y diximos que queríamos probar delles coses, propunxo facer una degustación de los sos platos colo qu'ellos decidieren. Y atinaron de plenu.


Tienen@3 palos de sidra: Cortina, Villacubera, esto ye, la Denominación d'Oríxe de Cortina; y Zapatero. Empezamos por Cortina, la más nidia de les trés.


Empezamos cola Croqueta. De Xamón. Nada qu'envidiar a los meyores que pudistéis probar. Espectacular. Y de tamañu grande.


Salpicón de Pixín y Llagostinos. Mui  finu de sabor, gustónos enforma. El mueyu p'acabar col pan.


Camudamos a Villacubera.


Bonita Afumada con Chantilly d'Aguacate y Piparra. Lleva un toque d'aceite d'oliva percima. Maraviyosa. El toque afumáu bien elegante, ensin pasase.


Camudamos a Zapatero. La que más nos prestó de les 3.


Kokotxa de Bacaláu. Ayu Negru y Pilpil. Intensidá col toque del ayunegru. Encantónos. Contraste de testures y sabores.


Pasamos a la carne. Rabín de Gochu rellenu de Foie, con un Coulis d'Albaricoque. L'amenorgamientu ye del so propiu mueyu. Espectacular.


Y acabamos con Vaca Vieya, madurecida 25 díes. Mueyu de pitu caleya y apiu en nabu. Otra maravía.


Vien acompañada d'unes Pataques "a la Riojana". Tienen un toque picante.


Tábamos a piques d'españar, pero probemos 2 postres pa 3. Arroz con Lleche. Requemáu. Bien bonu.


Y Milfueyes. Menuda maravía. Tenéis que probalo.


Pagamos 121€. 3 menúes degustación fueron 105€. El restu, sidra.


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