Señes: Calle La Ferrería, 5 - Avilés
Teléfonu: 984 184 504
Aconseyamos: Pulpo Abilius Style
Calidá: 4/5
Facebook: https://www.facebook.com/abiliusgastro/
Twitter: [@abiliusgastro] https://twitter.com/abiliusgastro
Instagram: [@abiliusgastro] http://instagram.com/abiliusgastro
Comentarios: Avilés ye una de les capitales gastronómiques d'Asturies, y Abilius ye ún de los sitios que ta na tiesta, amás, con una proyección enorme. Gústanos dir de xemes en cuando y ver qué nun para d'ameyorar y evolucionar. Amás, el so allugamientu ye perfectu. En plenu centru d'Avilés.
Llocal bien guapu, con una mini entrada pa tomar daqué y un espaciu grande abiertu onde reina la cocina. Abierta. Empresta ver cómo munches meses, en determináu momentu, quédense ablucaos viendo a Fredi n'acción, él solo cocinando pa tantes meses, ensin parar quiero pero con una sensación de tranquilidá enorme. Na sala, el complementu perfectu ye Ana.
Cenamos 4 persones. Cocina informal y pa compartir al centru.
Empezamos con unu de los sos platos estrella, Dorayaki de Llonganiza d'Avilés, Sisho, Artimora y Kimchi fermentao na casa. El contraste del pan duce cola llonganiza ye xenial. Indispensable si vais.
Porres de Llangostinos, Velouté de Puerros y Camarones Fritos. 4 bocaos. Base cruxente y sabor salino. Testures. Contrastes y pa dientro. Perricu.
Sashimi de Salmón curao en Sal y Té Negro Afumáu. Toque xustu de plancha pa un salmón bien bonu. Amás l'afumáu que-y da'l Té va xenial. Mui ricu.
Aconseyamos: Pulpo Abilius Style
Calidá: 4/5
Preciu: 25€
Twitter: [@abiliusgastro] https://twitter.com/abiliusgastro
Instagram: [@abiliusgastro] http://instagram.com/abiliusgastro
Comentarios: Avilés ye una de les capitales gastronómiques d'Asturies, y Abilius ye ún de los sitios que ta na tiesta, amás, con una proyección enorme. Gústanos dir de xemes en cuando y ver qué nun para d'ameyorar y evolucionar. Amás, el so allugamientu ye perfectu. En plenu centru d'Avilés.
Llocal bien guapu, con una mini entrada pa tomar daqué y un espaciu grande abiertu onde reina la cocina. Abierta. Empresta ver cómo munches meses, en determináu momentu, quédense ablucaos viendo a Fredi n'acción, él solo cocinando pa tantes meses, ensin parar quiero pero con una sensación de tranquilidá enorme. Na sala, el complementu perfectu ye Ana.
Cenamos 4 persones. Cocina informal y pa compartir al centru.
Empezamos con unu de los sos platos estrella, Dorayaki de Llonganiza d'Avilés, Sisho, Artimora y Kimchi fermentao na casa. El contraste del pan duce cola llonganiza ye xenial. Indispensable si vais.
Porres de Llangostinos, Velouté de Puerros y Camarones Fritos. 4 bocaos. Base cruxente y sabor salino. Testures. Contrastes y pa dientro. Perricu.
Sashimi de Salmón curao en Sal y Té Negro Afumáu. Toque xustu de plancha pa un salmón bien bonu. Amás l'afumáu que-y da'l Té va xenial. Mui ricu.
Acabamos cola Costiella a Baxa Temperatura. Acompañada de cruxentes y ensalada. La carne desfaise.
Tamién compartimos los postres. Desayunu. Espluma de Yogurt Griegu con Muesli selección. El que más nos prestó. Toque duce del miel con mousse de yogur griego. Buenísimo.
Lo que menos namoró fueron les Natielles. Con un toque importante a sésamu.
Y acabamos cola Tarta Telva, un homenaxe a la güela de Fredi. Toque cruxente del bombón rellenos de llíquidu per dientro, mui rica.
Pa beber. Pago de Cirsus. Crianza 2015. DO Navarra con un toque guapu de Syrah. Ta bonu.
La gran asignatura pendiente del llocal sigue siendo la bébora asturiano, sidra, cerveza o vinu.
Pagamos 100€. Como veis, calidá y perbién de preciu. Encántanos ver la evolución pa bien del Abilius.
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