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Hotel Pleamar
Direición: Párroco Penzol, 46 - Puerto de Vega / Veiga
Teléfonu: 985 648 866
Web: http://www.hotelpleamar.com/
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Youtube: https://www.youtube.com/user/HOTELPLEAMAR
Instagram:[@HotelPleamar] https://instagram.com/HotelPleamar
Restaurante Regueiro
Dende'l blogue de Les Fartures siempres defendimos el productu asturianu y valoramos aquelles persones que lu defenden engarrándose contra'l mundu (y lo murniu ye que contra munchos asturianos). Por eso, cuando nos convidaron a la Presentación de la Marca D'Origo Ástur, apuntamosnos dafechu.
Darréu, Ángel Méndez Luiña, el bibliotecariu de Veiga enseñónos el pueblu (Pueblu Exemplar d'Asturies 1995). Voi suponer que toos conocéis Puertu de Vega / Veiga y si nun ye asina, yá táis tardando.
Una preciosidá de pueblu pesqueru asturianu, con gran ufierta gastronómica en pexe y mariscos (y tamién carne), ensin les masificaciones del oriente asturianu, con rincones preciosos pa perdese poles sos cais, unes vistes al mar increíbles y una gran hestoria con per nomaos personaxes siempres rellacionaos cola mar.
La sorpresa pal añu que vien nel mercáu, va ser la Caldereta de Corderu Xaldu con Patatines, qu'esperen que sía un ésitu. Yá tienen corderu ensin cocinar que podréis siguilos mercando, pero'l saltu pa enllatalu y cocinalo va ser importante porque ye pioneru. Pudimos probalu y tien un sabor increíble.
Acabamos con un postre, Crema de Maracuyá con Contrastes by Regueiro, Ente la degustación y el menú, yá empezaba la cosa a flaquiar, pero la crema voló. Xeniales contrastes de Diego pa un postre buenísimo.
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Restaurante Regueiro
Direición: Tox s/n - Puerto de Vega / Veiga
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El pasáu sábadu xuntáronnos a dellos blogueros rellacionaos col mundu de los Viaxes y la Gastronomía. Empachate, A Buen Bocado, Machbel, 2 Maletas y 1 Destino y ViajaBlog pa danos a conocer los productos de D'Origo Ástur, y amás, el gran escaecíu d'Asturies: l'occidente.
Quedamos nel preciosu Hotel Pleamar a desayunar y que nos presentaren el día. Ellí pudimos tastiar un desayunu de primera nuna sala preciosa. Una pena que nun nos pudieren enseñar dalguna habitación (l'hotel taba llenu) porque tienen una pinta increíble. Mila, la so dueña, falónos del hotel, de les sos vistes al mar y de los nomes de pexes de cada habitación. Gran defensora de les posibilidaes del occidente, cuntónos que l'hotel lleva abiertu 12 años y que lo ampliaron en 2007.
Piedra, chimenea, decoración cuidada, desayunu de primera ... quedamos namoraos del Hotel Pleamar.
Piedra, chimenea, decoración cuidada, desayunu de primera ... quedamos namoraos del Hotel Pleamar.
Darréu, Ángel Méndez Luiña, el bibliotecariu de Veiga enseñónos el pueblu (Pueblu Exemplar d'Asturies 1995). Voi suponer que toos conocéis Puertu de Vega / Veiga y si nun ye asina, yá táis tardando.
Una preciosidá de pueblu pesqueru asturianu, con gran ufierta gastronómica en pexe y mariscos (y tamién carne), ensin les masificaciones del oriente asturianu, con rincones preciosos pa perdese poles sos cais, unes vistes al mar increíbles y una gran hestoria con per nomaos personaxes siempres rellacionaos cola mar.
Amás, la Sienda Naviega, sienda costera preciosa que bordia'l cantil occidental asturianu, que va dende la maraviyosa sablera de Barayu hasta Navia, pasa por Veiga, onde podéis parar a enfrescavos, tomar daqué, comer, o a cencielles maraviaos dende les sos vistes nel Mirador de la Atalaya.
Tres un paséu preciosu, onde pudimos faer semeyes mientres Ángel esplicábanos los principales rincones de Veiga, diriximos a Tox, al Restoran Regueiro. Otra xoya del occidente que tenéis de conocer, el llabor que ta faciendo Diego merez toa reconocencia. Amás, la casona-hotel ye preciosa. Nun podéis dexar de visitala.
Ellí, Mar de D'Origo Ástur, tomó'l testigu y fíxonos una presentación-cata de los sos productos. D'Origo Ástur ye una empresa de productos gourmet 100% asturianos que nació nel 2013. Tán a puntu de presentar la so nueva web (yá vos avisaremos), pero mentanto podéis esfrutar de los sos productos na so web actual.
Xenial la presentación de Mar, amena, tresmitiéndonos la pasión que siente polos sos productos, y l'ilusión por ameyorar y crecer. Qu'a estes altures tengamos que siguir reivindicando'l productu asturianu, tien casi delitu, pero les posibilidaes que nos ufierta'l Cantábricu, el Monte y el clima asturianu faen que síamos un paraísu pa ufiertar calidaes de primera. Les qu'ufierten D'Origo Ástur.
Empezó presentándonos el so Faba Asturiana Estra IGP con y ensin compangu y el so Faba Verdina. Productos con una presentación mui guapa y funcional, en distintos tamaños y formatos pa distintes necesidaes. Yá nun fai falta que merquemos de quilu en quilu, podemos utilizar raciones más pequenes pal nuesu consumu o regalos. Faba de primera, que pudimos probar darréu, mantega puro.
Les sos semiconserves, Sardines Marinaes, Afumaes, Anchoes del Cantábricu (Calidá 00, esto ye, les más grandes y meyores) y Gildas con Anchoa de Cantábricu Calidá Estra. Asturianes, ¿eh? Nun fai falta dinos fora d'Asturies pa probar la meyor sardina o anchoa. Xenial el toque afumáu a la sardina, perorixinal. Gustó enforma na mesa. Amás, l'anchoa de primera, más algamadiza de comer pero con un sabor increíble.
Los quesos asturianos ... maravía. Afuega'l Pitu DOP Atroncáu Blancu, Afuega'l Pitu DOP Atroncáu Roxu, Gamonéu DOP del Valle y Gamonéu DOP del Puertu. L'Afuega'l Pitu ye de la Quesería Temia, la meyor o una de los meyores. Impresionante'l Roxu con una esplosión na boca maraviyosa. Los Gamoneos tampoco se queden atrás, amás, Mar esplicónos la diferencia ente'l Gamonéu del Valle (más mantegosu) y el del Puertu (más potente).
Chorizos a la Sidra D'Origo Ástur (Marca Morcielles y Chorizos d'Asturies, calidá extra, regaos con Sidra Trabanco). Bonos chorizos, nada pesaos, con un sabor buenísimo.
La sorpresa pal añu que vien nel mercáu, va ser la Caldereta de Corderu Xaldu con Patatines, qu'esperen que sía un ésitu. Yá tienen corderu ensin cocinar que podréis siguilos mercando, pero'l saltu pa enllatalu y cocinalo va ser importante porque ye pioneru. Pudimos probalu y tien un sabor increíble.
Un arguyu comprobar cómo la xente apurre nueves idees apostando pol productu asturianu y dándo-y el valor que se merez. Esperemos que Mar y la so empresa tengan munchos ésitos. Prometemos siguilos mui de cerca.
Maridamos la Degustación con Vino Blanco Godella Selección DOP Bierzo Variedad y Vino Tinto Brovalero Ecológico DOP La Mancha Variedad Syrah 100%. Bonos vinos, pero foi quiciabes l'únicu pero de la presentación yá que merecía una Sidra o Vinu asturiano.
Tres la Degustación, entró n'aición la cocina de Diego p'allatanos con un Menú basáu nos productos de D'Origo Ástur. Si yá'l productu ye bonu, imaxináivos si amás añadimos na ecuación a ún de los grandes cocineros del país.
Empezamos con Ensalada Templada de Sardina del Cantábricu Afumada D'Origo Ástur. Xenial esi toque d'afumáu cola acidez del alliñu. Perbona combinación. Dan munchu xuegu eses sardines.
Croqueta de Bexamel con Xamón by Regueiro. Qué dicir d'ún de los productos estrella de la casa. Meyor croqueta del Mundu en Madrid Fusión 2015. Testura perfeuta, rellenu perfeutu, un misteriu cómo consigue que nun desfaiga nel platu pero sí na boca. Perfeuta.
Fabada Asturiana D'Origo Ástur. Col so compangu. Mar enseñónos cómo catar una faba, cómo estremar si ye de bona o mala calidá, y de xacíu ésta yera buenísima. Yá sabéis que la piel cuanto más gorda, peor ye la faba; y que si desfai un pocu mientres la coción nun pasa nada yá que indica que la calidá ye bona.
La fabada taba buenísima, y engarramos por repetir. Nada pesada, con un compangu de primera (esa morciella taba increíble). Pergrande platu.
La fabada taba buenísima, y engarramos por repetir. Nada pesada, con un compangu de primera (esa morciella taba increíble). Pergrande platu.
Acabamos con un postre, Crema de Maracuyá con Contrastes by Regueiro, Ente la degustación y el menú, yá empezaba la cosa a flaquiar, pero la crema voló. Xeniales contrastes de Diego pa un postre buenísimo.
Maraviyosu día, en gran compañía, afayando rincones maraviyosos de Puertu de Vega / Veiga y tastiando productos de primera. Mil gracies a la organización (Amor Propio Comunicación), al Conceyu de Navia, al Hotel Pleamar, a Restorán Regueiro, y de xacíu, a Mar de D'Origo Ástur, per un día inolvidable.
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